20 dingen die ik raar vind aan bloggen

img_9033Ik blog heel erg graag in m’n vrije tijd en er zijn heel veel dingen ik ontzettend leuk vind aan het bloggen. Toch zijn er dingen die ik heel erg vreemd vind en waar ik ook wel eens vreemd van opkijk. Vandaag deel ik mijn mening: 20 dingen die ik raar vind aan bloggen. 20 dingen kon ik zo opnoemen haha maar wie weet hebben andere bloggers ook nog wel wat dingen die ze raar vinden aan bloggen.

 1. Sommige bloggers ken je eigenlijk zo goed dat je eigenlijk aan je vriendinnen dingen wil vertellen.. regelmatig iets verteld aan mensen en dat ze denken OVER wie heb je het?
 2. Dat je als bloggers de drang hebt om overal foto’s van te maken. Soms scroll ik door mijn telefoon heen en zie ik zoveel ‘onzin’
 3. Je soms in de winkel staat en je eigenlijk niets nodig hebt maar dat je denkt ‘oh dat is voor mijn blog‘ en vervolgens belandt het bij de rest van je spullen
 4. Ik maak mij soms alleen even op om een video op te nemen en daarna ga ik weer terug naar de ‘zondags-look’.
 5. Net als de kleding. Meestal houd ik (en ik heb het ook wel eens bij andere bloggers gezien) een joggingbroek aan en doe alleen een leuk shirtje aan haha.
 6. Dat mensen vragen ben je niet bang dat je wordt uitgelachen door je blog?
 7. Dat mensen het leuk vinden om te lezen wat je vandaag of in een week tijd hebt gedaan
 8. Dat bloggers eigenlijk alles zelf willen doen en ook zelf kunnen. Website onderhouden, fotograferen, teksten schrijven, entertainen. Alles lijken wij maar te kunnen haha
 9. Mails met beste foodblogger of  iets anders voor blogger.
 10. Of mails met een Hoi Elise, Aranka of Milou. Krijg ze regelmatig. Hoi, ik ben Kelly hoor. Op deze mailtjes reageer ik dan ook niet.
 11. Mails met lappen tekst over banners en linkruiltjes.
 12. Wachten totdat het licht perfect is voor foto’s. Je wilt geen donkere foto’s maar ook geen overbelichte. Struggles van een blogger
 13. Dat heel veel bloggers hardlopen, vegan, healthy zijn en nooit alcohol drinken. Als ik dan naar mijn diaries kijk..Hallo, beetje leven mag ook hoor 🙂 Ik eet rustig soms pizza, pasta, patat en drink een wijntje of meer in een week.
 14. Ik koop soms takjes met besjes, leuke achtergrondjes en van alles en nog wat voor op de foto’s. Leuk voor bij de foto’s denk ik dan.. Vervolgens gebruik ik het ook heel vaak niet haha en belandt alles in de kast
 15. Dat er een product naar je wordt opgestuurd en je binnen drie dagen mail krijgt waar de review blijft.. Ik weet niet hoe andere bloggers het doen maar ik wil het eerst even een paar keer testen.
 16. Leuke items zien op blogs en meteen naar de winkel rennen. Vooral bij dingen van de Hema heb ik dat heel erg. #daargaatmijngeld
 17. 100 foto’s maken en vervolgens er 1 gebruiken
 18. Mensen die je de hele tijd volgen – ontvolgen – volgen en ga zo maar door. Heb je niks beters te doen?
 19. Mensen die mailen of er nog eens een keertje een winactie online komt. Winacties organiseren vind ik hartstikke leuk maar om dit soort redenen doe ik het toch liever.
 20. De hele dag met je telefoon in je hand lopen. Bewust soms maar ook onbewust.. M’n telefoon zit bijna aan mijn hand vastgekleefd

Wat vind jij stom aan het bloggen of wat vind je stom wat er online komt op blogs?

13 Reacties

 1. 17 november 2016 / 05:40

  Fijn om dit te lezen en te weten dat je niet de enige bent met dit soort dingen.
  Sommige ervan zijn zeer genant.

  Xoxo

 2. 17 november 2016 / 07:00

  Wat een grappig lijstje! Veel dingen maak ik me ook wel schuldig aan, zoals decoratie kopen voor mijn blog, mezelf opmaken voor mijn blog en allerlei producten kopen onder het mom ‘komt op mijn blog’ 😉 Stiekem heeft het ook wel weer wat, vind ik!

  • 17 november 2016 / 16:04

   Ja soms wel dan denk ik ach kan best wel voor mijn blog maar een andere keer kom ik weer iets tegen dat ik denk ‘hoezo heb ik dit gekocht?’

 3. 17 november 2016 / 07:54

  Haha, wat leuk om te lezen! Een keer wat anders dan een standaard lijstje. Heel herkenbaar, iets kopen voor bij foto’s maar er maar één keer wat mee doen..

 4. Henrieke
  17 november 2016 / 12:23

  Wat een leuk lijstje!
  Volgens mij kun je beter geen losse plastic takjes kopen voor op je foto’s maar leuke levende dingetjes. Dat is en mooier op de foto’s én leuk voor in huis!

  • 17 november 2016 / 14:30

   Hele fijne tip! Bloemen koop ik ook regelmatig maar die vind ik ook erg leuk voor in huis én ik gebruik ze vaak wel voor op de foto’s <3

 5. 17 november 2016 / 20:05

  Haha, zo veel herkenbare punten! Hoewel ik eerlijk moet zeggen dat ik me aan steeds minder van deze dingen “schuldig” maak. Wat bizar trouwens dat jij dus gewoon echt mailtjes krijgt met de vraag of er een winactie online komt. Mensen hebben wel lef zeg..

  • 20 november 2016 / 15:38

   Ja lef hè! In het begin van mijn blogcarriére heb ik wel meerdere winacties gehouden maar op deze manier heb ik er gewoon geen zin in. Liever ook echte volgers dan mensen die alleen maar mijn blog checken als er iets te winnen valt.

 6. 17 november 2016 / 20:07

  Vooral spullen kopen ‘voor mijn blog’ en het dan niet testen of reviewen..

 7. 18 november 2016 / 15:31

  Yup, hier herken ik wel wat puntjes van haha. Altijd foto’s willen maken, speciaal spulletjes kopen, rekening houden met kleren voor video’s (ook al maak ik die niet vaak) enzovoorts. Wat zijn we toch eigenlijk rare wezens!

  • 20 november 2016 / 15:39

   Ja haha best raar zijn wij eigenlijk! Vooral als je het zo onder elkaar leest, gelukkig hebben wij ‘bloggers’ ook hele leuke eigenschappen!

 8. 25 november 2016 / 14:09

  Haha, hier heb ik heel erg om moeten lachen. Dit zijn inderdaad struggles die elke blogger herkent. #10 is enorm irri! Mijn naam wordt ook ontzettend vaak verkeerd gespeld. In feite, nu ik er zo over nadenk, hij wordt vaker verkeerd geschreven dan goed. Tssssss;-) En #17. Pfff, hoeveel foto’s er op een dag hier wel niet de virtuele prullenbak in gaan. Maar ja. Je bent een perfectionist of je bent het niet.

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx