Arganolie van de Arganwinkel

Ik ontving laatst een prachtige houten doos om te reviewen. Ik was zelf ook erg onder de indruk van deze houten doos en plaatste een foto op Instagram. Er waren er een aantal flink nieuwsgierig wat er in deze grote doos zou zitten en ik heb jullie nog even in spanning gehouden. De doos is afkomstig van www.arganwinkel.nl.

De arganboom één van de oudste en zeldzaamste boomsoorten ter wereld is? Deze bijzondere boom groeit alleen in de Marokkaanse bergen in het Zuidwesten van het land. De lokale berbers ontdekten het geheim van de arganboom eeuwen geleden al: de pitten zijn uitzonderlijk rijk aan essentiële stoffen. Nu bevestigt wetenschappelijk onderzoek hun heilzame werking. Dat maakt arganolie populair, maar ook exclusief! Want het product is heel schaars.

Verschillende merken komen met producten waar (Marokkaanse) Arganolie in verwerkt zit, denk maar aan Andélon Oil & Care. De Arganolie die ik nu ga reviewen is niet een product waar een beetje Arganolie in verwerkt zit, nee dit product is 100% pure Arganolie! Arganolie is een natuurlijke olie met een bijzondere werking voor je huid, haar en voor mooie, gezonde en glanzende nagels. Heb ik jullie al nieuwsgierig gemaakt?

In Marokko kennen ze de bijzondere werking van olie uit de Arganboom al jaren. De rest van de wereld heeft ook gehoord van dit wonderproduct en de bekendheid van Arganolie is in de laatste maanden flink gestegen. Verschillende celebs zweren ook bij Arganolie.

Arganolie is goed voor huid, haar en voor de nagelriemen. Heerlijk een product wat voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden, daar houd ik van! Ik heb de arganolie ook geprobeerd op huid, haar en op mijn nagels.

Ingrediënten: Arganolie is een honderd procent natuurlijk product met een unieke samenstelling. De olie bevat onder andere een uitgeproken hoog vitamine E gehalte, meer dan 80% onverzadigde vetzuren en de natuurlijke stoffen quercetine en myricetine. Deze natuurlijk stoffen werken schimmels en bacteriën tegen. Arganolie beschermt tegen vrije radicalen die huidveroudering veroorzaken en is de oplossing nagelproblemen.

Wat is het gewenste effect en hoe heb ik het ervaren?

Nagels: Onze nagels kunnen wel wat extra bescherming en verzorging gebruiken. De Arganwinkel raadt aan om je nagels regelmatig in te smeren met de olie. Je nagels krijgen dan een mooie glans, zijn verzorgt en zullen bovendien ook minder snel afbreken.

Ik heb wat lichte verkleuringen op mijn nagels, ondanks het gebruik van topcoat. Door de voedende en vette zuren is de olie ook een oplossing voor de verkleuring van de nagels. Mijn nagels zie ik lichter worden en het helpt dus zeker tegen verkleuringen. Ik gebruik de Arganolie inmiddels al ruim een week en de verkleuringen worden minder.  Naar mate je het product langer gebruikt zal je ook zeker zichtbaar resultaat zien. Ik heb iedere dag met een wattenstaafje mijn nagelriemen ingesmeerd en mijn dramatische nagelriemen knappen langzaam op. Op de foto zie je nog wel wat velletjes, maar die verdwijnen ook door het gebruik van de Arganolie.

Huid: Arganolie schijnt ook erg goed voor de huid te zijn en het voedt, hydrateert en het herstelt de huid intensief. Ook zijn het erg goed te werken voor littekens en striemen, acne en eczeem, psoriasis en andere vervelende huidaandoeningen. Helaas heb ik zelf last van eczeem en littekens daardoor. Ik heb de Arganolie twee keer per dag op mijn huid gesmeerd en ik heb dan ook alleen op mijn probleemgebieden gesmeerd. Na een paar dagen de Arganolie geprobeerd te hebben was het effect al zichtbaar. Mijn huid werd rustiger en de roodheid nam af. De droogheid heeft plaats gemaakt voor een heerlijk zacht huidje!

Haar: Het natuurlijke product verzorgt je haar tot in de punten en dat moeten wij natuurlijk uitproberen. Ik heb mijn serum die ik normaal iedere dag in de punten smeer omgewisseld voor de Arganolie, om het product goed te kunnen testen. Ik heb een week lang iedere dag de Arganolie in de puntjes gesmeerd. Vooral na het haren wassen helpt de Arganolie mijn droge punten te voeden en maakt de Arganolie mijn punten zachter en glanzend.

Verkrijgbaarheid: Er geld op dit moment een aanbieding waardoor je voor een fles van 100 ML €29,95 betaald en je krijgt zeker waar voor je geld. Normaal kost de fles van 100 ML €35,50. De Arganolie is verkrijgbaar bij de Arganwinkel

9 Reacties

 1. 18 januari 2013 / 15:45

  Klinkt super fijn, haha ik zou het ook wel leuk vinden om zoiets opgestuurd te krijgen:D

  Liefs, Mariette

 2. 18 januari 2013 / 19:18

  Ik heb deze ook! Ik ben nu echt verslaafd aan arganolie. Ik vind het vooral mega fijn als gezichtsserum.

 3. 18 januari 2013 / 21:37

  Arganolie voor mijn haar lijkt me wel wat! Het is zo enorm droog! Al hebben m’n vingers/nagels ook wel te lijden onder dit weer…
  Ik ga dit vast nog wel kopen!

 4. 18 januari 2013 / 22:58

  Ik zou hem erg graag voor mijn bos droog haar gebruiken. Het heeft echt iets nodig om gezonder te worden!

 5. 18 januari 2013 / 23:26

  Deze Arganolie klinkt wel heel erg fijn en dan vooral ook voor mijn handen. Alleen helaas zal het prijsje mij toch wel tegenhouden om het te kopen

 6. Kim
  18 januari 2013 / 23:28

  Superfijn spul dat arganolie! gebruik het voormn haar… maar een opmerking: Meid wat zijn je nagels ongelijk!

  • 18 januari 2013 / 23:59

   Ik heb ze toevallig gister allemaal kort gewiekt! Het verschil tussen mijn nagels werd nu wel erg groot hè! Fijn dat je het opmerkt, daar heb ik wat aan! 🙂

 7. 19 januari 2013 / 21:51

  Thanks voor de review. Ik denk er over na om het ook een keer te proberen, nu weet ik waar ik het kan kopen.

 8. 25 januari 2013 / 18:29

  Oh wat fijn dat hij zoveel goede werkingen heeft! Ik kan niet wachten om hem zelf uit te testen, ik ga vanavond al beginnen! En die doos, mooooi! <3

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx