Balinese kip, met rijst en sambal spinazie

Kip met een kruidig sausje, rijst en wat groente dat vind ik al snel lekker. Sowieso ben ik echt wel een kip eter en vind ik alles met kip lekker. Deze keer heb ik gekozen voor Balinese kip met cashewnoten en sambal spinazie.

4 personen:

  • 400 gram witte rijst
  • 400 gram kipfilet
  • (Conimex) wokolie
  • 1 bakje Conimex boemboe voor Ajam Smoor
  • 1450 gram bladspinazie (vers/of uit de diepvries)
  • 1 tl Sambal Badjak
  • 3 el Conimex Ketjap Manis
  • 75 gram cashewnoten

Bereidingswijze: Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en snijd de kipfilet in reepjes.  Verhit  een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes 3 minuten. Voel 2 dl water en de boemboe toe. Goed mengen en 10 minuten laten pruttelen en bestrooi het op het laatst met cashewnoten. Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenplan, of in een ander wok. Voeg de spinazie toe en wok deze twee minuten. Voeg aan de spinazie de sambal en de ketjap toe. verdeel de kip over vier borden, bestrooi deze als je dat lekker vindt nog met wat meer cashewnoten. Schep de Sambal spinazie en de rijst ernaast en eet smakelijk!

Dit recept heb ik niet zelf verzonnen, maar kwam ik tegen in een Conimex boekje.

Share:

10 Reacties

  1. 22 augustus 2013 / 15:43

    Ziet er heel lekker uit! Ik eet zelf niet ontzettend vaak rijst maar met kip is dat altijd goed.

  2. 22 augustus 2013 / 16:02

    Klinkt super lekker! Eens kijken of schoonfamilie dit net zo lekker vind haha

  3. 22 augustus 2013 / 21:25

    Lekker!! Spinazie met rijst heb ik eigenlijk nog nooit gedaan, misschien toch maar eens doen.

  4. linda
    22 augustus 2013 / 22:25

    Oh dat ziet er weer erg lekker uit.

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx