BQ: Houd jij je aan de beautyregels?

Er is al heel wat geroepen en geschreven over de welbekende beautyregels. Halen jullie bijvoorbeeld altijd je mascara eraf voordat je gaat slapen? Of gooi je je mascara weg na drie maanden gebruiken? Ik ben wel erg benieuwd wie zich netjes aan de ‘regels’ houden en wie totaal niet.. Ik noem hieronder een paar voorbeelden en ik ben wel erg benieuwd hoe erg jullie ‘zondigen’. Ik ben ook niet zo trouw aan de beautyregels..

 • Halen jullie bijvoorbeeld iedere avond voordat je gaat slapen je make-up eraf? 
 • Gooi na de houdbaarheidsdatum je make-up producten weg?
 • Maak je je gezicht iedere avond en ook in de ochtend schoon met een reiniger?
 • Gebruik je altijd een basecoat als je je nagels gaat lakken? 
 • Was je om de paar dagen je haar?
 • Föhn of stijl je je haar altijd met een beschermend product er in?
 • Knip jij nooit je nagels en vijl je ze ook nog netjes in in één richting?

Er zijn heel wat beautyregels die ik al honderden keren heb overtreden, maar de keren dat ik met make-up in slaap ben gevallen kan ik mij niet herinneren. Ik haal altijd mijn mascara eraf, anders kan ik gewoon niet slapen. Wanneer ik ga liggen met nog make-up op merk ik dat gelijk en spring ik meteen weer mijn bed uit.

Ik gooi nooit make-up weg na de houdbaarheidsdatum. Ik weet bijvoorbeeld dat mascara na drie maanden open weggegooid moet worden.  Er komen bacteriën in als de mascara lange tijd open is. Ik gebruik nogal wat mascara’s en die zijn wel langer open dan 3 maanden. Wanneer de mascara niet goed meer werkt en uitdroogt gooi ik hem pas weg.

Ik gebruik áltijd basecoat voordat ik mijn nagels ga lakken. Door het gebruik van basecoat zijn je nagels beter beschermd tegen de chemicaliën die in de nagellak zitten en het gebruik van basecoat gaat verkleuringen tegen. Ik gebruik altijd Trind Nail Repair als basecoat, zelfs als ik wat lakjes ga swatchen!

Ik maak mijn gezicht wel iedere avond schoon met een make-up afhaler en een tonic, maar in de ochtend begin ik daar echt niet aan. Ik denk daar nooit aan en sta het liefst zo laat mogelijk op in de ochtend. Wanneer mijn wekker gaat om half 6 denk ik er echt niet aan om mijn gezicht schoon te maken. Ik heb daar gewoon geen tijd voor en ik wil het er ook niet voor maken..

Ik ben echt heel slecht met het naleven van de beautyregels, want het liefst was ik iedere dag mijn haar. 9 van de 10 keer was ik ook mijn haar als ik onder de douche sta. Ondanks de uitvindingen van de droogshampoo’s vind ik het helemaal niets als mijn haar een dag niet is gewassen. Ik probeer het wel weer eens, omdat ik echt wel weet dat het niet goed voor mijn haar is. Alleen als ik mijn haar een dag niet heb gewassen heb ik het gevoel dat mijn haar erg vet is. Ik stijl/krul en föhn mijn haar dan wel weer met een beschermend product in mijn haar. Ook ga ik om de 8 weken naar de kapper, dus ergens zorg ik toch nog goed voor mijn haar/hoofdhuid.

Ik knip mijn nagels wel, want vijlen vind ik echt een ramp. Ik vijl soms een scherp randje eraf, maar om nou al mijn nagels te gaan vijlen, dat vind ik zo’n gedoe.

Houd jij je aan de beautyregels? Aan welke houd jij je wel/niet?

12 Reacties

 1. 10 januari 2013 / 06:40

  Leuk artikel! Ik let alleen nooit op de houdbaarheidsdatum van make-up, maar verder doe ik alles heel trouw 🙂

 2. 10 januari 2013 / 09:24

  Ik sluit me aan bij Sofie. Ik ga altijd heel zorgvuldig om met mijn make-up, dus neem de houdbaarheidsdatum niet zo nauw. De rest doe ik wel heel netjes.

 3. 10 januari 2013 / 09:26

  Hihi ik moet bekennen dat ik me nergens aan hou! *oeps*

 4. 10 januari 2013 / 10:20

  Make-up eraf halen doe ik sowieso altijd. Als ik ermee ga slapen dan heb ik de volgende dag last van een geïrriteerde huid en/of ogen. Mijn make-up weggooien doe ik pas als het er niet meer fris uitziet, ruikt of het uitgedroogd is. Mijn gezicht reinigen doe ik alleen in de avond. Een basecoat gebruik ik altijd en ik wissel altijd af de ene keer knip ik mijn nagels en de andere keer vijl ik ze. Mijn haar was ik zo’n 2 a 3 keer per week. Ga ik het föhnen dan gebruik ik wel producten alleen of die ook voor de bescherming zijn dat zou ik eigenlijk niet weten haha.

 5. 10 januari 2013 / 11:28

  Ik hou met niet zo aan make-up regels. Al haal ik wel elke avond netjes mijn make-up van mijn gezicht af want ik heb gewoon last van mijn ogen als ik mijn mascara er niet af haal. Mijn haar om de dag wassen doe ik ook, maar met mijn haar stijlen wil ik mijn heat spray nog weleens vergeten, oeps! En met de andere wil ik ook nog weleens smokkelen.

 6. 10 januari 2013 / 11:44

  Ik ben vooral erg slecht in het reinigen van mijn gezicht haha.

 7. 10 januari 2013 / 12:36

  leuk artikel! ik gooi mijn make-up ook niet op tijd weg. voor mijn haar doe ik ook niet zo veel, tegenwoordig gebruik ik wel een heat protection spray (gelukkig maar) en soms een maskertje of een olie, maar dat is het zo wat. ik haal wel altijd mijn make-up af! liefs!

 8. 10 januari 2013 / 14:40

  Ik haal elke avond mijn make up eraf met een lotion, smeer me gezicht in met creme, en douche smorgens voor ik de deur uitga, was dan altijd alles, dus ook mijn haar en gezicht 🙂
  Make up weggooien doe ik pas als het op is of slecht geworden is… Verder knip ik mijn nagels niet, ik probeer ze te laten groeien, en heb altijd een lichte lak erop.. vijl ze regelmatig en smeer mijn handen in met handcreme

 9. 10 januari 2013 / 17:31

  Wat een leuk artikel!! Heel leuk om te lezen.
  Als ik er over na ga denken ben ik een hele slechte in het naleven van beauty regels… 1) Ik slaap toch wel 1 keer per week met make-up nog op mn ogen, 2) mijn huid reinig ik echt heel slecht! Ik ben me hier echt wel van bewust maar vindt het een vreselijk werk en doe het daarom bijna nooit. Of ik moet BB cream of foundation op hebben. 3) Ik stijl mijn haren niet altijd met bescherming. Ik probeer dit wel te doen omdat mijn haar super droog en pluizig is! Niet stijlen is geen optie want ik heb hele vervelende, pluizende krullen.

 10. 10 januari 2013 / 17:39

  Ik trek me niets aan van de houdbaarheidsdatum, maar voor de res ben ik dus erg braaf:)

 11. Wendy (B)
  10 januari 2013 / 18:24

  Halen jullie bijvoorbeeld iedere avond voordat je gaat slapen je make-up eraf?
  –> Normaalgezien wel 😉
  Gooi na de houdbaarheidsdatum je make-up producten weg?
  –> Nee. Net als jij hou ik nog mijn mascara als die nog niet opgedroogd is. Van andere zaken hetzelfde: zolang ik het niet echt “verdacht” vind, is het ok voor mij 😉
  Maak je je gezicht iedere avond en ook in de ochtend schoon met een reiniger?
  –> Normaalgezien wel 😉 ’s Morgens met water en dan tonic en de rest van de crèmekes. ’s Avonds is het een wasgel gevolgd door de rest.
  Gebruik je altijd een basecoat als je je nagels gaat lakken?
  –> Ja.
  Was je om de paar dagen je haar?
  –> Dat hangt ervan af.
  Föhn of stijl je je haar altijd met een beschermend product er in?
  –> Mijn haar laat ik gewoon drogen.
  Knip jij nooit je nagels en vijl je ze ook nog netjes in in één richting?
  –> Ik knip ze met een schaartje ipv een nagelknipper.

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx