Budget | De Essence I love stage oogschaduwbasis

Je hebt vandaag een prachtige ooglook gemaakt, je wimpers hebben een goede dag en eindelijk is het gelukt op je eyelinerwing perfect te zetten. Je bent een uurtje aan het werk of je zit op school en kijkt even vluchtig in de spiegel. Al je oogschaduw zit helemaal in alle plooien en niet meer op het ooglid waar het wel moet zitten, blehhhh. Hoe kan je dit voorkomen? Met de I love stage oogschaduwbasis!

Het is erg belangrijk om eerst een oogschaduwbasis aan te brengen voordat je met allerlei kleuren oogschaduw in de weer gaat. Je oogschaduw blijft beter zitten als je eerst een basis gebruikt en de kleuren worden ook nog eens intenser. Eerst gebruikte ik alleen maar de MAC paint pot in de kleur Soft Ochre als oogschaduwbasis. Ik was  over de werking van de oogschaduwbasis geheel tevreden, behalve over de prijs. Ik ging op zoek naar een fijne budgetvariant en ik kwam een half jaar geleden uit bij deze I love stage oogschaduwbasis tegen van Essence. Vandaag wordt het dan toch eens tijd voor een review.

De beschrijving van Essence:  I love stage-eyeshadow base maakt je de ster van de show en is te gebruiken onder concealer of oogschaduw. de basis zorgt ervoor dat oogschaduw langer blijft zitten en intensiveert de kleur. de textuur hoopt zich niet op in de plooi van het ooglid. voor een perfecte oogmake-up om mee te schitteren op én naast het podium!

De verpakking van de I love stage oogschaduw ziet er goed uit, maar het is wel een simpel design. Het enige nadeel vind ik dat als je het laatste restje er uit wil halen dat je daar enorm je best voor moet doen. Ik zou het handiger vinden als de oogschaduwbasis gewoon in een potje zou zitten zoals die van MAC. Je gaat dan veel effectiever met het product om en je kan alles van het product gebruiken, zonder dat je de helft van je product weggooit omdat je het er niet meer uit kan halen.

De oogschaduwbasis is verkrijgbaar in één kleur en dat is een lichte huidskleur. De kleur is voor mij echt perfect en je ziet vrijwel geen kleurverschil met mijn foundation. De oogschaduwbasis is goed uit te smeren en je hebt maar een klein beetje nodig per oog.

Deze ooglook heb ik gemaakt om half 7 in de ochtend en de foto’s zijn geschoten om 16.00 uur in de middag.

Swatches zonder oogschaduwsbasis en met de I love stage oogschaduwbasis. Je ziet dus duidelijk dat de kleur door de oogschaduwbasis intenser wordt.

De Essence I love stage oogschaduwbasis kost €2,49 en is te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

15 Reacties

 1. 11 januari 2013 / 06:20

  Ik gebruik de oogschaduwbasis ook bijna dagelijks, en ben er erg tevreden mee!

 2. 11 januari 2013 / 07:31

  Deze oogschaduwbasis gebruik ik iedere dag. Nu is de verpakking bijna op en ga ik straks de nieuwe van Catrice eens kopen

  • 11 januari 2013 / 08:28

   Ik ben ook wel erg nieuwsgierig naar de nieuwe van Catrice. De oude oogschaduwbasis van Catrice vond ik minder fijn werken als deze van Essence.

 3. 11 januari 2013 / 09:08

  Deze ga ik onthouden, ben gek op goede goedkope make- up!

 4. 11 januari 2013 / 09:19

  Die doet het erg goed zo te zien! Ik heb er hier nog een aantal liggen van Urban Decay en too faced, die dingen gaan zo lang mee!

 5. 11 januari 2013 / 10:13

  ik gebruik deze bijna altijd wanneer ik mijn ogen opmaak 😀 awesome spul!

 6. 11 januari 2013 / 10:45

  Klinkt als een goede! maar wat je zegt deze verpakkingen vind ik niet heel handig.. Bij mijn hema oogschaduwbasis heb ik de verpakking kapot geknipt en het in een klein potje gedaan om ook de andere helft te kunnen gebruiken

 7. 11 januari 2013 / 11:00

  ik ben er niet zo tevreden van, ja oké, mijn oogschaduw houdt iets langer maar niet een hele werkdag zoals bij jou, rond 1u is al men make-up toch nog weg.

 8. 11 januari 2013 / 12:31

  Ik vond deze eerlijk gezegd niet zo, gebruik toch het allerliefste de Too Faced Shadow Insurance!

 9. 11 januari 2013 / 13:48

  Mooie review ! Ik ben ook heel tevreden met deze oogschaduwbasis, ben wel benieuwd of de nieuwe van Catrice beter is dan de vorige, maar hou deze ook lekker in m’n stash 😀

 10. Amber
  11 januari 2013 / 22:02

  Ik gebruik deze oogschaduw basis ook iedere dag met veel liefde, en ik vind het tof dat je ook veel budget producten laat zien ! 🙂

 11. LindaB
  26 januari 2013 / 20:39

  heerlijk spul dit, heb het helemaal opgebruikt en ben nu met gosh bezig, maar die vind ik minder prettig werken

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx