Catrice Matt-erial Girl & Essence Colour Crush

Vorige week ging ik op pad om de nieuwe Catrice producten te spotten, tot mijn grote verbazing waren er ook al wat Essence producten aan het schap toegevoegd. Al eerder konden jullie de Catrice liquid metals zien en een nieuwe oogschaduw Metal Mania van Essence. Ik kwam naast deze oogschaduws ook de nieuwe lipstick Catrice Matt-erial Girl (matte) tegen en een heel schap vol nieuwe lipsticks van Essence. De lipsticks van Essence zijn eindelijk eens vernieuwd. Ik vond de verpakkingen echt tien keer niks, het leek eerst wel kinder make-up. De lipsticks waren ontzettend fijn, maar ze waren nou niet zo mooi om te fotograferen. De nieuwe lipsticks van Essence zien er erg strak uit en het Essence logo in de lipstick is echt tof #loveit. Ik koos voor Colour Crush, een lekkere fel roze lipstick. 

Foto’s met mijn nieuwe lens komen binnenkort, ik had nog een zooitje artikel vooruit geschreven en eerder gefotografeerd. Volgende week ben ik lekker een dag vrij, dus ik kan niet wachten om de hele dag foto’s te maken met mijn nieuwe lens.

De lipstick van Catrice zit in dezelfde verpakking als die wij al een tijdje gewend zijn van Catrice. Gewoon simpel zwart, maar ik vind het voor een budgetmerk niet ‘goedkoop’ ogen – zoals de lipsticks van Essence eerst deden. Catrice heeft verschillende ‘lijnen lipstick’ en Matt-erial Girl behoort tot de ‘Ultimate Colour Lijn.

Krachtige, rijke kleuren met een perfecte dekking en glans, plus een zachte, crèmige en langhoudende textuur: kleuren op hun mooist – urenlang.

Love the swatches. Wat een pigment en wat is Matt-erial Girl mooi matte <3. Colour Crush is een lekker fel roze kleurtje. Ik vind Matt-erial Girl specialer, dit soort roze kleurtjes heb ik al genoeg.

Catrice Matt-erial Girl blijft een paar uur lang goed zitten. Ik vind de Catrice lipsticks altijd erg fijn voor de prijs. Na een paar uur moet je Matt-erial Girl wel bijwerken, maar dat vind ik nooit zo´n punt.

Ik was erg benieuwd naar de nieuwe lipsticks van Essence. Zouden ze qua formule iets verbeterd zijn, zodat ze ook langer blijven zitten? Na een hele tijd voor het schap te hebben gestaan koos ik voor de felle Essence Colour Crush. De huls vind ik echt een hele verbetering! De lipstick blijft wat minder lang op je lippen zitten dan die van Catrice, maar 2/3 uurtjes, als je niet teveel drinkt en eet blijft de lipstick goed zitten. Ik ben erg tevreden over de nieuwe lipsticks van Essence, een hele vooruitgang om te zien en ik weet zeker dat deze lipsticks ook een stuk beter zullen lopen als de vorige, want het uiterlijk ziet er alleen al goed uit.

 • Matt-erial Girl van Catrice €3,99
 • Colour Crush van Essence €2,59

De nieuwe producten liggen bij de meeste filialen van Kruidvat en Trekpleister al in de winkels!

16 Reacties

 1. 26 augustus 2013 / 06:34

  Ik vind ze allebei heel erg mooi! Staan je goed ook 🙂 Binnenkort ga ik er ook eentje van Essence halen denk ik

 2. 26 augustus 2013 / 07:07

  Ze staan je beide erg mooi Kelly! Matt-erial Girl moet ik ook nog gaan halen, wat een prachtige kleur!

 3. 26 augustus 2013 / 07:36

  Wat een mooie kleuren! Staan je beiden erg goed 🙂 Fijn om te weten dat de lipsticks van Essence ook van prima kwaliteit zijn! Daar was ik zo ontzettend nieuwsgierig naar.

 4. 26 augustus 2013 / 09:19

  Ik vind Crush erg mooi! Staat je ook erg goed! 🙂

 5. 26 augustus 2013 / 12:14

  Die van Essence vind ik echt fijn! Blijft bij mij wel een aardig aantal uurtjes zitten 🙂

 6. 27 augustus 2013 / 23:14

  Wat een mooie kleurtjes! Ik was eerst ook van plan Matt-erial Girl van Catrice te kopen, maar toen kwam ik de longer lasting lipstick #01 van Hema tegen en die is ook mat en zo’n beetje dezelfde kleur. Colour Crush is ook mooi en staat je goed! Ik heb Wear Berries van Essence. Die nieuwe lipsticks zien er goed uit!

 7. 29 augustus 2013 / 23:11

  Gave kleuren, Matt-erial staat je het mooist, vind ik! Lekker knallend en die finish ziet er ook goed uit, zeg!

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx