Schoolvakantie

Ik vind schrijven erg leuk om te doen. Regelmatig schrijf ik artikelen over beauty, fashion & lifestyle. Soms schrijf ik ook een stukje, die je een ‘column’ kan noemen, of gewoon een categorieloos stukje, die maar moeilijk in te delen valt in mijn categorieën. Zomervakantie dat lijkt mij wel wat.

Zomervakantie, dat hebben een heleboel mensen op dit moment in Nederland.  Ik kan mij niet meer herinneren dat ik zomervakantie had. Minstens 7 weken lang niets doen, luieren en van de zon genieten als die eens doorkwam? Ik weet het niet meer, ergens is dat ook wel mijn eigen schuld, want ik als workaholic moest en zou ieder vrij uurtje in de zomervakantie werken. Dat was soms wel eens afzien, als het uiteindelijk dan toch mooi weer bleek te zijn en ik had opgegeven om te komen werken. Nu werk ik vier dagen per week en heb ik pas laat dit jaar vakantie verlang ik ontzettend naar schoolvakantie. Ik wil wel weer naar school en dan 7 weken lang niets doen. Jaloers ben, ik super jaloers. Smsjes van mensen of ik mee ga naar het strand, mijn vader – die schoolvakanties heeft – weer languit in de zon ligt met een flesje bier en lekkers. Sowieso lijkt het mij wel wat als ik alle schoolvakanties vrij had. Had ik toch misschien in plaats van Pedagogiek voor de Pabo moeten kiezen? Het lijkt mij wel wat, zoveel weken in het jaar vrij te zijn in plaats van de standaard vier of vijf weken in het jaar. Sowieso is de drang om vakantie te hebben dit jaar vele malen groter, omdat het zo lekker is geweest deze zomer. Ach, wedden dat als ik 7 weken vrij heb – echt vrij –  dat ik mij dood verveel? Of dat het 7 weken lang non stop regent? Wij willen toch altijd allemaal wat anders, vooral als je het niet hebt. Het wordt gewoon aftellen tot het najaar & dat is het zo ^^

Share:

9 Reacties

 1. 9 augustus 2013 / 15:55

  Goed gerelativeerd! Ik denk ook dat het verlangen naar iets is dat je niet hebt, maar zo lekker en leuk eruit ziet bij anderen heel aanlokkelijk is, totdat je ’t zelf hebt. Zeven weken, nou het is lang, geloof mij. Ik werk helemaal niet, maar soms zou ik juist wel willen werken. Zo zie je maar weer dat ’t gras altijd groener lijkt bij anderen, maar als ik dan jouw mooie foto zie denk ik, ah heerlijk zo’n reis naar een tropisch eiland!

 2. 9 augustus 2013 / 16:16

  7 weken is echt wel lang, tenzij iedereen om me heen ook 7 weken vrij is, dat zou best leuk zijn 🙂

 3. Debbie
  9 augustus 2013 / 16:54

  Slecht geschreven stuk. Workaholic als je 4 dagen per week werkt?

  • 9 augustus 2013 / 17:21

   Vier dagen per week is fulltime op mijn werk en daarnaast werk ik ook nog heel wat uren voor mijn site.

 4. 9 augustus 2013 / 17:47

  Ach.. Het is misschien lekker die 6 weken vakantie van mij, maar er gaat ook nog veel schoolwerk in mijn vakantie zitten hoor. En op werkdagen ben ik tot savonds laat soms nog bezig. Denk dat wanneer je student bent je er echt van geniet. Als je in het onderwijs werkt is dat wel anders…

 5. 9 augustus 2013 / 19:42

  Leuk stukje! En 7 weken is ook wel megalang hoor. xx

 6. 9 augustus 2013 / 21:36

  Ik moet nu verplicht 6 weken niets doen, ga wel op vakantie tussendoor en ik vind het heel fijn (ziektewet na buikoperatie), kom echt tot rust. Maar dat moet ook wel even nu. Maar in mei had ik 2 weken vrij, 2 weken continu regen.. Verschrikkelijk! Eigenlijk ben ik best blij met 3 weken vrij, maar stiekem zouden 4 weken ook wel fijn zijn hoor!

 7. 9 augustus 2013 / 22:00

  Ik begrijp je blog deels, want ik studeer nog steeds haha. Dit is mijn laatste echte mega zomervakantie! Had vakantie van 28 juni tot half/eind september, zo mega lang! En dan 3 dagen per week stage (van 8-10 weken) en de rest v.d. dagen vrij + tijd tot juni voor mijn scriptie. Heerlijk!
  Ik moet wel toegeven dat ik 3,5 week 40u per week heb schoongemaakt afgelopen weken, dus ik kan inderdaad ook niet non-stop stilzitten! Maar vanaf volg. week vrijdag ga ik weer optimaal genieten haha. Ik hou toch wel echt van niets doen ook!

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx