Davidoff Cool Water | Love the Ocean

Nog steeds behoort Davidoff Cool water tot één van de drie best verkochte herengeuren ter wereld. Cool Water is een klassieker die het karakter van een sterke persoonlijkheid onderstreept. De aromatische topnoten van lavendel, rozemarijn en munt maken deze geur uniek en fris tegelijk. In het hart van de geur domineert het contrast tussen bloemige en houtachtige noten van jasmijn, geranium en sandelhout. De warme basis van muskus en amber geeft de geur zijn sensuele uitstraling. Davidoff heeft in samenwerking met National Geographic een samenwerking opgezet om de oceanen te beschermen. 

De oceaan bedekt 72% van het aardoppervlak maar daarvan is nu slechts 1% beschermd gebied. National Geographic beoogt met het Pristine Seas programma een aantal van de laatste ongerepte plekjes in de oceanen te beschermen en maritiem beschermde gebieden te creëren. Tijdens de expeditie in 2012 die Cool Water sponsorde werden er 384 duiken, met een totaal aan 450 manuren, in de wateren rond de Pitcairn Eilanden gemaakt. Daarbij werden 40.210 vissen, 14.500 algen en 6.300 koraalkolonies geteld en gemeten. De inspecties onthulde ongerepte maritieme ecosystemen met ongeschonden koraalgebieden, een gezonde vispopulatie en herbergt een unieke biodiversiteit met zeldzame diepzee haaien en vissoorten die helemaal nieuw zijn voor de wetenschap. Nadat ze gezien hadden wat het expeditie team gevonden had, stemde de Pitcairn gemeenschap in september 2012 unaniem voor de bescherming van hun wateren. Een voorstel voor het creëren van een maritiem reservaat rond de Pitcairn Eilanden, wat het grootste maritieme reservaat in de wereld zou betekenen, ligt nu ter bestudering bij de Britse regering. Wordt het voorstel geaccepteerd dan zal het Pitcairn Eilanden maritiem reservaat het grootste ter wereld zijn (> 800.000 km²) en dit zal veel bijdragen aan het overeengekomen internationale doel om 10% van de oceanen in de wereld te beschermen in 2020.

Om de consument te betrekken bij dit geweldige sponsorprogramma wordt er in de zomermaanden met de jaarlijkse Cool Water zomeractie instore animaties en digitale acties georganiseerd.

Cool Water is een heerlijk frisse geur die goed blijft hangen gedurende de dag. Tim vindt Cool Water heerlijk ruiken en draagt het graag.

De originele Cool Water man en woman geur krijgt een speciale verpakking waar de consument kan lezen dat hij/zij met de aankoop 10. 000 m² oceaan beschermt.

De landelijke Cool Water actie loopt in de maanden juli en augustus. De Eau de Toilette is te koop bij de bekende parfumerie en heeft als adviesprijs €72,00.

8 Reacties

 1. 2 juli 2013 / 12:08

  Wat goed 🙂 de geur lijkt me erg fijn 😀 x

 2. 2 juli 2013 / 14:30

  Ik hou van davidoff! Ik denk dat mijn vriend deze wel lekker kan gaan vinden!

 3. Linda
  2 juli 2013 / 23:27

  Dit is zo’n heerlijk, frisse geur. Geweldig dat ze nu zoiets goeds ondersteunen.

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx