Dove Cupcake test met de nieuwe Crème Mousse

Cupcake test met Dove? Cupcake test? Er waren wat mensen op Instagram en twitter die zich afvroegen wat ik daar nou precies mee bedoel. Een cupcake test en Dove zijn ook geen twee dingen die aan elkaar koppelt, maar het kan dus echt. Ik test vandaag de Dove crème mousse met behulp van een testkit met cupcakes. 

Dove introduceert Dove crème mousse. Dove crème mousse is een rijke, romige douchelijn die een milde reiniging combineert met hydraterende bestanddelen die identiek zijn aan de bestanddelen die zich van nature al in de huid bevinden.

Dove crème mousse bestaat uit een paarlemoerachtige crème met een rijke, romige structuur die de huid beter beschermt dan reguliere douchecrèmes. De NutriumMoisture technologie geeft minder schade aan de huid tijdens het reinigen en helpt de huidbarrière te herstellen, zodat de huid er gezonder en mooier uitziet en zacht soepel aanvoelt.

De Dove crème mousse lijn bestaat uit twee douchecrèmes; Dove crème mousse douchecrème Deeply Nourishing en Hypoallergene douchecrème Pure & Sensitive. De hypoallergene Dove Pure & Sensitive crème mousse is speciaal voor mensen die hun huid als gevoelig beschouwen.

De Dove douche crème is zo uniek, zacht en mooi, dat moet je ervaren. Op naar de cupcake test!

Uitleg Dove testkit met cupcakes. Allereerst moet je de Dove crème mousse over een cupcake spuiten, alsof het slagroom is. Direct daarna pak je de andere cupcake waar je met een ander merk douchegel ook de douchegel op dezelfde manier aanbrengt als de mousse. 

De Dove crème mousse is erg romig en voelt stevig aan. De andere douchegel van een ander merk is erg vloeibaar en blijft voor geen meter op de cupcake zitten. Het is zo vloeibaar dat het er meteen van afstroomt. De Dove crème mousse is erg stevig en de mousse bleef een half uur lang op de cupcake zitten. Daarna heb ik de cupcakes afgespoeld, omdat de douchegel van het andere merk over nog net niet van mijn bureau droop. De crème mousse is ontzettend stevig en pure verwennerij, net als slagroom, voor op je huid. Ik heb nog nooit zoiets zachts gevoeld op mijn huid.

Zoals je ziet is de douchegel 1 een andere douchegel en de douchegel op cupcake 2 is de crème mousse. Mijn slagroom spuit kunsten zijn wat minder om een mooie toef op de cupcake te krijgen, maar de mousse is heel erg stevig.

De crème mousse voelt heerlijk zacht aan op de huid en beide versies ruiken erg natuurlijk. Ik vind het wel erg fijn om een neutrale geur te ontdekken aan deze douchecrèmes. Ik heb even genoeg van al die zoete geuren. De mousse is totaal ook niet uitdrogend voor je huid, na het douchen heb je een heerlijk zacht huidje.

Wat een geweldige manier om de stevigheid van een douche crème te testen, erg leuk verzonnen Dove! Ik ben gek op het testen van producten en erg leuk als een merk daar een leuke testkit van maakt!

De Dove crème mousses zijn vrij van parabenen en zijn klinisch getest. De beide varianten Deeply Nourishing en Pure & Sensitive zijn sinds het begin van 2013 verkrijgbaar bij supermarkten en drogisterijen en de prijs is €5,79 voor 400 ml.

19 Reacties

 1. 4 februari 2013 / 07:03

  Wat grappig gedaan! De mousse lijkt me wel erg fijn. Binnenkort maar eens meenemen uit de winkel!

 2. 4 februari 2013 / 08:04

  Ik zag het laatst al bij je, en natuurlijk was ik erg nieuwschierig naar wat je hiermee bedoelde…nou dit dus, mij lijkt de mousse ook het fijnst.

 3. 4 februari 2013 / 08:30

  Oh klinkt heerlijk! Beiden lijken me wat, maar vooral de mouse

 4. Marissa
  4 februari 2013 / 10:57

  Haha het lijkt wel op watjes! X

 5. 4 februari 2013 / 11:36

  Leuk gedaan 😀 lijkt me erg fijn 🙂 x

 6. Annette
  4 februari 2013 / 12:47

  Ziet er heerlijk uit inderdaad, deze wil ik ook wel gaan proberen.

 7. Joyce
  7 februari 2013 / 13:00

  Nu begrijp ik het, hehe. Wat een leuk idee om zo de mousse te testen, maar nog veel belangrijker hoe voelde het op je lichaam aan tijdens het douchen?

  • 7 februari 2013 / 16:26

   De mousse voelt erg stevig en zacht aan op je huid tijdens het douchen. Het verzorgt je huid goed en je hebt geen last van een uitdrogend gevoel na het douchen!

 8. Stephanie
  7 februari 2013 / 20:13

  Wat super leuk 🙂 ik ben enthousiast over de Dove crème!

 9. 8 februari 2013 / 13:52

  Ziet er erg goed uit, is hij ook zo zacht op je huid?
  heel leuk idee van dove om zo te testen!!

 10. sandra
  8 februari 2013 / 16:00

  zo wil ik ook wel de mousse proberen ,is weer eens een andere manier van douchen

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx