Essence – Paperprint Nail-Art

 Nagels als krantenpapier, dat is een tijdje helemaal ingeweest. Volgens mij zie je het nu niet meer zo vaak, maar het leek mij wel interessant om even aandacht te schenken aan deze paperprint manicure. Paperprint nail-art, dat is een nail-art die ik altijd al wilde maken. Ik had de laatste tijd nog maar weinig plezier in het maken van Nailarts, dus dat doe ik eigenlijk niet meer zo vaak, maar nu ik deze twee producten tegenkwam in mijn goodiebag, was ik toch wel erg nieuwsgierig geworden. Is de uitvinding wat betreft de Paperprint manicure? Is het een simpele manier om snel een paperprint manicure op je nagels te krijgen, zonder dat je daar pure alcohol voor nodig moet hebben, om een printje op je nagels te krijgen? Let’s do thisss!

Wat zegt Essence over de Paperprint Manicure? Met de paper print manicure breng je krantenknipsels aan op je nagels – zwart-wit of full colour, krantenkoppen of plaatjes. Het werkt zo: lak je nagels met een lichte tint nagellak – breng twee laagjes aan. Neem de paper print van je keuze – breng de transfervloeistof erop aan en druk dit 15 seconden op de nagel met de print naar de nagel toe. Breng tot slot een top coat aan over de print. Dit klinkt super simpel, dus dat ga ik op deze manier proberen.

Lak je nagels in een licht kleurtje. Ik heb gekozen voor witte nagellak, daar leek mij het het effect het mooiste op te zien.

Kies vervolgens een leuk printje uit en knip het patroontje uit. Vervolgens knip je weer een paar stukjes die om je nagel heen passen.  Wat een super leuke printjes!

Het resultaat… Drama! Ik heb de nagellak heel goed laten drogen en ik ben volgens de manier die Essence zelf aangeeft op de site en op de verpakking, de nail-art gaat uitvoeren. Wat een grote fail is dit. Er zitten af en toe, daarvoor moet je wel je bril op zetten, een paar panter stukjes op mijn nagels, maar voor de rest bleef het papier vreselijk plakken en trok ik bijna al mijn nagellak van mijn vingers af. Ik vind dit echt 10 x niets, dus ik zou toch een keer met pure alcohol en een echte krant in de weer moeten, om een keer Paperprint nails te maken. Deze twee producten zou ik als ik jullie was, maar op zijn plek laten in het Essence schap, geen aanrader dus.

Excuses voor de grijze foto’s 

 • Essence Paper Print  €1.39 ( In vier soorten verkrijgbaar)
 • Essence Paper Print Transfer Solution  €1.89

Je moet beide producten aanschaffen om de manicure uit te voeren.  Wat vind je van deze Paper Print Manicure van Essence?

35 Reacties

 1. chucky1012
  5 september 2013 / 06:56

  Het ligt echt niet aan jou!
  Ik had het pas geleden ook geshopt omdat een andere blogster hier ook over had geschreven.
  Dus was ik aan het shoppen gegaan. Maar helaas vielen deze 2 producten me heel erg tegen. Ik was er uren mee bezig en toen gaf ik het maar op en ben ermee gestopt.

  Xoxo

 2. 5 september 2013 / 07:07

  Elke review die ik er tot nu toe over heb gelezen is ook echt slecht.. jammer want het is wel een leuk idee!

 3. 5 september 2013 / 07:21

  Dat ziet er niet goed uit… Wat een tegenvaller!

 4. 5 september 2013 / 07:22

  Het hoeft niet zo hoor. Ik doe deze manicure altijd met nagellak naar keuze en 70% alcohol. Werkt altijd. Nagellak laten drogen, nagel even in de alcohol, papiertje erop drukken en klaar is Kees. 😉

  • 5 september 2013 / 08:30

   Ja ik weet dat die manier er ook is, maar zo’n setje leek mij toch wel erg makkelijk! Helaas een flinke bummer..
   Ik ga binnenkort eens een flesje alcohol halen en het op de ‘gewone manier’ proberen 🙂

   • 7 september 2013 / 07:34

    Jeetje, this sucks. Breng het direct terug naar de winkel. Thanx voor je review & Miranda bedankt voor je oplossing.

    • chucky1012
     7 september 2013 / 07:37

     MACBLOGSTER thanks voor je advies…..
     Ik heb nl. hetzelfde probleem…..

 5. 5 september 2013 / 07:23

  En die alcohol haal je voor amper 2 euro bij de Kruidvat, en je kunt het beste kranten papier gebruiken.

 6. 5 september 2013 / 07:50

  Ah jammer dat het zo’n drama werd! In ieder geval niet kopen dus, dat is duidelijk 🙂
  X Saffira

 7. 5 september 2013 / 08:22

  Ooh wat jammer, het had zo leuk kunnen zijn met al die vrolijke prints.

 8. 5 september 2013 / 08:41

  Ik heb het ook pas gekocht, moet het nog proberen;)

 9. Wendy (B)
  5 september 2013 / 09:06

  Dat is wel: 🙁

 10. 5 september 2013 / 09:35

  Wat jammer! Ik ben benieuwd of iemand het wel voor elkaar krijgt 😉

 11. 5 september 2013 / 09:56

  Wat ontzettend jammer zeg. Het zag er zo leuk uit!

 12. Linda
  5 september 2013 / 10:21

  Wat balen zeg en wat jammer dat het niet werkt.

 13. Linda
  5 september 2013 / 10:23

  Wat balen zeg en wat jammer dat het niet werkt. Begrijp dan ook niet zo goed waarom ze dit verkopen als het niet werkt, heb er zelf ook nog geen enkel positief bericht over gelezen.

 14. Fenna
  5 september 2013 / 10:41

  Ik heb dit laatst ook gekocht. Het mislukte bij mij ook grandioos 🙁

 15. 5 september 2013 / 10:58

  Wat raar dat dit niet werkt, wel erg jammer

 16. Priscella82
  5 september 2013 / 11:00

  Erg jammer ik had het Maandag ook bijna gekocht maar twijfelde…Gelukkig dat ik het toch maar niet gekocht heb

 17. 5 september 2013 / 11:12

  Ahh wat jammer! Ik had er vandaag nog even bij staan kijken en twijfelde. Gelukkig heb ik het niet mee genomen 🙂

 18. 5 september 2013 / 11:14

  He yuk, wat jammer! Het had zo leuk kunnen zijn 🙁

 19. 5 september 2013 / 11:47

  Jeetje, wat balen zeg! Minpunten voor Essence…. 🙁

 20. 5 september 2013 / 13:29

  He bah. Zonde van het geld! Als het alleen werkt op een andere manier met alcohol en weet ik het wat, dan hadden ze net zogoed dit concept niet hoeven te verzinnen!

 21. 5 september 2013 / 18:54

  Wel leuk bedacht, jammer dat het niet (goed) werkt!

 22. 6 september 2013 / 19:43

  Balen he! Ik was er ook zo benieuwd naar, dus gekocht en gelijk aan de slag gegaan. Helaas kreeg ik hetzelfde resultaat als jouw. En ik had m’n nagels ook goed laten drogen.. jammer essence. ..

 23. 13 september 2013 / 20:25

  Oew, wat jammer zeg 🙁 Die laat ik dus maar liggen.. bedankt voor de waarschuwing!

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx