Food

Food – Pompoensmoothie


Op mijn vrije dag besloot ik om weer even lekker pompoensoep te maken als lunch. Ik hield nog een heleboel pompoen over en ik had al eerder een pompoemsmoothie gemaakt en die was toen goed geslaagd. Tijd om er eens foto’s van te maken! Pompoen is heel erg lekker, maar het is even een gedoe om te schillen. Een flespompoen is een stuk makkelijker om te schillen dan een ‘gewone oranje pompoen’. Ik combineerde een flespompoen met sojamelk, peer, banaan en wat kruiden. Super lekker!

Ingrediënten:

Flespompoen
2 peren
1 banaan
Kruidnagel kruiden 2 tl
Gemberpoeder 1 tl
Kaneel 3tl
Sojamelk (of een andere melksoort)
Ik vind het zelf makkelijk om de flespompoen van de schil te ontzien en in stukjes te snijden. Ik kook de pompoen even voor zo’n 15 tot 2o minuten. Ik houd vooral in de gaten of de pompoen lekker zacht wordt. Je zou ook de pompoen door midden kunnen snijden en voor zo’n 45 minuten (op 200 graden) in een ovenschaal met wat water in de oven zetten. Ik vind dit niet perse lekkerder en het duur alleen maar langer. Als de pompoen een beetje afgekoeld is gooi ik al het fruit in de blender. Naar smaak doe ik er een beetje sojamelk bij (zou ook water, yoghurt of een andere melksoort kunnen zijn) en blendt nog even alle kruiden erdoor.

Lekkerste vind ik als de smoothie koud is dus ik zet hem even in de koelkast. Je zou ook je fruit (banaan / peer ) kunnen invriezen zodat de smoothie meteen al wat kouder wordt. Het klinkt misschien gek een smoothie met pompoen, maar het is echt het proberen waard! Op de bovenkant heb ik nog wat opgeklopte sojamelk met kaneel gedaan. Ik ben dol op kaneel, dus voor mij kan er nooit genoeg kaneel opzitten.