Hand & Nailcream van Hegron (Action)

Ik smeer mijn handen zeker 10 keer op een dag in met handcrème, dit omdat mijn handen erg droog worden door het regelmatig moeten wassen van mijn handen tijdens het werken met kinderen. Ik heb dan ook altijd een handcrème in mijn tas zitten en er gaan heel wat tubes doorheen in een jaar tijd. Daarom is een fijne handcrème erg belangrijk en als de handcrème ook nog eens budget is dat helemaal mooi meegenomen natuurlijk. Regelmatig snuffel ik even bij de Action, om te kijken of ze nog iets leuks hebben. Action is eigenlijk een hele slechte winkel voor mij, want ik kan gewoon de Action niet uitlopen zonder iets te kopen. 

Deze handcrème heb ik voor €0,99 gekocht bij de Action, dus voor de prijs hoef je hem zeker niet te laten liggen. Ik gebruik normaal graag de handcrèmes van het eigen merk van Kruidvat en Etos, de handcrème van Eco Cosmetics en die van Trind. Deze handcrèmes kosten allemaal meer dan €3,00 en die van Trind kost zelfs €12,95, wat ik persoonlijk ook erg prijzig vind voor een handcrème. Op naar een budget-versie!

Verpakking: De handcrème zit in een tube van 100 ml, wat een prima hoeveelheid is voor een handcrème. Een fijne kleine tube die je gewoon mee kan nemen in je handtas. Ik vind het prettig dat de handcrème gewoon in een tube zit, dat vind ik toch de meest prettige verpakking voor een handcrème. Ik heb wel eens een handcrème in een pot gehad, maar ik vind dat toch 10 niets en ik vind het niet hygiënisch om steeds met je handen in een pot te gaan. De verpakking voor de rest is erg simpel, wit met zwarte letters.

Geur: De handcrème heeft een neutrale geur. Van mij hoeft een handcrème ook geen aanwezige geur te hebben, want dat staat mij al snel tegen.

Ingrediënten en werking van de crème: De crème bevat goede bestanddelen zoals Q10 en Panthenol die ervoor zorgen dat je nagels worden versterkt en dat het je huid soepel maakt. De crème belooft ook snel in te trekken en maakt de handen soepel en zacht. Ik vind  dat de handcrème niet goed intrekt. Je houdt een hele vette laag over op je handen die je het eerste half uur nog voelt. Ik vind het niet erg als een crème even een vettige laag achter laat, maar dat het het komende half uur niet weggaat vind ik niet prettig. Ik wil namelijk mijn handen insmeren en meteen weer verder gaan. Ik heb geen tijd om te wachten tot de crème eens is ingetrokken. Helaas is dit niet dé (budget) handcrème voor mij!

Pluspunten:

 • De handcrème is te koop bij Action
 • Budgetprijsje van €0.99
 • De ingrediënten Q10 en Pathenol
 • Handige verpakking

Minpunten:

 • De crème trekt niet snel in
 • De crème laat het komende half uur een hele vettige laag achter op je handen

Ik zou deze crème vanwege het niet snel intrekken van de crème en de vettige laag die de crème achterlaat op mijn handen niet opnieuw kopen. Voor de prijs van €0,99 was het het proberen waard, maar helaas!

18 Reacties

 1. 8 januari 2013 / 15:30

  Ik heb hem ook weleens zien liggen bij de Action! Jammer dat het niet goed intrekt, dat vind ik toch wel een must voor een handcrème.

 2. 8 januari 2013 / 16:12

  hmmz, ik ben nooit zo weg van vettige laagjes dus ik denk dat ik bij mijn favoriete nivea creme blijf 😀

 3. 8 januari 2013 / 16:37

  Ik heb hem zelf ook en ik ben het volledig eens met jou, hij trekt gewoon niet in. Ik ga mij er zelfs zo erg aan irriteren dat ik hem na 10 minuten gewoon weer van mijn handen af was. En de geur is wel neutraal maar toch vind ik hem niet lekker ruiken, ik weet niet.

  Liefs, Esmée

 4. 8 januari 2013 / 16:46

  Voor 0,99 kan je ook niet heel veel verwachten natuurlijk.. Maar het kan altijd een gelukje zijn! Helaas was dit het dan net niet..

 5. 8 januari 2013 / 16:47

  Jammer dat het zo’n vettig laagje achterlaat 🙁 Ik heb vandaag de 24h protect balm van essence snow jam getest & is heeeerlijk! En maar een eurootje duurder 😉

 6. 8 januari 2013 / 16:59

  Wow, dat is wel erg goedkoop inderdaad! Maar als een handcrème niet snel intrekt is ‘ie in mijn ogen ook niet zoveel waard, jammer 🙁

 7. Nanda
  8 januari 2013 / 17:51

  hij is dan weer wél fijn om savonds voor het slapen gaan op te smeren

 8. 8 januari 2013 / 18:41

  ik vind deze echt niet lekker ruiken:( ik gebruik nu altijd handcreme van Lidl.. ook net zo goedkoop, maar die vind ik fijner en lekkerder!

 9. 8 januari 2013 / 19:23

  Heey! Ik herken je probleem. Nou was ik een keer in Shabon en daar vertelde een vrouw ons dat die vettige laag komt als je de handcreme direct op de binnenkant van je hand aanbrengt. Hierdoor blijft het op de natuurlijke olieen en vetten drijven en daardoor blijft die laag achter. Wanneer je de creme op de buitenkant (bovenkant) van je hand aanbrengt en daarna met de andere hand (ook de bovenkant/binnenkant) de crème uitsmeert, en daarna pas de binnenkant dan komt die vettige laag niet! In iedergeval, het trekt dan snel in!

  Misschien werkt hij op deze manier beter voor je,

  Liefs Lara

  • 9 januari 2013 / 16:17

   Hee Lara! Wat handig dat je deze tip met ons deelt! Ik ga het vanavond gelijk uitproberen! Niets is vervelender dan met vette handen rondlopen.

 10. 8 januari 2013 / 19:38

  jammer dat ie niet snel intrekt dat vind
  ik toch wel een groot minpunt

  liefss

 11. 8 januari 2013 / 19:53

  Ik moet echt een crème hebben die snel inwerkt. Ik kan mijzelf echt daaraan irriteren als het niet gauw intrekt. Maar een neutrale geur vind ik altijd wel fijn aan een handcrème.
  Liefs, xxx

 12. 8 januari 2013 / 19:58

  Ik denk toch dat ik bij essence en nivea blijf, ik hou er niet van als die niet snel intrekt. Vind het een raar gevoel..

 13. 8 januari 2013 / 20:11

  Ik heb hem al eens gespot in de Action. Maar elke keer dat ik het in mijn handen heb, twijfel ik of ik het wel zou moeten kopen. Zo te zien niet. 😛

 14. 8 januari 2013 / 21:05

  Hmm nee als hij niet snel intrekt dan is het niks voor mij! Ik hou het eerst wel bij die van Trind

 15. 9 januari 2013 / 11:28

  Jammer dat hij niet snel intrekt, dan is het voor mij al een no-no!

 16. 10 januari 2013 / 19:25

  Gelukkig heb ik al en paar tubes crème die wel goed intrekken:)

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx