Het is tijd om weer wat huid te laten zien!

IMG_1117

Het mooie weer heeft zich nog maar heel even laten zien, maar hopelijk komen snel de warmere temperaturen. Ik heb een paar tips om je lichaam en nagels helemaal voorjaar-proof te maken. Kom maar op met al die korte rokjes, leuke voorjaarsjurkjes en een lekker gezond gebruind huidje. 

 Je eigen spa

Na de winter ziet de huid er vaak dof uit, doordat er teveel dode huidcellen zijn blijven zitten. Het is tijd om weer lekker te scrubben! Je kan er voor kiezen om een kant en klare scrub te kiezen, er zijn een heleboel soorten in verschillende prijsklasses en geuren verkrijgbaar. Of je maakt je scrub gewoon lekker zelf! Meng ongeveer 3-4 eetlepels suiker, 1 eetlepel honing en 1 eetlepel olijfolie en roer het tot een stevige substantie. Tevens kan je er ook nog voor kiezen om een geur-aroma toe te voegen, zoals vanille, maar als je het niet in huis hebt zou ik gewoon gaan voor een scrub met de drie ingrediënten.  Let er wel op nadat je je huid gescrubt hebt dat je sneller kunt verbranden. Wat wel een voordeel is dat je mooier en egaler bruin wordt, mits je goed insmeert met zonnebrandcrème.

Ook is het heerlijk even een maskertje op je gezicht te doen!  Wanneer mijn maskertje aan het intrekken is, scheer ik vervolgens even mijn benen, oksels en mijn bikinilijn. Zo ben je nu aan het wachten tot je je masker kan afspoelen, maar ga je gewoon lekker verder met je behandeling.

Zijn je voeten al klaar voor de lente?

Begin met een lekker voetenbandje met warm water. Ik maak zelf altijd een voetenbadje met wat zeezout erin, maar je kan er ook kiezen om een speciale tablet voor voetenbadjes erin te doen.  Ik vind het zelf niet nodig en ik vind een badje met zeezout ook prima werken.  Wanneer je even met je voeten in een badje hebt gezeten is het makkelijker om je nagels te knippen, of de hoekjes bij te vijlen en vergeet vooral niet om met een bokkenpootje je nagelriemen even terug te duwen.   Wanneer je erg veel last hebt van eelt op de bal van je voet, of op je hielen, dan is het makkelijker om je voeten op een handdoek te leggen en het eelt er af te vijlen met een eeltrasp. Ook dit gaat veel makkelijker nu je voeten even hebben liggen weken in een badje.

Smeer vervolgens je voeten even heel dik in met crème en trek daarna sokken aan zodat het even goed kan intrekken. Als laatste stap kan je ervoor kiezen om je nagels een kleurtje te geven!

Gekleurde nagels en verzorgde handen!

De voorjaarskleuren zijn dit jaar zuurstokroze, rood, blauw en zeegroen, dus met één van deze kleuren zit je zeker goed! Gekleurde nagels staat alleen leuk als je handen er ook verzorgd uitzien. Dus smeren smeren en smeren met handcrème, cuticle oil of mijn holy grail Lemony Flutter.

8 Reacties

 1. 26 april 2013 / 07:37

  Fijne tips, ik wil nog graag de lemony flutter hebben! Heerlijk spul (:

 2. 26 april 2013 / 08:53

  Goed idee! Ik ga mezelf snel zomerklaar maken:)

 3. 26 april 2013 / 08:58

  Leuke tips! zo’n “opknapbeurtje”is echt even nodig na de winter. Ik vind de producten van lush daar erg fijn voor. En natuurlijk fel gelakte nagels ja, love it!

  Liefs lonneke

 4. 26 april 2013 / 11:34

  Leuk artikel, ik vergeet steeds om mijn voeten in te smeren. Dat doe ik pas wanneer ik slippers draag. Zou ik eigenlijk vaker moeten doen

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx