John Frieda introduceert de vernieuwde Luxurious Volume lijn

Lees ik daar volume? Volume is iets waar ik altijd op zoek naar ben. Mijn haar is ontzettend dun, futloos en er is geen volume te vinden in mijn haar. Ik heb al heel wat drama’s gehad om volume te creëren en meestal na vijf minuten in de buitenlucht was het volume al niet meer zichtbaar en hun mijn haar weer futloos langs mijn gezicht. Ik had nog nooit kennis gemaakt met de Luxurious lijn en inmiddels gebruik ik de producten al een tijdje.  Zijn jullie klaar voor een uitgebreide review?

John Frieda heeft speciaal voor vrouwen met fijn, futloos haar de Luxurious Volume producten vernieuwd en twee nieuwe producten aan de bestaande lijn toegevoegd. De Fine to Full Blow-Out Styling Spray en de Volume Refresh Dry Shampoo zorgen, net als de andere Luxurious Volume producten, voor voelbaar en zichtbaar natuurlijk volume. Daarnaast is de lijn in een nieuw jasje gestoken; alle producten hebben een nieuwe verpakking. In de gehele collectie zitten zeven producten, waarvan ik er vier uitgebreid getest heb.

Allereerst wil ik beginnen met de shampoo en de conditioner. De shampoo en conditioner zitten allebei in tubes van 250 ML. Ik vind het erg prettig als shampoo’s en conditioner in tubes komen en vooral tubes of flessen die ik zo met één hand kan openmaken. Niets is vervelender namelijk om de dop weer dicht te moeten doen met twee handen. Hoe ga je dat doen met shampoo op je hand? Deze tubes zijn makkelijk te openen met één hand, dat is meestal het eerste wat ik ga proberen als ik iets nieuws ga testen/uitproberen.  Beide producten kosten per stuk €9,14.

De shampoo reinigt mijn haar erg goed en maakt het meteen al een stuk zachter. Ik vind het maar niets als shampoo’s ontzettend uitdrogend zijn en je haar als een bos stro aanvoelt. De shampoo schuimt erg goed (SLS) en doet voor de rest zijn werk. De conditioner laat mijn haar erg zacht aanvoelen zonder het meteen enorm te verslappen. Ik heb al snel bij sommige conditioners dat mijn haar dan meteen ontzettend slap aanvoelt en als een gordijn langs mijn gezicht hangt. Deze conditioner heeft dat niet en mijn haar voelt erg stevig en zelfs bouncy aan na het douchen. Als ik alleen de shampoo gebruik merk ik voor de rest niet dat ik extra volume ervan krijgt.

Ingrediënten van de shampoo: Er zit SLS in en SLS staat zoals jullie zien al als tweede op de ingrediëntenlijst. Voor de rest zie ik ook parfum, siliconen en alcohol.

Ingrediënten conditioner:  Er zitten siliconen in, maar gelukkig komen wij die wat verder tegen op de ingrediëntenlijst

 

De droogshampoo is een nieuw product in deze lijn en kost €9,14. Het kan ook niet anders dat er een droog shampoo werd toegevoegd. Droog shampoo’s worden namelijk steeds populairder! Met droogshampoo heb ik echt een haat-liefde verhouding. Ik heb al wat droogshampoo’s geprobeerd en ik ben er ook over een aantal wel tevreden, maar toch vind ik het, het net niet. Ik was gewoon liever mijn haar en dat is echt een slechte eigenschap van mij. Als ik mijn haar een dag niet heb gewassen dan vind het vet aanvoelen, terwijl dat helemaal nog niet zo is. Je ziet niet dat het vet is, je voelt misschien iets bij de wortels, maar toch vind ik het gewoon niet fijn aanvoelen als mijn haar niet gewassen is. Ik probeer het al wat meer af te leren, want het zit gewoon in mijn hoofd.

De droogshampoo heeft een fijne geur en maakt mijn haar stroef.  Normaal vind ik het nooit fijn als mijn haar stroef aanvoelt, maar het voelt wel meteen een stuk schoner aan dan dat ik gewend bent van andere droog shampoo’s. Ook heb ik het idee dat door de stroefheid het volume in je haar toeneemt, omdat als je met je handen door je haar gaat het meteen wat luchtiger gaat zitten.

De ingrediënten van de droogshampoo.

Nog een nieuw product binnen deze lijn van John Frieda. De blow out spray kost net als de voorgaande producten ook €9,14.  Deze spray zorgt er voor dat je het gevoelt hebt dat je meer haar hebt. Meer haar dat is iets wat ik altijd al wilde hebben, dus ik besloot deze spray gelijk te testen. Ik ben super enthousiast over deze spray! Ik spray deze spray op handdoekdroog haar en vervolgens föhn ik mijn, zoals ook op de verpakking staat beschreven.

Mijn aanraders zijn toch wel de conditioner en de blow out spray! Beide producten zorgen ervoor dat ik veel meer volume krijg en ik kan tenminste zeggen dat ik een bos haar heb dan een paar zielige plukjes. De droogshampoo vind ik ook erg fijn werken, maar ik vind niet dat de droogshampoo voor een booming volume zorgt. Je krijgt er wel iets meer volume van als je met je handen door je haar gaat, na het gebruik van de droogshampoo.

De vernieuwde Luxurious Volume lijn producten zijn verkrijgbaar bij de drogist. Alle producten uit de luxurious Volume lijn kosten €9,14!

15 Reacties

 1. Lana
  25 maart 2013 / 09:49

  Waarom heb je geen voor en na foto’s gemaakt?
  Zo zie ik niet echt verschil natuurlijk!

  • 25 maart 2013 / 13:00

   Misschien had je dat op een aardigere manier kunnen vragen..

   • 25 maart 2013 / 16:26

    Ik heb geen ‘voor’ foto’s gemaakt, omdat jullie al heel vaak mijn stijle haar hebben gezien en ik dacht dat het daardoor geen toevoeging zou zijn. Ik zal er de volgende keer rekening mee houden.

 2. 25 maart 2013 / 11:05

  John Frieda is een fijn merk ben wel benieuwd naar deze lijn

 3. 25 maart 2013 / 12:59

  Hier ben ik wel benieuwd naar! Zelf heb ik ook echt heel dun haar namelijk. Toch eens proberen.

 4. 26 maart 2013 / 08:54

  Hm, ook al ben je best enthousiast, ik heb er toch bezwaar tegen dat er SLS en SLES in zit. Ik heb gemerkt dat dit zo uitdrogend werkt voor mijn (toch al erg droge) haar en het is zoveel gezonder nu ik deze ingredienten niet meer gebruik. Ik sla dus over. Wel erg fijn geschreven review 🙂

 5. Anita
  26 maart 2013 / 13:11

  leuk filmpje! maar toch ziet je haar er nog erg droog uit. ik heb precies hetzelfde probleem, droog, dun en futloos haar en gebruik nu sinds een tijdje de rode lijn van elvive/loreal. dit is echt een top product!! je haar is niet meer droog, voelt zacht aan, je kamt er zo doorheen -> dus geen haar dat meer afbreekt, het glanst en er zit veel meer volume in! kortom het ziet er een stuk gezonder uit! zeker het proberen waard en ook voor dat geld! xoxo

 6. Anita
  26 maart 2013 / 13:11

  Filmpje!? ik bedoel artikel… duhh

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx