Kruidvat | Foam douche Blossom (budget)

Sinds Rituals de foam douchegel heeft uitgebracht, voor mijn gevoel waren zij de eerste namelijk met de foam douchegel. Een foam douchegel assosiceer ik in ieder geval met Rituals. Eerder testte ik ook al een foam douchegel van de Action, die vind ik ook heerlijk. Nu komt Kruidvat ook met een foam douchegel in een heerlijke geur, namelijk blossom. Ik heb hem nu een paar dagen in huis en ben helemaal verzot op de geur! Tevens is deze foam douchegel van Kruidvat tenminste verkrijgbaar voor een leuk prijsje, in tegenstelling tot de foam douchegels van Rituals. Rituals is namelijk niet bepaald goedkoop.

Ik douche nu al een paar dagen met deze douchegel en sinds ik deze foam douchegel kocht zondag, douche ik met niets anders meer. Dat terwijl ik hele kasten vol heb met doucheproducten, maar ik krijg helemaal het lente gevoel van deze bloemige douchegel. De lente laat zich nog niet echt zien, dus dan maar de lente in huis halen hè!

De verpakking ziet er lekker vrolijk uit, ideaal voor de lente met die leuke bloemen erop! Voor de rest is de fles gestijld zoals wij gewend zijn van Kruidvat, rustig en clean. Kruidvat is van de simpele design met strakke letters en niet teveel poespas. Ik vind het prima zo!

De substantie voelt er zacht aan op de huid en de geur is heerlijk fris en bloemig. Ik vind hem niet al tè bloemig, want ik heb wel eens douchegels of parfums geprobeerd die heel overdreven naar bloemen ruiken. De foam douchegel verzorgt mijn huid zeker en ondanks de SLS die in dit product zit toegevoegd laat deze douchegel mijn huis niet uitdrogen. Ik ben gelijk klaar met een douchegel als die mijn huid uitdroogt, vind dat helemaal niets.  De bloemige geur blijft even hangen, maar gedurende de dag ruik je de blossom-geur amper. Van mij hoeft de geur van een douchegel ook niet de hele dag te blijven hangen, smeer ook iedere ochtend nog met een bodylotion of -butter.

Er zit een heleboel SLS in dit product, want ik vind de SLS al als tweede op de ingrediëntenlijst. Dit kan een nadeel zijn voor sommige, omdat SLS je huid dus kan uitdrogen. In mijn review is te lezen dat ik daar weinig last van heb, maar iedere huid verschilt. Als je hier gevoelig voor bent, zal je hier waarschijnlijk last van krijgen. Voor de rest zie ik ook parfum staan op de ingrediëntenlijst, maar die kom ik veel verder tegen in het rijtje.

Met één pompje heb je meer dan genoeg om je hele lijf mee in te zepen. Je moet zelf erop letten dat je niet teveel van het product pakt, want het schuimt dus ook nog flink op!

Kom maar op Kruidvat met andere versie van deze foam douchegel! Ik ben erg benieuwd naar meerdere geuren. De Foam douchegel (200ML) is dus verkrijgbaar bij Kruidvat voor de leuke prijs van €2,49!

Ben jij fan van foam douchegels?

17 Reacties

 1. 16 maart 2013 / 07:17

  Vind het een fijne foam, kreeg alleen wel het idee dat ik meer gebruikte dan nodig is haha

 2. Wendy (B)
  16 maart 2013 / 07:34

  Dat heb ik nog niet geprobeerd.
  Eerst even hetgene gebruiken dat ik heb.
  Daarna ga ik mij dat eens kopen.

 3. 16 maart 2013 / 07:58

  Mhh, ziet er lekker uit! Sodium tricedeth sulfate is wel minder heftig dan ‘echte’ SLS toch? Dat scheelt alweer 🙂

  • 16 maart 2013 / 10:36

   Ja het is wel minder dan de ´echte´, maar toch kan het wel je huid uitdrogen, maar ik had er totaal geen last van!

 4. 16 maart 2013 / 08:18

  Ziet er leuk uit! Lijkt me erg fijn zo’n dikkere mousse 🙂

 5. 16 maart 2013 / 09:24

  Ik kan niet zo goed omgaan met foams, want ik gebruik meestal te veel omdat bij het insmeren hele stukken rechtstreeks het doucheputje ingijden. Daarom heb ik gewoon een puff die ik gebruik met zeep of gel.

 6. 16 maart 2013 / 09:33

  Ik heb er ook eentje gehad, maar dan van een ander merk. Ze zijn fijn in gebruik!

 7. 16 maart 2013 / 11:24

  Dit lijkt me dus echt een heel fijn product, ik houd hier wel van. Iets om te onthouden!

 8. 16 maart 2013 / 11:45

  Ik ga deze ook eens kopen om te testen als mijn andere douchgels op zijn. Heb nu even een verbod op nieuwe dingen kopen om mee te douchen haha

 9. 16 maart 2013 / 11:53

  Ziet er heel goed uit, ik moet wel bekennen met zo een foam douche dingen gebruik ik veel en veel teveel. Ik vind het gewoon super leuk uitzien. Dus die dingen zijn bij mij altijd heel snel op.

 10. 16 maart 2013 / 13:34

  Ik heb deze gisteren ook gekocht! Ben er erg benieuwd naar en dan vooral naar de geur!

 11. 16 maart 2013 / 15:15

  Hier ben ik zo benieuwd naar! Ziet er goed uit 🙂

 12. 16 maart 2013 / 19:17

  Moet zeggen dat dit wel heel goed klinkt! Heb laatst als kadootje 1 van Rituals gekregen en love it! Maar om dat zelf te betalen?! Dan is dit wel een goede optie!

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx