Lancaster Sun Sport (Wet Skin)

Herkenbaar dat als je naar het strand of zwembad ging in de zomer, dat je eerst moest wachten voordat je zonnebrandcrème was ingetrokken? Daar stond je dan ongeduldig van je ene been op je ander te huppen, tot dat je ‘akkoord’ kreeg dat je zonnebrand goed was ingetrokken. Eindelijk mocht je het water in, dat moment leek vroeger wel uren te duren. Ondanks dat je ‘uren’ had gewacht voor dat het ingetrokken was, liet je een hele witte was achter op het water en als gevolg op je huid één en al witte streep. Yeah great.. het wachten totdat je het water in mocht. Lancaster komt met wat nieuws, namelijk een zonnebrand speciaal voor de wet skin, tevens ideaal voor de watersporten, die genoeg worden gedaan in ons waterland. 

Ik mis het mooie weer nu alweer. Het was toch een paar dagen echt goddelijk weer in Nederland, waarom moet het dan nu weer keihard regenen en onweren, blehh. Afgelopen dagen was het dus geweldig weer om deze zonnebrand te testen en ik heb deze zonnebrand overal mee naar toe gesleept. Ik wilde van de week eigenlijk een clutch mee, maar dat kon natuurlijk niet met + 20 graden, dan moet ik écht goed smeren. Ik heb deze zonnebrand dus uitvoerig getest tijdens het zonnen, maar ook tijdens een dagje werken & een paar km hardlopen.

Wanneer mijn huid totaal nog geen zon heeft gehad, zoals na de winter, dan heb ik echt wel een hoge factor nodig. Naar mate ik wat pigment heb opgebouwd ga ik meestal naar factor 15 – 20.

Sun Sport lijn: Een onmiddellijk geabsorbeerde body mist. Dankzij hun texturen die op de natte huid kunnen worden aangebracht en die onzichtbaar zijn na het aanbrengen, ‘verwijderen’ de Sun Sport Mists het water van het huidoppervlak en zijn ze volmaakt verwant met de huid. Tot nu leidde het aanbrengen van een zonproduct op de natte huid gewoonlijk tot witte strepen op het lichaam of druppeltjes die zich uitbreidden, zodra ze in contact kwamen met water, vocht of transpiratie. Maar met de Wet Skin Application begint een heel nieuw tijdperk van zonbescherming. Zodra de frisse nevel op de huid gesprayd is, verdwijnt deze en laat het slechts een transparant laagje achter op het huidoppervlak. De Sun Sport Mists bieden optimale bescherming tegen UVA-, UVB- en infraroodstralen en zijn verrijkt met het Tan Activator Complex – het legendarische ingrediënt van Lancaster waarmee je sneller bruin wordt.

Of ze nu op een surfboard balanceren of op waterski’s staan: sportliefhebbers hebben een optimale bescherming nodig, die in harmonie is met al hun bewegingen. Lancaster heeft oog voor hun specifieke behoeften en verwerkte de Wet Skin Application in alle body mists van de lijn, zodat de producten snel en gemakkelijk aangebracht kunnen worden op de natte huid en onzichtbaar zijn na het aanbrengen. Met hun niet-plakkerige, transparante en verfrissende texturen zijn deze praktische formules bestand tegen water, zand en transpiratie. Ze kunnen zo vaak als gewenst aangebracht worden, zodat je het meeste uit de zon haalt. Geïnspireerd
door water. Een schild voor de huid De Sun Sport-lijn is ontwikkeld voor mannen en vrouwen die van buitenactiviteiten willen genieten en veilig willen bruinen. De lijn bevat UVA- en UVB-filters en is verrijkt met de Infraroodtechnologie voor een nog betere bescherming. Een exclusief anti-oxidanten complex dat het DNA helpt beschermen en het legendarische Tan Activator Complex – allemaal creaties van Lancaster – zorgen voor complete bescherming met vier verschillende beschermingsfactoren tegen de zon en twee innovatieve texturen.

Idéaaaaal dat deze invisible mist niet plakt. Ik vind dat echt naast de goede bescherming tegen de zon, één van de belangrijkste voorwaarden voor een goede zonnebrandcrème/mist. Ik kreeg een paar keer de vraag of ik deodorant op mijn huid aan het sprayen was, omdat het uitziet als een deodorant-spray. Wanneer je de body mist op je huid sprayt trekt de mist meteen in je huid en je ziet wanneer je het uitsmeert er helemaal niets meer van. De body mist laat zich zeer makkelijk uitsprayen & geen plakhanden als gevolg.  De geur is erg verfrissend, maar daarnaast ruik je ook wel af en toe een vleugje van de sterkte geur van alcohol.

De spray is meteen aan te brengen op de natte huid en je kan gerust een duik nemen in het zwembad, of als je van watersporten houdt, dan is dit de ideale zonnespray. Ik was ook helemaal niet verbrand met deze zonnespray, terwijl mijn huid erg gevoelig is voor de zon. De zonnebrand doet goed zijn werk en ik heb er een nieuwe favoriet bij!

Invisible Mist Wet Skin Application Sublime Tan SPF30 125 ml – € 30. De nieuwe Lancaster Sun producten zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de geautoriseerde Lancaster parfumerie, warenhuizen en beauty salons.

9 Reacties

 1. 10 mei 2013 / 07:16

  Wat een handige zonnespray! Klinkt fijn 🙂

 2. 10 mei 2013 / 09:31

  Klinkt goed! Ik ben alleen niet zo’n waterrat haha

  • 10 mei 2013 / 10:50

   Dat kan natuurlijk, meningen verschillen. Ik vind het juist zo irritant als een zonnebrandcrème plakt en ik was zo blij dat deze dat juist niet deed!:)

 3. 10 mei 2013 / 19:18

  Mooi product, maar ik hou het nog even bij de tube No-AD die ik gratis kreeg op vertoon van mijn Kruidvat kaart:)

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx