Lifestyle | Veranderingen in het huis

Ik vind het heel erg leuk om regelmatig veranderingen aan te brengen in het huis. Het liefst koop ik één keer in de maand wel iets nieuws om in mijn huis te zetten. Vaak zegt mijn vriend dan, waarom moet je iets veranderen? Het is toch leuk zoals het er nu uitziet? Ik was dit weekend weer op zoek naar nieuwe dingen voor op mijn dressoir. Ik heb daar een dienblad staan met wat kaarsjes, kaneelstokjes, gedroogde bloemen/blaadjes en allerlei andere gezellige dingen, om een leuk ‘seizoenstukje’ van te maken. Met de herfst in het vooruitzicht wilde ik een leuk herfst-stukje maken met pompoenen, nieuwe kaarsjes en houders – die kun je nooit genoeg hebben – en allerlei andere leuke dingen, die mij een gezellig gevoelig geven.  Het typische herfstweer is niets voor mij, maar voor de rest ben ik wel gek op de gezelligheid en de mooie kleuren van de herfst.

Met deze gedachte gingen wij even snel naar de stad, maar al snel werd ik teleurgesteld door de dingen die er in de winkels lagen. Niks geen gezellige herfstdingen – niet iets anders wat ik nog niet heb – maar meer alleen maar kinderachtige paddenstoelen en lelijke pompoenen. Geen mooie kaarsenhouders of andere frutsels, die maar een beetje een Riverdale uitstraling hadden. Helemaal niets. Mijn vriend vond het allang weer prima, want die vind het seizoenstukje wat ik een tijd geleden heb gemaakt, erg mooi en ik mocht er eigenlijk al niet aankomen..

Naast de veranderingen op mijn ‘seizoensdienblad’ ben ik ook regelmatig in de weer om alle spullen die ik al heb, andere plekjes te geven. Vaak met de bedoeling zodat ik weer ruimte heb om wat nieuws te kopen. Ik heb wel een beetje een dienbladen tik en heb dan ook meerdere ‘houten soorten’ in huis. Vaak vind ik ze op een gegeven moment, toch te rond, te vierkant, veel te klein. Te groot vind ik ze nooit, hoe groter hoe beter en hoe meer kaarsen ik erop kwijt kan. 40 % korting op de dienbladen? Woehoe en ik kocht dus weer een nieuwe. Een nieuwe, om echt als dienblad te gebruiken, in plaats van hem vol te stoppen met kaarsen en seizoendingen. Nee een echt dienblad dus, die niet als accessoire dient voor op mijn eettafel.

Om mijn dienblad echt te gaan gebruiken, kocht ik eindelijk eens een kan, die ik al heel lang wilde hebben. Het dienblad heeft wel de hele zaterdag op de tafel staan pronken, maar nu heb ik het toch weer opgeborgen en komt dit dienblad alleen tevoorschijn, als ik hem dan ook echt nodig heb, om iets op te dienen.

Hebben jullie ook zo’n tik om steeds maar iets te willen veranderen in je huis? Of om iets nieuws te kopen voor je huis?

22 Reacties

 1. Wendy (B)
  13 september 2013 / 07:35

  Ik zou het hele appartement eens willen aanpakken maar dat is lastig als je geen mensen kent die je ervoor nodig hebt.

  • 15 september 2013 / 20:01

   Dat is inderdaad echt heel erg vervelend. Vooral als het grote dingen zijn die je zelf niet kan uitvoeren 🙁

   • Wendy (B)
    15 september 2013 / 20:23

    Inderdaad 🙁
    En dan zijn er mensen die je helpen maar als je het resultaat dan ziet…
    Teleurstellend!

 2. 13 september 2013 / 08:21

  Mijn vriend wordt er bij mij ook gek van haha! Ik wil iedere keer alle kleine snuisterijen ook veranderen.

  Kaarsje hier, fotolijstje daar, en dienbladen heb ik er ook twee gewoon standaard van staan haha

  • 15 september 2013 / 20:02

   Hahaha, ja vrouwen willen toch altijd na een paar dagen/weken/maanden weer iets anders! Op den duur verveelt het toch weer 🙂

 3. 13 september 2013 / 08:59

  ik heb dat heel af en toe, en dan ga ik ook helemaal los ook XD

 4. 13 september 2013 / 09:41

  Mooi! Hier hou ik wel van.
  Ik verander graag mijn kamer, maar dan ook echt compleet. Denk dat ik het in de eerstvolgende vakantie weer op zijn kop zet. Mag het alleen niet meer compleet veranderen (qua behang, verf etc) want dat doe ik al te vaak haha.

  • 15 september 2013 / 20:05

   Haha, nog iemand die heel erg van de veranderingen is <3. Ik ben niet van het compleet veranderen, om opeens nieuw behang op mijn muren te gaan doen, maar ik ben wel van de continue kleine veranderingen!

 5. 13 september 2013 / 10:35

  Oeh ja, ik ken het gevoel! Al is het in mijn geval enkel van toepassing op mijn slaapkamer natuurlijk! ;D Soms krijg je gewoon die fröbelkriebels en moet alles lekker anders, heerlijk! Mooie kan heb je ook gekocht!

 6. Linda
  13 september 2013 / 10:49

  Leuk :-). Ja ik houd er ook van om dingen te veranderen, niet de inrichting, maar meer de accessoires met de seizoenen komt er altijd wel iets bij wat specifiek bij het seizoen hoort….mooie kan heb je gekocht.

 7. 13 september 2013 / 11:19

  Ik heb een heel klein kamertje en wil het liefst elke week nieuwe dingen kopen maar m’n kamertje is al héél vol ;).

  • me
   15 september 2013 / 13:46

   Spullen weer wegdoen dan maar hè? 😉

 8. 13 september 2013 / 11:45

  Heel herkenbaar, ik koop ook altijd graag nieuwe dingen voor in huis!

 9. 13 september 2013 / 13:12

  Ja, ik ben er ook zo eentje met een tik. Het maakt je zo vrolijk om naar zo’n leuk stukje in huis te kijken!

  • 15 september 2013 / 20:06

   Ja leuk hè, om van die leuke stukjes te maken voor je huisje! Toch leek lezen dat er een paar ‘lotgenoten’ zijn en dat ik niet de enige ben die altijd deze kriebels heeft haha.

 10. Tessa
  13 september 2013 / 15:03

  Ohh kell ik heb dit momenteel ook zo erg! Alles moet anders, maar echt schoonmaken? Nahh daar heb ik geen zin in hoor :P… Ik wil ook allemaal nieuwe plantjes etc.. maar geen zin om alleen naar de Ranzijn of iets te gaan.. Oh ik word soms zo moe van mezelf. Vooral als ik me dan voorneem om het huis eens flink te soppen, begin ik en halverwege heb ik er alweer genoeg van.. zucht.. Het leven van een huisvrouw zeggen ze dan…

  • 15 september 2013 / 20:07

   Hahaha, ik vind schoonmaken ook lang niet even leuk. Ik heb alleen soms wel mijn buien, dan moet ook echt alles schoon en haal ik alles uit de kasten. Nieuwe plantjes wil ik altijd wel, maar helaas is het toch wel vol zat zo in het huis, er kan geen plant meer bij haha 😀

 11. 13 september 2013 / 16:42

  Leuk! Ik koop ook elke week bijna wel iets voor mijn kamer, die heb ik sinds kort weer helemaal vernieuwd!

 12. me
  15 september 2013 / 13:45

  Als ik iets wil veranderen kijk ik eerst in de Kringloopwinkel, kun je veel veranderen voor heel weinig geld en desnoods kun je de oude spullen die je al eens daar gekocht hebt en waar je op uitgekeken bent weer terugbrengen. twee vliegen in één klap hahaha

  • 15 september 2013 / 20:08

   Dat is inderdaad ook wel een tip! Ik gooi het ook niet weg, laat het nog even in een lade staan, of maak er iemand anders blij mee 🙂

 13. 17 september 2013 / 17:09

  Ik deed dat vroeger ook, van die seizoensstukjes maken, ook inderdaad veel met kaarsjes enzo. Sinds ik niet meer samenwoon doe ik dat helemaal niet meer. Ik heb relatief weinig ‘prullaria’ in huis omdat mijn hele inrichting ook vrij strak is. Kaarsjes heb ik wel voldoende, maar van die stukjes passen gewoon niet meer in m’n huis en ik heb er ook geen zin in om er moeite voor te doen. Ik vind het overigens wel leuk om bij anderen te zien. Ik merk zelf de laatste tijd dat ik een kussentic begin te ontwikkelen 🙂

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx