Mini Cheesecake met frambozen

Een tijd geleden kwam ik een heel leuk recept tegen op de foodblog van Sabine. Namelijk mini cheesecakejes met frambozen. Dit recept heb ik dus zeker niet zelf bedacht en alle credits gaan dan ook uit naar Sabine. Ik besloot het recept wel wat aan te passen, omdat ik moet oppassen met het eten van chocolade. Voor de rest vind ik het heerlijk om niet alleen maar sap over te houden van het fruit, maar ik vind het juist lekker om de puurheid van het fruit te proeven, met pitjes en al. Ik vind cheescake echt heerlijk, maar ik vind het vaak al te machtig als toetje. Ik zit meestal propvol als ik uiteten ben geweest, dus ik kies eigenlijk nooit voor een toetje. Om thuis nog een hele cheesecake te gaan maken – terwijl ik al in gedachten had dat mijn vriend het niets vindt – en vervolgens eet ik maar twee stukjes & kan ik de rest weggooien. Kleine cheesecakejes zijn makkelijker en een cakeje is ook niet tè machtig.

Wat heb je nodig? (12 stuks)

 • 100 gram ongezouten roomboter
 • een half pak Jodekoeken (je kan ook Jodekoeken gebruiken met chocolade.
 • 400 gram Monchou op kamertemperatuur
 • 2 eieren
 • ½ theelepel vanille-extract
 • snufje zout
 • 1 bakje frambozen
 • 4 eetlepels kristalsuiker

1. Verwarm de oven voor op 180°C en leg cupcakepapiertjes in een cupcaketray.

2. Verkruimel de Jodekoeken en smelt de boter intussen in een steelpannetje. Voeg de verkruimelde koek aan de boter toe wanneer deze gesmolten is en roer even goed door. Schep ongeveer een halve eetlepel van de bodemmix in de cupcakepapiertjes en druk dit even goed aan met de achterkant van een lepel.

3. Klop de monchou met een mixer tot een romig mengsel en voeg hieraan de eieren, het vanille-extract, een snufje zout en drie eetlepels kristalsuiker toe. Klop nog even goed door tot alles goed gemengd is en schep het mengsel in de cupcakevormpjes tot net onder de rand.

4. Voeg de laatste eetlepel kristalsuiker bij de frambozen en pureer het geheel met een staafmixer. Je kan de frambozen zeven zodat je alleen maar sap overhoudt, maar ik vind het juist lekker met de pitjes erin van de frambozen. Druppel drie druppels frambozensap op de cheesecakes en maak met een satéprikker een marmerpatroon door het frambozensap voorzichtig te verdelen over de cheesecake.

5. Bak de mini frambozen cheesecakes zo’n twintig minuten in het midden van de oven tot ze stevig zijn geworden. De cheesecakes mogen nog heel licht bewegen in het midden wanneer je ze schudt, maar zeker niet vloeibaar meer zijn.

6. Laat de cheesecakejes volledig afkoelen in de koelkast alvorens je ze serveert.

Oh wat zijn ze toch heerlijk! Mijn vriend vind het maar niets, maar ik had al niet verwacht dat hij cheesecake om te springen zou vinden. Hij vond het wel gaan, maar ik zou het voor hem niet nog een keer hoeven maken. Gelukkig kwam er visite en vonden die mijn cakejes heerlijk! Verfrissend zacht en zoet, maar ook fris tegelijkertijd door de frambozen. Het recept is makkelijk en neemt gelukkig niet al teveel tijd in beslag.

Bedankt Sabine voor het delen van dit heerlijke recept! Hou jij van cheesecake?

22 Reacties

 1. chucky1012
  13 juli 2013 / 09:49

  Yummie dit recept ga ik ook een keer maken!

  Happy weekend….

  Xoxo

 2. 13 juli 2013 / 10:47

  oehhhh die zien er echt ontzettend lekker uit jamm!

 3. Linda
  13 juli 2013 / 12:59

  Ze zien er heerlijk uit en gelukkig niet al te moeilijk om te maken. Dit ga ik bewaren…… 🙂

  • 13 juli 2013 / 17:52

   Het is inderdaad heel erg makkelijk en het kost niet al teveel tijd!

 4. 13 juli 2013 / 17:16

  Die lijken me echt heel lekker 😀 Ik heb vandaag een gewone cheesecake gebakken, ook altijd ideaal.

 5. 13 juli 2013 / 22:35

  Hm, ze lijken mij superlekker! Ik bak echt nooit wat jammergenoeg, maar eigenlijk zou ik zoiets ook eens moeten proberen. Trouwens, leuk je gisteravond bij de AFW ontmoet te hebben!

 6. 15 juli 2013 / 10:38

  Hmmm deze zien er hemels uit! <3 Met die heerlijke bodem, nom nom nom! Ik ben absoluut wel een fan van cheesecake, maar bij ons thuis wordt het ook nooit zo goed gegeten mimimi!

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx