New | Essence Stay matt lip cream in Silky Red

Gister vertelde ik al dat de nieuwe producten voor de voorjaarsschapvervanging binnen druppelen.   Ik was nieuwsgierig naar de stay matt lipcreams van Essence en ik was erg blij deze al aan te treffen in het schap. Matte lipkleuren draag ik erg graag en ik was nog op zoek naar een knalrode matte kleur. Lees verder voor mijn gehele review.

De verpakking is hetzelfde als de I love… eyeshadowbase van Essence (favoriet). Ik heb daarvoor de rest weinig over te klagen, want de verpakking is netjes en je vindt de lipcream al snel in het Essence schap. Ik vind deze verpakkingen ook niet zo goedkoop uitstralen als lippenstiften, wat qua verpakking zo als make-up voor kinderen kan doorgaan.

Intense kleuren, long-lasting en nu in de laatste trend voor je lippen – mat! De soepele, zachte formule geeft je lippen een trendy, langhoudend mat effect. met een prettige zachte geur van vanille-mousse. Verkrijgbaar in vier kleuren.

De vanillegeur is echt eerste wat mij opvalt tijdens het swatchen, heerlijk zo’n zachte vanillegeur. De vanillegeur is niet opvallend aanwezig, maar je ruikt toch wel echt dat het vanille is.

Er zit een lipgloss applicator in, zo noem ik dat altijd, waar je de lipcream netjes mee kan aanbrengen.

Dan de swatches. Mijn eerste indruk? Geweldig! Wat een pigment, love it! Ik wil zeker nog een kleurtje hebben van deze lipcreams, wat een goed pigment en wat smeert het lekker zacht op je lippen. De lipcream is dus een soort lipgloss en lipstick in één, of een hoog gepigmenteerde lipgloss, hoe je het ook wilt noemen. Deze lipcream doet mij ook heel sterk denken aan de apocalips denken qua kwaliteit. Voor de rest zijn de apocalips glanzend en die van Essence mat.

Op de lippen is de lipcream ook super goed gepigmenteerd. De lipcream brengt makkelijk aan en is romig, maar niet té. Als een lipproduct namelijk te romig is dan smelt die zowat al van de lippen als je het hebt aangebracht. Een te romig lipproduct blijft vaak niet goed zitten. Deze lipcream overleeft wat te drinken en wat te eten en vervaagt gedurende de dag langzaam.

Op heel wat blogs zijn al redelijk wat artikelen/fimpjes te vinden over de meeste producten van de nieuwe schapvervanging voor het voorjaar. Ik heb een paar producten gekocht die ik interessant vind/of die mijn interessant lijken, maar ik ga voor de rest niet het halve schap kopen om het aan jullie te laten zien, want ik vind dat zonde. Ik ga de helft toch niet gebruiken en ik koop alleen dingen waar ik ook werkelijk iets aan denk te hebben.

De lipcream is verkrijgbaar in vier kleuren en is vanaf begin februari te krijgen bij Trekpleister en Kruidvat. De nieuwe producten worden langzaamaan gevuld en de lipcream kost €1,99, wat een leuk budgetprijsje is!

27 Reacties

 1. 6 februari 2013 / 06:45

  Wauw! Wat een geweldige pigmentatie. En het kleurtje is ook helemaal iets voor mij! Deze ga ik zeker kopen als die in de winkel ligt!

 2. Wendy (B)
  6 februari 2013 / 07:29

  Jouw lippen knallen nogal wat met die kleur 🙂
  Het lijkt me inderdaad iets leuks voor weinig geld!
  Ik ben benieuwd naar de andere kleurtjes en misschien probeer ik er wel eentje 😉

 3. 6 februari 2013 / 07:44

  Wauw ziet er goed uit! Ik zet hem erbij op mijn wishlist!

 4. 6 februari 2013 / 08:12

  Zo- dat valt me niet tegen! Aangezien ik gek ben op rode lipstick ga ik dit ook zeker kopen.

 5. 6 februari 2013 / 09:24

  Wow wat een mooie kleur, het staat je heel mooi.

 6. 6 februari 2013 / 09:34

  Wat een mooie kleur! Ik hou van rood, dus dit zou zeker een kleurtje zijn die ik zou kopen.

 7. 6 februari 2013 / 10:03

  Die is echt ontzettend mat, leuk product van Essence. Moet ik ook maar eens naar kijken als ik voor het schap sta. 🙂

 8. 6 februari 2013 / 10:30

  Wat een mooi product voor zo’n lage prijs, als ik weer van mijzelf mag kopen zal dit zeker weten op mijn wishlist staan 🙂

 9. 6 februari 2013 / 14:28

  Jeetje, wat een geweldige toevoeging van Essence! Ik wil, ik wil! : D

  • 6 februari 2013 / 17:00

   Er zijn nog drie andere kleuren, de oudroze kleur ziet er ook erg goed uit! 😀

 10. 6 februari 2013 / 19:40

  ah wauw! En het was toch niet de nieuwe apocalips! 😉 Maar wel dus een groot compliment voor Essence 😀 Ik stond er net nog mee in m’n handen, maar wou eerst een mooie review lezen 🙂

 11. 7 februari 2013 / 11:52

  Oeh, deze ziet er wel erg mooi uit! Ik houd echt van matte lipsticks en deze kleur bevalt me ook wel.

 12. 7 februari 2013 / 18:57

  Ik was wel heel benieuwd naar de lip creams en deze vind ik er erg mooi uitzien. Het is ook een heel leuk kleurtje.

 13. 7 februari 2013 / 19:37

  Ziet er mooi uit, ik vind de kleur geweldig! Alleen aanbrengen moet wel nauwkeurig denk ik, gezien de applicator?

  • 8 februari 2013 / 16:24

   Het nauwkeurig aanbrengen valt wel mee! Je kan makkelijk met de applicator de vorm van je lippen volgen! 🙂

 14. 14 februari 2013 / 10:17

  Ik was ook echt blij verrast, had nooit gedacht dat deze zo gepigmenteerd en niet waterig zouden zijn.. ik heb zelf smooth berry, ook echt n topper!

  • 14 februari 2013 / 20:13

   Ik heb smooth berry ook snel gekocht, wat een geweldig product!!

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx