New | Essence stays no matter what eyeliner pen (waterproof)

Ik draag regelmatig eyeliner en ik vind het belangrijk als een eyeliner goed zwart is en op zijn plek blijft zitten de hele dag. Eyeliner kan je ooglook net even wat extra’s geven en je gehele look helemaal afmaken. De stays no matter what eyeliner klinkt perfect, dus tijd om te testen of de eyeliner ook echt zo perfect is. Is deze eyeliner waterproof, partyproof en lifeproof?

De Essence Stays no matter what eyeliner heeft een simpele verpakking, met opvallende gele letters. De eyeliner pen valt zeker op in het schap en je zal hem in je stash ook niet gauw over het hoofd zien. Het is een eyeliner pen met een dunne stift. Ik vind het prettig als de pen aan de dunne kant is, want dan kan je gewoon zelf bepalen hoe dik je de eyeliner wil hebben.

Essence heeft ook sinds kort een jumbo eyeliner pen in het assortiment en die is echt ontzettend dik zoals de jumbo potloden. Ik denk dat ik daar niet mee overweg kan, maar misschien dat ik een keer nog zo nieuwsgierig ben dat ik hem eens aanschaf.

Is deze eyeliner waterproof, partyproof en lifeproof? Ik heb ontzettende traanogen door mijn contactlenzen en met deze kou wordt het tranen alleen maar erger. Een goede waterproof eyeliner is wel echt een musthave voor mij, want ik heb weinig zin om met eyeliner op het werk te zitten wat niet meer op de goede plek zit.

Swatches: de eyeliner is goed zwart en zet redelijk dunne lijntjes. Ik vind het in ieder geval prettig dat de eyeliner goed zwart is met één lijntje.

De eyeliner is goed waterproof en het is zelf nog lastig om de eyeliner van je ogen af te krijgen aan het einde van de dag. De eyeliner vlekt niet boven je ooglid gedurende de dag en blijft als de eyeliner eenmaal droog is goed op zijn plaats en gaat er met moeite vanaf.

Essence heeft de ‘stays no matter what‘ wel enorm letterlijk genomen, want met afhalen moet je wel even goed boenen. Het beste is om deze eyeliner er af te halen met een (oog) make-up afhaler die op olie basis is, zoals zo’n doorzichtig flesje met twee kleuren (blauw/wit).

De eyeliner na een douchebeurt en het afhalen met een gewone make-up remover. Enorm hardnekkig dus met verwijderen.

De prijs van deze eyeliner is €2,89 en is te koop bij Kruidvat/Trekpleister. Ik heb wel vernomen dat deze eyeliner wel afgeeft als je wat vettere oogleden heb, maar ik heb daar totaal geen last van. Ik heb dan ook een erg droge huid + droge oogleden.

Ik zal deze eyeliner zeker opnieuw kopen als deze op is, want ik vind hem zeker waterproof, lifeproof en partyproof!

20 Reacties

 1. 11 februari 2013 / 06:22

  Mooie eyeliner! Ik heb wel wat vettere oogleden, dus ik denk dat ‘ie bij mij gaat afgeven jammer genoeg.

  • 11 februari 2013 / 11:07

   Ik heb ook vettere oogleden maar bij mij bleef ie prima zitten hoor! Echt een fijn product. Voor zo’n prijsje moet je ‘m gewoon proberen 😛

 2. 11 februari 2013 / 09:55

  Klinkt goed! ik heb nu de fineliner van l oreal, bevalt me ook erg goed.

 3. 11 februari 2013 / 10:26

  Fijne review! Ziet er bijzonder goed uit, zeker voor dat prijsje! 🙂

 4. 11 februari 2013 / 11:56

  Die blijft prachtig zitten- bedankt voor de tip!

 5. 11 februari 2013 / 12:07

  Klinkt fijn 🙂 Misschien dat ik hem wel eens wil proberen. Toch denk ik dat ik gel eyeliner fijner zal vinden 🙂

 6. 11 februari 2013 / 12:07

  Ik heb hem ook, vind hem heel erg fijn. Ook heb ik het potlood, die blijft lang op de waterlijn zitten

 7. 11 februari 2013 / 13:01

  Vond het stainen ook wel weer erg jammer, wel vond ik de punt iets beter dan de andere eyeliner pennen van essence

 8. 11 februari 2013 / 15:37

  Ik heb zelf de jumbo eyeliner pen gekocht van Essence, ik kan juist beter met zo één overweg dan met zo’n dun stiftje. Ik heb nog geen enkele eyeliner pen gehad die na de eerste keer gebruik nog steeds zwart is en dat is bij deze niet anders. Sowieso is de punt vrij hard, wat ik niet prettig vind aanvoelen op mijn ooglid en zo zwart als ik het krijg met gel-eyeliner lukt het met die in elk geval niet. Ik heb niet echt heel vette oogleden dus geen idee waar het dan aan ligt. Ik hou het maar bij gel eyeliner…

 9. 11 februari 2013 / 17:14

  Ik heb juist normaal niet echt vette oogleden (oogschaduw zonder oogschaduwbasis blijft prima de hele dag zitten op de goede plek) maar deze eyeliner gaf bij mij wel af op mijn ooglid. Erg jammer 🙁

  • 11 februari 2013 / 19:47

   Wat ontzettend jammer zeg Lisanne, dat deze eyeliner voor jou niet goed werkt. Heb je wel eens vaker last dat eyeliners afgeven op je oogleden?

 10. 11 februari 2013 / 17:37

  Wauw, die is pretty! Als mijn gel-eyeliner op is moet ik deze maar eens gaan proberen!

 11. 11 februari 2013 / 19:40

  I must get it!!! Ik heb ook heel erge traanogen, dus deze eyeliner is perfect daarvoor!

 12. 11 februari 2013 / 19:53

  Hij ziet er goed uit, ik hou er inderdaad ook wel van als die goed zwart is en redelijk dun zodat je er meer mee kan. Fijn dat die goed waterproof is!

 13. 12 februari 2013 / 13:26

  Deze heb ik ook gekocht, moet ik nog uitesten maar ziet er goed uit 🙂

 14. 14 februari 2013 / 12:25

  Ziet er goed uit! en beter dat die zo goed blijft zitten!

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx