Oatifix Gezichtsmasker

Bitterkoekjes, daar deed dit masker mij meteen aandenken toen ik aan alle verse maskers in de Lush aan het snuffelen was. Hoe lekker is het als je masker ruikt naar koekjes? Ik was meteen verkocht bij het ruiken van dit masker en ik nam dit masker ook snel mee. Ik was vooral opzoek naar een masker die niet te heftig is voor mijn droge gezicht. Ik heb namelijk nogal snel last van maskers en scrubs. Als ik een masker of een scrub aanbreng, waar grove stukken inzitten, dan wordt mijn huid helemaal geïrriteerd en wordt ook echt knalrood. Dit masker werd aangeraden voor mijn droge, gevoelige huid, vanwege de stukjes die niet al te grove zijn. Vind mijn gezicht deze ‘koekjesmix’ gezicht voor haar gevoelige huidje?

Als je vijf lege potjes inlevert bij Lush dan mag je een gratis gezichtsmasker uitzoeken.  Ik had al een lange tijd vijf potjes thuis staan, die te wachten stonden tot ik weer eens naar een stad ging  waar een Lush zit. Amsterdam is vlakbij bij mijn huis, maar ik vind het niet nuttig om alleen maar voor een paar lege potjes in te leveren daarheen te gaan.  Toen ik twee weken geleden naar Utrecht ging, nam ik de lege potjes eens mee om ze in te leveren.

Zit barstensvol fantastische ingrediënten zoals kalmerende havermout, licht scrubbende stukjes amandel, verzachtende en voedende banaan en illipe boter, dat roodheid vermindert. Het ruikt zo lekker dat je hier eigenlijk iedere ochtend mee zou willen ontbijten. Aanbrengen op een gereinigd gezicht (huid rond de ogen vermijden), tien minuten laten intrekken terwijl je je ontspant. Daarna spoel je het af met lauwwarm water, heerlijk!

Ik ben helemaal fan van de geur van dit masker. Mijn eerste indruk dat het mij deed denken aan bitterkoekjes, is niet zo gek door de amandelstukjes die in dit masker zitten verwerkt. De geur dat is natuurlijk erg belangrijk, maar werkt het masker ook voor mijn gevoelige huid?

Je ziet zeker wel wat stukjes zitten, maar ik vind de stukjes amandel die ik zie zitten niet te grof.  Het masker voedt mijn huid enorm en irriteert mijn huid gelukkig niet! Ik heb zelf nogal wat droge plekjes op mijn gezicht en die hebben zo nu en dan zeker wat extra verzorging nodig dan mijn dagelijks routine. Ik probeer één keer in de week een maskertje op mijn gezicht aan te brengen en dit masker heb ik nu twee keer geprobeerd.  Volgens Lush is één potje voor drie behandelingen, maar ik zelf kan er wel vijf keer meedoen.  Dit masker moet je in de koelkast bewaren.

De prijs van Oatifix €11,65 / 75g

Welk masker gebruik jij graag?

21 Reacties

 1. 9 april 2013 / 06:48

  Wat een leuk masker! De geur lijkt me apart, maar wel heel lekker 🙂

 2. 9 april 2013 / 07:41

  Ik neem nooit de tijd voor een masker- en dat terwijl het toch zo heerlijk ontspannend werkt. Gauw maar eens gebruiken voordat ze over de datum zijn.

 3. 9 april 2013 / 10:07

  Dat masker is zo fijn! En hij smaakt ook nog lekker haha!

 4. 9 april 2013 / 15:38

  Lijkt me een fijn masker alleen de geur lijkt me niet lekker

 5. 9 april 2013 / 16:18

  Ik heb dit maskertje ook eens gehad. Ik vond de werking heel fijn maar het aanbrengen hiervan vond ik wat minder en hij droogde bij mij heel snel uit

 6. 9 april 2013 / 18:32

  Ik vind deze ook enorm fijn. Ik ga hem eens binnenkort weer halen (5 lege potjes weer verzameld), alleen al om de geur… vond het altijd naar havermoutpap ruiken 😛

  • 9 april 2013 / 21:16

   Hahaha havermoutpap dat ruik ik ergens ver weg. Ik blijf wel bij mijn bitterkoekjes-geur, dat klinkt lekkerder hihi.

 7. 9 april 2013 / 21:10

  Dit was een van mijn fijnste gezichtsmaskers van lush, altijd ontzettend genieten met hun producten!

 8. 12 april 2013 / 23:14

  Hmm hij klinkt erg fijn. Leuk ook dat je bij 5 lege potjes 1 masker mag uitzoeken. Jammer alleen dat hij in de koelkast moet blijven staan, ik vind dat een onhandige plek haha.

 9. 14 april 2013 / 20:56

  Dit is één van de weinige maskers van Lush, die ik nog niet heb getest, maar staat zeker op mijn lijstje!

 10. 17 april 2013 / 13:37

  Best veel geld voor 3x (oké, misschien 5x), want ik heb geen 5 lege potjes ;). Maar als ‘ie goed werkt voor een snel geïrriteerde huid is het misschien toch een optie voor mij. Keep it in mind. thanks voor de review!

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx