Pakjesavond, doen jullie daar aan?

Ik was eerst van plan om een nail-art te maken voor Sint, maar omdat ik al enorm veel nail-arts plaats vanwege de 31 days of nails besloot ik om gewoon een leuke Sint collage te plaatsen!  Ik ben namelijk wel erg nieuwsgierig of jullie Sinterklaas vieren, of misschien al hebben gevierd? Ik vier geen feestdagen, Sinterklaas niet en de Kerst ook niet. Aan de ene kant vind ik het wel erg jammer, want ik zou graag op zoek gaan naar wat leuke cadeautjes voor iemand, of zelfs een surprise willen maken. Aan de andere kant kost het allemaal enorm veel tijd en ook geld. Wij hebben alles afgeschaft omdat het té lastig werd om een lijstje te maken. Ik wist ook eigenlijk nooit wat te vragen, ja hele dure dingen, die ik niet eens op mijn lijstje durf te zetten.

Ik ga zelf lekker ‘bankhangen’, Sint kijken en pepernoten eten!

Vier jij Sinterklaas? Of heb je het misschien al gevierd? Voor iedereen die het vandaag nog gaat vieren, een hele fijne pakjesavond toegewenst!

Share:

23 Reacties

 1. 5 december 2012 / 08:43

  ik heb het afgelopen zaterdag met m’n collega’s gevierd 😀 was wel erg leuk! met surprises en gedichten :3

 2. 5 december 2012 / 09:00

  Ik heb het gister met mijn vriendinnen gevierd. We deden surprises en het was echt heel gezellig! Was echt lekker lachen met z’n 10e 🙂

 3. 5 december 2012 / 09:09

  Ik heb een zoontje van vier dus dan ontkom je niet aan Sint 🙂 We hebben het zondag gevierd bij mijn schoonfamilie. Ik vind het ook altijd moeilijk om te verzinnen wat ik wil hebben, maar ben altijd wel blij met cadeaubonnen en beauty dingetjes. Met kerst doen we nu waarschijnlijk geen cadeautjes want dan wordt het een beetje teveel van het goede en te duur.

 4. 5 december 2012 / 09:22

  Jij ook een fijne avond toegewenst. Zelf vieren wij het thuis niet meer.
  Liefs, xxx

 5. 5 december 2012 / 09:29

  Jaa wij ‘vieren’ het wel! We hebben met mn oom, tante & nichtjes cadeautjes gekocht & daar gaan we een spel mee doen! Meer om het gezellig te hebben met elkaar dan echt sinterklaas te gaan vieren ^^

 6. 5 december 2012 / 09:55

  Wij gaan gewoon uitgebreid gourmetten! Maar geen cadeautjes voor ons 🙂

 7. 5 december 2012 / 10:21

  Nee wij vieren het al jaren niet meer. Aantal jaar geleden nog wel mijn neefjes kadootjes gegeven, maar die geloven inmiddels ook al niet meer. Alleen met kerst gaan we wat doen 🙂

 8. Barbara
  5 december 2012 / 10:29

  Ja ik vier zelfs drie keer Sint. Met mijn familie en twee keer met een vriendengroep. Cadeautjes hoeven toch niet duur te zijn? Voor 25 euro kun je al een heleboel leuke beautyproducten vragen :-p Echt heel gezellig en we lachen ons rot om de gedichten. Kerst vier ik met mijn schoonfamilie dus ja december is een hele dure maand voor mij 🙂

 9. 5 december 2012 / 11:22

  Wij vieren geen sinterklaas maar ik vind het wel wat gezelligheid hebben al dat lekkers dat te koop is in de winkels. Ik moch wel mijn schoen een keer zetten & vieren voor de rest alleen kerst!

 10. 5 december 2012 / 12:30

  Nee wij doen niet echt aan sinterklaas, qua cadeautjes. Wij gaan uit eten samen met mijn oom en tante nichtje en neef. 🙂

 11. 5 december 2012 / 12:43

  Wij doen dit jaar niets aan Sinterklaas. Normaal doen we wel surprise, maar dit jaar kwam het niemand echt goed uit.

 12. 5 december 2012 / 13:46

  Wij vieren het niet, want het kind is “al” dertien:)

 13. 5 december 2012 / 13:56

  Wij vieren het pas aanstaande zaterdag! Beter laat dan nooit toch 😉

 14. 5 december 2012 / 14:24

  Hier wordt ook geen sinterklaas gevierd. Mijn vriend is ten eerst vaak op feestdagen niet thuis en we hebben geen kids om het mee te vieren. Wij houden het dan ook vaak gewoon bij kadotjes kopen voor “kerst” wat we vaak niet met kerst vieren xD

 15. 5 december 2012 / 14:48

  Ja wij vieren het wel.. maar zaterdag pas.. Ik moet nog flink kadootjes halen en dichten hahaa! fijne avond!

 16. 5 december 2012 / 15:22

  Wij vieren het thuis niet meer. Aan de ene kant vind ik het wel jammer omdat het altijd wel heel erg gezellig was aan de andere kant is het ook wel fijn om niet te hoeven stressen met gedichten en surprises die niet af zijn.
  Zelf werk ik in de kinderopvang en daar hebben we gisteren op de bso sinterklaas gehad en vanochtend op het kinderdagverblijf en dit altijd best wel een geregel vind ik, dus genoeg Sinterklaas voor dit jaar haha.

 17. 5 december 2012 / 15:28

  Wij doen er met de familie een klein beetje aan. Onze familie is niet meer zo groot, dus we doen dan met m’n oma, m’n moeder en ik en mijn zwager een beetje Sinterklaas vieren. Geen lootjes, suprises of rijmen, maar gewoon voor de gezelligheid en elkaar een kleinigheidje geven.

 18. 5 december 2012 / 15:43

  Ik heb helaas geen sinterklaas meer, al zet ik wel elk jaar mijn schoen hoor;)
  Ik zal zo mijn vriend eens opdracht geven om bij de albert heijn een chocoladeletter mee te nemen hihi:P

 19. 5 december 2012 / 16:45

  Wij vieren al een aantal jaren geen Sinterklaas meer. We hebben alleen 2 jaar geleden eens een keer gegourmet en kregen we van ons werk een chocoladeletter. Wel doen wij aan cadeaus op kerstavond en dan niet heel uitgebreid, maar gewoon een kleinigheidje voor elkaar. Alleen of we dat dit jaar kunnen is helaas nog de vraag.

 20. 5 december 2012 / 18:52

  Ik heb het echt heel leuk gevierd met mijn vriendinnen (zie reactie van Charile) en ik ga het vanavond ook weer vieren, maar dan met familie.

  Liefs, Mariette

 21. roos
  5 december 2012 / 20:55

  Wij vieren geen sinterklaas, ben 3dec jarig dus dat is een beetje dubbelop, wel vieren we kerst dus daar kijk in naar uit 🙂

 22. 5 december 2012 / 21:45

  Eindelijk iemand die het ook niet viert haha! Eigenlijk worden hier enkel aan kinderen sinterklaas cadeautjes gegeven, niet aan twintigers haha :p
  Maar Kerst doe ik ook niet meer aan mee. Kost heel veel geld, heel veel werk (eten bereiden, afwas etc) en tja, ik ben toch niet gelovig haha.

 23. 6 december 2012 / 09:03

  Hopelijk hebben jullie allemaal een hele fijne pakjesavond gehad! Ik heb na het Sint feestje op het werk een lekker rustig avondje gehad!

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx