Recept: Sperziebonen-salade

Alweer een salade-recept! Jullie zullen wel vaker salade-recepten voorbij zien komen, want ik ben gewoon dol op salades. Daarnaast hoorde ik ook dat jullie het leuk vinden om vaker wat recepten voorbij te zien komen op Belessa.  Nou daar ga ik natuurlijk mijn best voor doen!

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 250 gram Sperziebonen
 • kleine ui
 • tomaten
 • Slasaus op yoghurtbasis
 • bieslook
 • paprika poeder

Bereidingswijze: 
Kook de sperziebonen zo’n 15 – 20 minuten en giet de sperziebonen af. Laat de sperziebonen koud worden en snijd deze in stukjes. Snijd vervolgens ook de ui en de tomaat in stukjes. De sperziebonen, tomaat en de ui kunnen gemixt worden in een schaal. Slasaus op yoghurt-basis (kan je ook zelf maken, maar daar had ik even geen tijd voor op dit moment)  naar behoefte toevoegen. De salade garneren met bieslook en paprika poeder en smullen maar!

 

Share:

6 Reacties

 1. 21 september 2012 / 08:50

  Ga ik binnenkort maken. Ziet er heerlijk uit. Kom maar op met al die recepten!

  • 21 september 2012 / 09:54

   Dat is leuk om te horen! 😀 Ik hoor het wel van je als het je gesmaakt hebt!

 2. 21 september 2012 / 09:06

  Dat ziet er lekker uit, zeg! Ben gek op boontjes!

 3. Joyce
  21 september 2012 / 09:54

  Ziet er lekker uit maar ben niet zo gek van boontjes!!

 4. 21 september 2012 / 19:06

  Klinkt lekker en ziet er goed uit! Ik sla hem gelijk op bij mijn recepten, thanks!

 5. 22 september 2012 / 21:11

  Ziet er heel erg lekker uit! Ga ik zeker een keer zelf proberen. Alleen dan zal ik wel de ui moeten vervangen voor iets anders. Ik krijg namelijk last van ongebakken uien. Misschien dat ik die dan vervang met lente uien.

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx