Tip | Gekregen verpakkingen hergebruiken

Soms zijn cadeautjes zo ontzettend leuk ingepakt dat je je cadeautje bijna niet wil openmaken. Het mooiste en leukste cadeaupapier komt voorbij en vooral in deze maanden. Winkeliers doen ontzettend hun best om het mooiste kerstcadeaupapier te krijgen en het zo leuk mogelijk in te pakken. Ik vind het altijd erg leuk dat ze er zoveel werk van maken en ik laat stiekem zelfs wel eens een luchtje voor mijzelf inpakken, alleen maar omdat ik het er zo prachtig vind uitzien. Hebben jullie dat ook wel eens gedaan? Naast de leuke cadeaupapieren krijg je soms ook cadeautjes in de leukste verpakkingen en doosjes. Hergebruik deze verpakkingen!

Het is doodzonde om deze prachtige doosjes weg te gooien. Ik beide doosjes heb ik ooit een cadeautje gekregen en ik vind allebei de doosjes erg speciaal. Misschien dat jullie denken waarom is het zwarte doosje nou speciaal, die roze ziet er veel leuker uit om te bewaren? In het zwarte doosje zat mijn horloge die ik vorig jaar voor mijn verjaardag heb gekregen van mijn vriend en dat vind ik nog steeds echt een prachtig horloge. Het doosje staat voor een mooie herinnering en het is ook nog eens een stevig doosje. In het roze – te schattige polkadot doosjes kreeg ik een keer een cadeautje van een vriend. Sindsdien heeft dit doosje een plek gekregen voor mijn sieraden, net als mijn friis and company doos. Ik gebruik dus mijn gekregen verpakkingen om sieraden in te bewaren. Ook vind ik verschillende soorten doosjes erg leuk staan bij mijn sieraden.

Hergebruiken jullie ook dit soort gekregen verpakkingen?

14 Reacties

 1. 11 november 2012 / 08:51

  Oh wat leuk! Ik herbruik het soms, maar niet vaak. Misschien wel slim om te gaan doen. Vooral met sieraden, want die raken natuurlijk heel erg snel zoek. 🙁

 2. 11 november 2012 / 09:07

  Ik gebruik het vaak ook opnieuw! Soms echt zonde om het weg te gooien!

 3. 11 november 2012 / 09:47

  idd een leuk idee 🙂 ik probeer het ook steeds te hergebruiken, maar ik wil ook niet dat het te veel wordt. zo’n doosjesverzameling kan uit de hand lopen 😛

 4. 11 november 2012 / 10:00

  Ja ik heb dat ook wel eens gedaan bij een leuke verpakking 🙂 blijft leuk om te bewaren altijd vind als ze leuk zijn. Vind het tenminste heel erg zonde om ze weg te gooien.

 5. 11 november 2012 / 10:50

  als ze er echt leuk uit zien en wat groter zijn bewaar ik ze vaak wel! maar ik probeer er ook niet te veel te bewaren! haha

 6. 11 november 2012 / 11:55

  Ja ik gebruik de dozen van de glossybox voor spulletjes

 7. 11 november 2012 / 15:30

  Haha dat heb ik ook wel eens gedaan iets voor mezelf in laten pakken en het voelt dan ook net iets meer speciaal als je het thuis dan weer uit gaat pakken. Mooie verpakkingen kan ik zelf ook nooit weggooien daar zoek ik altijd wel iets voor dat ik het weer kan hergebruiken.

 8. 11 november 2012 / 17:25

  die met die stippen is echt ontezettend leuk ! Ik hergebruik ook al mn doosjes en verpakkingen 🙂
  Ik heb zelfs van een paar blikjes kleine bakjes gemaakt 🙂

 9. Wendy (B)
  11 november 2012 / 18:06

  Ik hergebruik ook mooie dozen.
  Je hebt die vooral wanneer je een parfumset koopt.
  Die vind je zeker nu met de feestdagen die eraan komen maar ook rond moeder- en vaderdag.
  Wanneer ik een pakje krijg, dan doe ik de strik er voorzichtig van rond zodat ik die kan bewaren 🙂

 10. 11 november 2012 / 19:17

  Ik bewaar bijna alle lege verpakkingen. Zo zijn lege verpakkingen van wattenstaafjes heel handig voor kleine nailart spulletjes in te bewaren, ook lege potjes dagcreme en oogmake-upremover reinigingspads van de kruidvat zijn handig voor bijvoorbeeld nailart spulletjes! Zo hoef je niet naar de winkel om bakjes te kopen, maar kan je gewoon lege verpakkingen gebruiken!:)

 11. 13 november 2012 / 08:41

  Ja, de glossybox verpakkingen bewaar ik ook. Ze staan op mijn bureau, volgepropt met cosmetica samples.

 12. 15 november 2012 / 14:08

  JA! Dit doe ik ook altijd, haha! Ik heb in lege beautyboxen make-up zitten, of nagellak of andere nailart dingetjes ^^ Echt heel handig & vaak ook prachtige doosjes 😀

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx