Column |“Toch wel een beetje allergisch voor girlbosses’

Je hebt van die trendwoorden die je overal terug ziet komen. Eén van die trendwoorden is op het moment wel ‘Girlboss’. Vaak een ondernemende powervrouw die weet wat ze wil, die een carriere voor ogen heeft en gewoon duidelijk weet wat ze wil. Een ondernemende vrouw die er wel komt en dat maakt niet uit op welke manier. Via een hoofdweg of via meerdere tussenwegen. Een Girlboss is creatief, leuk, mooi, geweldig en vind wel een oplossing en ga zo maar door..

Girlboss ik vind het eigenlijk niet echt een leuk woord. Net als powervrouw. Ik ben er een beetje allergisch voor geworden. Opeens is Nederland heel wat girlbosses rijker. Want wanneer ben je dat nou eigenlijk? Als je het allemaal voor elkaar hebt? Als je een eigen onderneming hebt opgestart? Als je weet wat je wil? Ik ben niet iemand die weet wat ze wil. Ik zie het allemaal wel en op dit moment gaat het gewoon goed. Ik hoef geen carriere te maken en ik vind al snel alles best. Net als met m’n blog. Daar heb ik ook geen hoge verwachtingen voor en statistieken die ik perse moet halen. Toch ben ik wel een beetje allergisch geworden dat iedereen zichzelf opeens een girlboss vind of een powervrouw. Misschien vind niet iedereen dit overeenkomen met elkaar. In mijn eigen ogen is dat toch wel hetzelfde.

Ja ik ben een vrouw die voor mijzelf kan zorgen. Die vastigheid heeft op werkgebied, een leuke blog heeft en een goed leven. Iets wat misschien vanzelfsprekend is maar dat vind ik niet. Ik heb er voor moet werken, mijn plek moeten vinden en iets opgebouwd. Daar ben ik zeker trots op dat m’n leven eigenlijk best wel stabiel is. Dat ik met plezier aan mijn blog kan en mag werken. Dat ik 32 uur per week ook nog een baan heb, een mooie huis heb, een lieve vriend, de meest snoezige kat van de wereld en gelukkig wordt van koken, lezen, series kijken, leuke dingen doen en nog veel meer.

“Toch wel een beetje allergisch voor girlbosses’

Van mij hoeft het allemaal niet. De term Girlboss om te laten zien wat je allemaal voor elkaar hebt gekregen of wat je voor ogen hebt. Het is zo’n populaire term en iedereen vindt zichzelf opeens een echte ondernemede vrouw. Ik heb respect voor iedereen die dingen voor elkaar krijgt waar je van droomt, waar je keihard voor heb gevochten, maar ook als je een beetje mazzel heb gehad. Ik ben trots op vele vrouwen die ik ken, bloggers die ik heb leren kennen (ook al noemen sommige zichzelf ook een Girlboss) en ben net zo trots op alle mannen die ik ken die van alles hebben bereikt. Of die juist gewoon het genoeg nemen met hoe het op dat moment is.

Wees maar gewoon jezelf, denk aan gezondheid en heb de mensen om je heen lief. Tuurlijk is het geweldig als je de doelen die je voor ogen hebt behaald hebt en je nog heel wat mooie plannen in je agenda hebt staan. Doelen die perfect kloppend zijn in de haalbaarheid, tijd en realistisch zijn. Trots ben ik toch wel op iedereen. Labeltje erop geplakt of niet.. 🙂

12 Reacties

 1. 13 september 2016 / 06:27

  Oh daar wist ik niets van.
  Ik ben en blijf altijd mezelf 😉
  Dat is het beste en ik heb geen status of iets nodig.

  Xoxo

 2. 13 september 2016 / 06:52

  Tegenwoordig ben je al een girlboss als je een BV hebt opgestart bij de KVK. Terwijl ze voor de rest nog he-le-maal niks doen gaan ze er wel mee te koop lopen. Zorg eerst dat je een onderneming hebt en ga DAARNA naar de KVK. Hahaha, tja. Ik vind het wel leuk hoor dat er meiden zijn die ook echt girlbosses zijn, maar niet de ‘ik doe het alleen voor de naam’ achtige types.

 3. 13 september 2016 / 07:37

  Ik ben het wel een beetje met je eens: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Of je nou een eigen bedrijf hebt of in loondienst bent, wat maakt het uit? Dat maakt je niet opeens meer een powervrouw dan ieder ander.

 4. 13 september 2016 / 08:28

  Ik kan mij wel vinden in je mening maar tegelijkertijd vind ik het idee erachter wel leuk!

 5. 13 september 2016 / 10:25

  Ik ben geen girlboss en dat is prima! Ik hoef mijn carrière niet uit te breiden.

 6. Linda
  13 september 2016 / 10:39

  Ben het helemaal met je eens. Het likkt ook net als je geen Girlboos bent, je ineens als vrouw niet meer mee telt, omdatje niets bereikt hebt. Ze denken er niet eens bij na, dat lang niet alles voor iedereen haalbaar is, denk aan gezondheid, ziekte enzo. Doe maar gewoon, dan is het goed. Goed artikel

 7. 13 september 2016 / 12:31

  Amen! Precies ik ben het helemaal met je eens, het lijkt wel een soort hype dat mensen overal een soort labeltje (niet alleen bij de term girlboss) x

 8. 13 september 2016 / 20:05

  Eigenlijk ben ik het wel met je eens inderdaad. Die woorden doen mij eigenlijk ook niet zoveel. Wat jij zegt; ik ben niet uit op carrière en ik zie het allemaal.. ik heb precies hetzelfde 🙂

 9. 14 september 2016 / 12:55

  Ik snap je helemaal hoor! Ik vind het zelf wel een fijn woord, vooral omdat iedereen er zijn eigen definitie aan kan en mag geven en omdat het mij ook een beetje helpt voor ogen te houden wat ik wil. Als een soort powerboost.

  • 15 september 2016 / 06:43

   Fijn dat het je soort powerboost geeft en je misschien dat extra zetje geeft wat je nodig heb voor wat je wil 😊

 10. 14 september 2016 / 19:25

  Hier kan ik me dus echt helemaal in vinden! Blij om te lezen dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. 🙂

  • 15 september 2016 / 06:42

   Ik dacht ook vaak dat ik daar maar de enige in was. Gelukkig niet dus 🖑

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx