Trend | Fluor & Pastel

Gastartikel – Neem, met deze Kortingscode Nelly.com eens een kijkje in online kledingwinkel Nelly. com. Wat valt je op? Inderdaad, fluorkleuren, ook wel bekend als neon, zijn hot! Afgelopen zomer zag je voorzichtig hier en daar al een neonkleurtje langskomen, maar komend voorjaar gaat het pas echt los. Ook pasteltinten zijn dit jaar weer helemaal in: gemêleerd grijs, mintgroen, babyblauw, zachtroze en perzik: het mag allemaal. Wil je echt hip voor de dag komen, dan combineer je deze trends met elkaar. Hoe? Dat leggen we je uit!

Neonkleuren associëren veel mensen met synthetische stoffen, white trash en Barbie. Dat is natuurlijk niet helemaal onterecht, maar neon anno 2013 heeft het ordinaire imago helemaal achter zich gelaten. De truc is om niet teveel fluoriserende kleuren bij elkaar te dragen. Voor je het weet zie je eruit als een pakje markers. Ga voor een basic outfit, met een ‘touch of neon’, zoals de meiden op het plaatje hierboven gedaan hebben. Zij combineren basic zwart of pasteltinten met een opvallend shirt of een fluor tas. Wil je meer fluor? Ga dan voor een fluor broek. Bij Nelly.com vind je al gekleurde broeken vanaf 19.95. Combineer het met een basic wit shirt, een soepel vallend grijs colbertje en een paar ballerina’s en je bent klaar voor het voorjaar.

Hip, maar ook een beetje eng zijn pasteltinten. Voor je het weet zie je eruit alsof je rechtstreeks uit 1980 komt, zometeen opgehaald wordt voor de peuterspeelzaal of alvast een voorschot op pasen neemt. Dat hoeft gelukkig niet zo te zijn! Het is alleen een kwestie van goed combineren. Probeer tinten die veel op elkaar lijken niet samen te dragen. Lila én zachtroze kan inderdaad een beetje teveel van het goede zijn, terwijl zachtroze en zachtgroen heel mooi samen zijn, net als lila en babyblauw. Bovenstaande foto laat zien dat pastel heel mooi kan zijn, ook in combinatie met elkaar! Toch nog niet helemaal jouw ding? Ga dan voor een lichte jeans met een pastelkleurig shirtje en neem zo alvast een voorschot op het voorjaar!

Zoals je ziet, verschillen neon- en pastelkleuren helemaal niet zo veel van elkaar. Ze zijn daarom ook prima met elkaar te combineren, als je al een beetje gewend bent aan beide trends. Ga voor een zachtroze skins met een felgeel jasje of maak je pastelkleurige outfit af met een neonkleurig accessoire. Laat dat zonnetje maar komen!

10 Reacties

 1. 2 maart 2013 / 19:05

  Ik vind het allebei absoluut niet mooi, dus dat wordt een goedkoop voorjaar 🙂 Kan ik mooi bij m’n nieuwe camera leggen 🙂

 2. 2 maart 2013 / 19:10

  Ziet er leuk uit! Wel jammer dat dat shirtje in mint is anders had ik hem wel gekocht

 3. Kim
  2 maart 2013 / 22:00

  Waarom doe je er nooit een foto van jezelf bij..gekleed in de nieuwste trends? Je bent toch zo into fashion?

 4. 3 maart 2013 / 11:59

  Wat leuk! Ik vind die pasteltinten er ook altijd heel leuk uitzien, maar vind ze ook lastig te combineren. Ook is het vaak net niet de goede kleur voor mijn huidskleur, waardoor ik er een beetje ziekjes uitzie. Tot nu toe heb ik een hele leuke mintgroene broek waar ik heel blij mee ben, maar ik combineer hem vaak met zwart of grijs of juist met een felroze shirt. Pastel op pastel vind ik nog een beetje spannend, maar de foto’s hierboven zijn erg leuk!

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx