Verfijnde haarolie van GUHL

Mijn haar kan vaak wel wat olie in de punten gebruiken. Ik heb echt voor mijn punten extra voeding nodig en ik gebruik dan regelmatig een serum om mijn droge punten wat meer verzorging te bieden. Hoe vaak ik ook naar de kapper ga, mijn haar blijft altijd aan de droge, stugge kant. Deze rijke voedende haarolie van GUHL is uitermate geschikt voor mijn droge punten. Ook andere haartypes vinden deze olie vast heel erg fijn. 

Na de succesvolle relaunch van de bekende GUHL Rijke Voeding lijn wordt deze lijn nu uitgebreid met een nieuw product: de verfijnde haar-olie. Dit nieuwe haarproduct is speciaal ontwikkeld voor een intensieve verzorging van breekbaar en beschadigd haar. De verfijnde haar-olie is een echt multi-talent en beschikt over waardevolle eigenschappen om het haar op diverse manieren te herstellen en heerlijk te verwennen. Naast de nieuwe verfijnde haar-olie bestaat de GUHL Rijke Voeding lijn uit zes andere producten: shampoo, crème-conditioner, daily repair & protect crème, deep butter masker en sinds 2012 ook het 1-minuut geconcentreerd masker.

De GUHL Rijke Voeding verfijnde haar-olie is gebaseerd op een harmonieuze  combinatie van verschillende, hoogwaardige oliën. Monoi- olie is het meest bijzondere en bekende ingrediënt van de Rijke Voeding lijn en vindt zijn oorsprong in de bloemen van de tiare-plant uit Tahiti. Het lang bewaarde schoonheidsgeheim uit Oceanië bestaat uit waardevolle proteïnen en essentiële lipiden. Tevens bevat de GUHL Rijke Voeding verfijnde haar-olie Vitamine E olie, bekend om zijn antioxiderende werking en beschermende eigenschappen. De samenstelling van de oliën biedt gelijktijdig bescherming tegen haarbreuk. Mooi, zacht en luxueus glanzend.

GUHL Rijke Voeding verfijnde haar-olie geeft het haar een gewichtloze, voedende verzorging. Het herstelt met name de haarstructuur, waardoor het haar weer zichtbaar mooier wordt. Dankzij de hydraterende en verzorgende eigenschappen wordt het haar sensueel zacht en krijgt het een prachtige, luxueuze glans.

Voor onevenaarbare haarverzorgingsresultaten werkt de GUHL Rijke Voeding verfijnde haar-olie met gepatenteerde technologieën, die zich richten op vier verschillende kenmerken.

 • Glans: De geselecteerde oliën zorgen onder andere voor een onweerstaanbare glans. Ze maken het haaroppervlak glad en versterken de lichtreflectie op het haar. Het resultaat is een zichtbaar toegenomen glans. (Shine-Boost-Technology)
 • Zijdezacht: Het haaroppervlak wordt gladgestreken, waardoor het haar buigzaam, soepel en zijdezacht aanvoelt. (Smooth-Pro-Technology)
 • Bescherming: Het haar wordt omhuld door een beschermende buitenlaag, die beschermt tegen verdere beschadiging. Gespleten haarpunten worden hersteld en het haar wordt versterkt. (Damage-Protection-Technology)
 • Gewichtloze verzorging: De speciale samenstelling van de olie geeft intensieve verzorging zonder het haar te verzwaren. De samenstelling is zo licht geformuleerd dat het product lijkt te verdwijnen in het haar. (Ultra-Lightweight-Technology)

Gebruik: 
De toepassingsmogelijkheden van de GUHL Rijke Voeding verfijnde haar-olie zijn divers. Met 3 verschillende gebruiksmomenten, wordt het beschadigde en breekbare haar onmiddellijk verwend:

1. Vóór het wassen op droog haar als intensieve diepgaande verzorging
2. Na het wassen op handdoekdroog haar zonder uitspoelen, voor effectieve
verzorging en bescherming
3. Als finishing touch op droog haar voor zijdezacht en glanzend haar in enkele
seconden

Ik zelf gebruik eigenlijk altijd de manier waarop ik een serum gebruik, dus na het wassen (handdoekdrooghaar), of als finishing touch om mijn haar net nog even wat meer te laten glanzen. Ik had nog nooit geprobeerd om de olie voor het wassen aan te brengen als intensieve diepgaande verzorging, maar ik heb gemerkt dat ik mijn haar toch ook vet vind worden. Ik gebruik de olie het liefst na het wassen op handdoekdrooghaar. Het pluizige blijft gewoon bij mijn haar, hoeveel olie ik daar ook op doe. Vooral als het een beetje vochtig buiten is, zijn mijn blonde manen maar lastig te temmen, zoals op bovenstaande foto.

De benodigde hoeveelheid is sterk afhankelijk van het haartype, de lengte van het haar, de stugheid/ruwheid, en de mate van beschadiging. Daarom wordt aangeraden om te beginnen met een kleine hoeveelheid olie (slechts 1 pompje). Deze hoeveelheid kan eventueel worden verhoogd, totdat het gewenste resultaat is bereikt. Zolang ik een pompje in mijn haar aanbreng vind ik de olie erg fijn. Als je teveel gebruikt dan voelt je haar nogal snel vet aan en daar houd ik echt niet van brrr.

GUHL Rijke Voeding Verfijnde haar-olie met UV filter is geschikt voor alle haartypen, met name droog, breekbaar en beschadigd haar. Ook uitermate geschikt voor gekleurd haar. GUHL Rijke Voeding Verfijnde haar-olie is verkrijgbaar bij de drogist – 100 ml / € 9,99

20 Reacties

 1. chucky1012
  26 juni 2013 / 06:12

  Ze hebben fijne producten!
  Hun haarverz. kuren zijn zo heerlijk en mijn kapsel wardt mooi, glanzend en zacht!
  Dit moet ik ook eens testen!

  Fijne dag!

 2. 26 juni 2013 / 06:28

  Ik heb in de punten ook altijd last van droogte. Dit klinkt heel goed daarvoor. Ik gebruik zelf maroccan ook en dat bevalt mij het beste!

 3. 26 juni 2013 / 07:43

  het lijkt me heel fijn spul, alleen wel jammer dat het je haar snel vet kan maken als je teveel gebruikt

 4. 26 juni 2013 / 10:10

  Ik ben nog op zoek naar een goede olie.
  Alleen vind ik 9.99 voor een olie best veel..

 5. 26 juni 2013 / 10:58

  Goede review! Het idee om het voor het wassen aan te brengen zie ik ook niet zo zitten. Na het wassen is inderdaad een beter idee.

 6. Linda
  26 juni 2013 / 11:33

  Hier ben ik erg benieuwd naar. Mijn haar is echt droog en kan zeker wel wat extra’s gebruiken. Toch maar eens naarbgsnriikrn,

 7. Linda
  26 juni 2013 / 11:35

  Sorry, daar ging wat fout, er moet staan: toch maar eens naar gaan kijken.

  • 26 juni 2013 / 17:25

   Hahaha op de één of andere manier ziet het er heel grappig uit jouw comment, alsof je opeens moest niezen ofzo XD

   • 26 juni 2013 / 17:45

    Ik zat hardop te lachen, want ik zag het helemaal voor mij haha 😀

 8. 26 juni 2013 / 17:23

  Oh die klinkt echt heel fijn! Ik ben sowieso wel fan van Guhl, vooral de serums doen altijd veel goeds voor mijn lokken.

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx