Zet je huis in de herfststand

De herfst is een goed moment om extra aandacht aan je huis te geven. Nu de terrasjes al weer zijn leeggeruimd en omdat het gure weer niet meer uitnodigt om met een boekje op een bank in het park te zitten zal je meer tijd in je huis door gaan brengen dan in de zomer. Zie het als een thuiskomst na een lange reis en kijk met een frisse blik door je huis. Zonder twijfel zullen er onderdelen van je interieur zijn die je anders niet opvielen maar die eigenlijk aan vervanging toe zijn.

Geef je huis dus een herfstbeurt en haal de bezem er doorheen. Gooi weg wat je eigenlijk allang weg had moeten gooien en gebruik je eigen creativiteit om je huis weer lekker gezellig te maken. Zo gezellig dat die najaarsbuien je niet eens meer opvallen omdat je je beter dan ooit voelt in je eigen huis. Met een beetje inspiratie hoeft dat niet eens veel geld te kosten.

Omdat de verkoop van gloeilampen sinds kort verboden is, zou je armaturen die direct licht geven kunnen vervangen door leuke hanglampen. De spaarlampen die de gloeilampen moeten vervangen geven immers een veel killer licht af, en dat kan je hiermee compenseren.

Omdat je in de koude wintermaanden behoefte hebt aan een warmere sfeer in je huis kan je meubels van natuurlijke materialen als hout en stof meer in het oog plaatsen en meubelstukken met veel staal en kunststof opzij schuiven. Deze geven namelijk al gauw een kille uitstraling. Een glanzende parketvloer is fijn in de zomer als de zon door de open ramen schijnt, maar in het najaar kan je beter een vloerkleed kopen om deze voor een deel af te dekken. Zodra de lente aanbreekt rol je het kleed weer op en bewaar je hem voor de volgende herfst.

7 Reacties

  1. 25 oktober 2012 / 07:18

    Ik versier het huis nu ook graag, her en der wat kaarsjes, zo gezellig! Ik heb op mijn kamer mijn bedlampje weggehaald en er kerstboom verlichting opgehangen boven mijn bed. Staat véél leuker en geeft veel meer sfeer. Ik ben daar echt blij mee! Mijn kamer wil ik voor de rest nog verder versieren, haha. Ook had ik nog kastanjes als decoratie gebruikt, is ook erg leuk!

  2. 25 oktober 2012 / 07:55

    Ik ben laatst ook druk in de weer geweest met lampjes, kaarsjes en andere frutsels!

  3. 25 oktober 2012 / 11:16

    Ik heb volgende week een paar daagjes verlof en was ook van plan om mijn huisje nog eens grondig aan te pakken. Dat vind ik dan weer wel leuk aan het wisselen van de seizoenen, je kan je interieur nog eens helemaal veranderen 🙂
    Mooie foto met de lampjes trouwens, goed idee!

  4. 25 oktober 2012 / 12:18

    Heel leuk om te lezen! Hier in huis zijn we het ook alweer behoorlijk herfstproof aan het maken. Leuke versieringen, kaarsjes en etherische olién met wat warmere geuren en ik vind het ook heerlijk om nu creatief bezig te zijn. Ik ben zelfs alweer begonnen met de kerstkaarten te maken en ik wil nog wat herfstdingetjes gaan haken

  5. 25 oktober 2012 / 13:20

    Heerlijk vind ik het om het huis vol te zetten met kaarsjes! 😀

    • 31 oktober 2012 / 21:40

      Herfst is altijd al ons faoeirvte seizoen geweest en voelt ook het meest vertrouwd aan. Net als het wisselen van de zomer naar de herfst zijn wij ook bezig met een soortgelijke transitie naar een nieuwe fase.Komt goed!

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx