Amarula (€)

Ben je even toe aan een lekker drankje?  Probeer dan eens Amarula, een zacht exotische cream likeur. Ik ben zelf gek op cream likeuren en ik kan daar ontzettend van genieten. Nu kan je niet alleen maar genieten van een glaasje Amarula, tevens is er ook een heerlijk recept voor een zelfgemaakte Amarula Cheesecake!

Made with love

Er wordt wel gezegd dat je het proeft als een gerecht met liefde wordt bereid. Dat is dan wellicht het geheim van Amarula, waarvoor met name Afrikaanse vrouwen erg belangrijk zijn. Zij zijn het die de geurige, smaakvolle marula vrucht oogsten en die de goudkleurige touwtjes knopen die de hals van de fles sieren. Amarula verschaft voor deze vrouwen werkgelegenheid waardoor ze in staat zijn hun eigen gezin te onderhouden.

Extra lekker

Amarula is niet alleen lekker om zo te drinken, de cream likeur laat zich ook heel goed verwerken in allerlei gerechten. Hierbij een recept voor een streelzachte cheesecake waarvan iemand zeker geen kruimel overlaat:

Ingrediënten:

 • 200 gram roomboterkoekjes, verkruimeld
 • 80 gram boter, gesmolten
 • 690 gram naturel roomkaas
 • 250 gram witte basterdsuiker
 • 80 ml Amarula
 • 160 gram geschaafde witte chocolade
 • Verse vruchten om te garneren

Recept:

Meng de koekkruimels en de boter goed door elkaar en druk het koekmengsel in een springvorm (doorsnede 20 cm). Zet dit 20 minuten in de koelkast om op te stijven. Meng vervolgens de roomkaas, de basterdsuiker, de Amarula en de helft van de witte chocolade en giet dit op de koekbodem. Laat dit een nacht opstijven in de koelkast. Garneer met de overgebleven witte chocoladerasp en met verse vruchten, bijvoorbeeld met bosbessen, aardbeien of frambozen en serveer bijvoorbeeld met koffie met een scheutje Amarula.  Op z’n Afrikaans: smaaklike ete!

4 Reacties

 1. 18 mei 2013 / 19:41

  Ik heb hele goede herinneringen aan dit drankje 🙂 Jaren geleden liep ik stage in Zuid-Afrika, een ghettowijk. Iedere avond namen mijn medestudenten en ik de dag met elkaar door onder het genot van een kopje thee en een glaasje Amarula. Heerlijk!! Wanneer ik aan dit drankje denk, denk ik aan meteen aan mijn fantastische stage en alle ervaringen die ik daar heb opgedaan 🙂

  • 18 mei 2013 / 20:02

   Wat een mooi verhaal! Lijkt mij erg moeilijk, maar ook heel erg leerzaam om in een ghettowijk stage te lopen.

 2. kim
  19 mei 2013 / 09:38

  Weer zo’n echte Belessa-krijgt-ook-een-advertorial in haar mail artikel. ..jammer dat je geen foto’s van de cheesecake hebt…een ware liefhebber als jij heeft ‘m natuurlijk ook zelf gemaakt!

  • Lisalouise
   19 mei 2013 / 12:20

   Hahaha het had wel wat vriendelijker gemogen maar je hebt zeker een punt. Kelly blijft niet meer bij zichzelf de laatste tijd maar gaat mee in wat ze toegestuurd krijgt en waar ze voor uitgenodigd word. Dat terwijl ze bijvoorbeeld nooit bij Sarenza zou kopen of Amehoela zou drinken…dat is jammer. Doe mij dan maar 6 Reviews over de dove-douchegels dan dit soort ads

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx