Ask me everything – de antwoorden

Onlangs hield ik een ask me everything op mijn blog en jullie hebben het wat vragen opgesteld voor mij, vandaag is het dan tijd voor de antwoorden. Er zaten wat lastige vragen tussen waar ik wel even goed over na moest denken. 

Heb je een voorbeeld zo ja, wie dan? Ik heb geen voorbeeld, nooit gehad eigenlijk ook.

Wat is je favoriete quote? Ik heb niet één van favoriete quote, maar er zijn wel een paar quotes die ik erg mooi en inspireerd vind en die ook helemaal bij mij passen.

 • Be the change you wish to see in the world
 • Love doesn’t need to be perfect, it just needs to be true
 • Work hard, have fun, no drama
 • Beauty is about being comfortable in your own skin. It’s about knowing and accepting who you are!

Je bent altijd erg vrolijk/blij, zijn er dingen waar je niet vrolijk van wordt? Die zijn er wel hoor! Ik sta erg positief in het leven, dus ik laat niet snel mijn hoofd erbij neerhangen. In ieder geval niet voor de buitenwereld. Ik kan wel ergens van balen of ergens mee zitten, maar ik vind het nooit zo nodig om aan de grote klok te hangen en alles met iedereen te delen.  Ik kan ook niet tegen de eeuwige negativiteit van mensen, sommige mensen lijken echt helemaal niets leuk te vinden of blij van te worden bleehhh. Voor de rest kan ik niet tegen mensen die niet eerlijk zijn. Ik heb er dan ook echte sensoren voor, want ik pik de onbetrouwbare types er meteen uit en daar hoef ik ook niets mee te maken te hebben.  Ik kan flink balen van regen, de bui die er valt, lijkt ook altijd op mijn hoofd te vallen.

Wat wilde je vroeger als klein meisje altijd al worden? Ik wilde vroeger graag kapster worden en ik had ook bijna een opleiding daarvoor gedaan. Ondanks dat ik niet echt een meisje meisje was, kon ik op momenten wel helemaal opgaan in het spelen met barbies en poppen. Het leukste vond ik ook om de haren te voorzien van een kleurtje (stift) en af en toe zette ik daar ook wel een schara in. Van de één op de andere dag wilde ik het niet meer en heb ik gekozen voor Pedagogiek.

Had je ooit gedacht dat je zou gaan bloggen? Ik had nooit gedacht dat ik zou gaan bloggen. Ik schreef al wel een heleboel stukjes in dagboeken. Ik heb dagboeken vol geschreven, want ik was altijd wel geïnteresseerd in schrijven. Wel was ik altijd al geïnteresseerd in nagellakjes en oogschaduwkleuren. Ik kocht heel wat bij de Hema in de periode dat ik zelf net wat geld ging verdienen.

Waarom ben je begonnen met bloggen? Ik volgde al langere tijd de grote beautyblogs en ik heb de start van al hun beautyblogs meegemaakt. Ik was als puber altijd al in de weer met het ‘matchen’ van verschillende kleuren oogschaduw bij elkaar. Ik maakte vaak ooglooks met drie kleuren en vond het een erg leuke bezigheid om te doen. De liefde voor make-up is echt gegroeid  en dat was een hele verandering in mijn leven, want vroeger was ik meer het type tomboy, die in bomen klom met mijn buurjongens. Ik wilde mijn creativiteit van mijn nail-arts en ooglooks delen met andere mensen en in kon meteen mijn liefde voor schrijven combineren.

Op welk gebied van je blog zou je beter willen worden? Ik vind het schrijven erg leuk, maar ik heb het al een keer verteld (doelen 2013) dat ik toch wel moeite heb met de grammatica. Op foto-gebied zou ik ook nog wel het één en ander willen verbeteren en ook met de tijd een nieuwe camera kopen met meer mogelijkheden.

Als je geen blog had, wat zou je dan met die tijd willen doen? Poeh dat is een lastige vraag! Ik blog al meer dan twee jaar en ik weet niet eens wat ik met al die tijd deed vroeger. Ik keek eerst wel meer series en daar heb ik nu eigenlijk geen tijd meer voor. BelessaNL is een grote passie van mij en ik werk dan toch liever aan mijn site, dan dat ik voor de tv hang.  Ik ben ook een echte lezer, heerlijk vind ik het om lekker weg te kruipen met een boek en dat doe ik ook veel te weinig.

Hoe heb je Tim leren kennen? Timothy en ik werkte vroeger samen in een supermarkt. Wij werkte daar allebei al een paar jaar voordat wij een relatie met elkaar kregen.

Welke blog inspireert je? Ik volg echt al jarenlang heel wat blogs en ik heb dan ook wel mijn favorieten. Vera (Vera Camilla) inspireert mij regelmatig met prachtige ooglooks met alle kleuren van de regenboog. Ook vind ik haar persoonlijkheid, positiviteit en haar doorzettingsvermogen een enorme inspiratie.

Hoe veel geld geef jij in de maand uit aan beauty? Ik geef in de maand eigenlijk helemaal niet zo veel geld uit aan beauty. De laatste LE’s trekken mij bijvoorbeeld niet. Dure producten koop ik heel weinig. Het is moeilijk om een bedrag te zeggen. Deze maand heb ik bijvoorbeeld 30 euro uitgegeven (MSF van MAC), maar er zijn ook maanden dat ik maar een paar euro uitgeef aan producten van een LE van Catrice en Essence.

Hoe vaak zie je je vriendinnen? Ik zag mijn vriendinnen vroeger iedere week, maar inmiddels hebben wij ook allemaal een eigen leven opgebouwd. Wij zijn ouder geworden en de meeste hebben dan ook een relatie. Ik zie de ene wat meer dan de andere, maar wij proberen elkaar wel iedere maand te zien. Wij zouden elkaar wel meer willen zien, maar soms is het gewoon erg lastig afspreken met al die verschillende roosters.

Hoe kom je op de naam Belessa voor je blog? In veel landen rondom de Middelandse Zee betekent   Belezza – beauty. In al die landen wordt het op een verschillende manier geschreven en ik heb er een variatie opgemaakt. Ik wilde iets met beauty op mijn blog, maar niet op een directe manier omdat er al heel wat blogs zijn die beginnen met beauty.. en dan nog iets erachter. Ik wil natuurlijk wel dat mensen mijn blognaam kunnen onthouden en Belessa is niet al te moeilijk.

Wat doe je om meer bezoekers te krijgen op je blog? En werkt het? Ik ben niet bewust er mee bezig om van alles te gaan doen om meer bezoekers te krijgen. Dat was ook niet mijn doel toen ik www.belessa.nl begon. Ik wilde gewoon mijn creativiteit delen en ik was al blij met een handvol volgers. Ik ben blij met iedere volger en ik vind het geweldig om te zien dat mijn bezoekersaantallen nog steeds groeien. Een winactie helpt bijvoorbeeld wel om meer bezoekers te krijgen, maar ik vind dat deze bezoekers vaak tijdelijk zijn. Er komen heel wat mensen af op een winactie, maar vaak ontvolgen mensen je weer als de winactie is afgelopen.

Ik laat wel regelmatig reacties achter op andere beautyblogs en in mijn statistieken zie ik dat daar toch andere mensen vandaan komen. Je naam valt toch op als je reacties achterlaat en op deze manier komen er mensen via via op je blog kijken.

Zou je bijvoorbeeld met iemand uit een buurland willen samenwerken? Ik zou wel met iemand willen samenwerken voor tijdelijk, maar ik zou niet iemand echt naast mij willen hebben om een blog mee te runnen. Het lijkt mij enorm lastig om met iemand te moeten samenwerken. Ik heb mijn eigen dingen die ik graag doe en ik wil en kan geen rekening met iemand anders houden. Wel zou ik het leuk vinden om misschien in de toekomst wel eens een gastblog/artikel van iemand te plaatsen.

Mochten jullie nog een vraag hebben, stel ze dan bij de comments en dan beantwoord ik hem!

Share:

11 Reacties

 1. 15 januari 2013 / 06:44

  Super leuk om te lezen en keren beetje beter te leren kennen!!

 2. 15 januari 2013 / 08:10

  Wat leuk om te lezen! 🙂 Ik hou wel van dit soort artikeltjes.

 3. Wendy (B)
  15 januari 2013 / 08:31

  Hoe zie jij bv een samenwerking met een buur?

 4. 15 januari 2013 / 09:37

  Leuke om te lezen! 😀 Vind het altijd wel leuk om te zien wat mensen willen weten.

 5. 15 januari 2013 / 23:07

  Vera is voor mij ook echt een inspiratie. Leuk om alles terug te lezen.
  Liefs, xxx

 6. 16 januari 2013 / 01:05

  Leuk om te lezen! Wat stom dat ze je na een winactie ontvolgen. Ik let daar eigenlijk niet op, maar wellicht is dat bij mij ook zo helaas.

 7. 16 januari 2013 / 11:07

  Super leuk om te lezen!! leuke vragen ook allemaal!

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx