Beauty – ergernissen #1

Zoals jullie weten ben ik gek op beauty, maar er zijn ook een heleboel beautyergenissen. De perfecte blush blijkt bijvoorbeeld lang niet zo perfect na éénmalig gebruik en herken je het dat je uren bezig bent geweest met je look en dat alles in het water valt als je één stap buiten zet? 

Overspray: Heb je de perfecte blush gevonden, peachy met een gouden patroon aan de bovenkant. Peachy is je favoriete kleur en matcht perfect met de gouden kleur, helemaal geweldig. Tot dat je super enthousiast je kwast over de gouden kleur zwiept.. In één keer weg die gouden kleur, want het is een overspray. Ik heb een grote hekels aan oversprays.

Misleidende mascara reclames: Je hebt een mascara gekocht, omdat je een reclame hebt gezien op televisie, waar de wimpers prachtig lang en vol zijn. Je vliegt meteen na de winkel om deze mascara te kopen, want die wimpers die het model heeft wil jij natuurlijk ook hebben. Éénmaal de mascara geprobeerd is het een flinke tegenvaller. Helaas krijg jij niet het nepwimper effect van deze mascara en als je wat beter kijkt zie je ook dat het model gewoon nepwimpers draagt. Vreselijk die misleidende reclames, waardoor je overgaat tot het kopen van het product.

Traanogen en uit zakkende krullen: Je hebt een feestje en je hebt je heel erg mooi opgemaakt. Je ooglook en je eyeliner zit eindelijk eens goed en je bent helemaal trots op jezelf. Je haren nog even in de krul en de outfit aan die al een week klaar hangt in je kast. Je zet een stap buiten en de wind is nogal heftig, traanogen tot gevolg en je haar is binnen een mum van tijd uitgezakt. Wanneer je aankomt bij het feestje is er niets meer van je prachtige look en krullen over. Om te huilen!

Nog een rijtje ergenissen: 

 • Nagellak die niet langer dan een paar minuten goed blijft zitten voordat het begint te chippen
 • Een ‘bad lashes day’, je wimpers willen vandaag écht niet zitten.
 • Oogschaduw die enorme fallout verzorgt waardoor je enorme vlekken op je gezicht heb en weer opnieuw kan beginnen met je foundation en poeder.
 • Irritante verkopers die je niet met rust laten tijdens het winkelen in een drogist of in de parfumerie.
 • Mensen die alles als tester gebruiken in de winkel, waardoor er vijf lippenstifts in het vak liggen die állemaal al gebruikt zijn.
 • Verpakkingen die heel erg moeilijk open gaan en als ze open zijn dat je eerst 10 keer met je nagel in de oogschaduw of blush zit.

Welke beautyergenissen zijn herkenbaar voor jou? Heb je nog meerdere beautyergenissen, deel ze dan in de comments! Wanneer er een heleboel ergenissen bijkomen kan ik ze ook nog op een rij zetten in een nieuwe blogpost. 

Bron foto

Share:

17 Reacties

 1. Annette G.
  22 februari 2013 / 15:14

  In de UK zijn ze dus verplicht om bij die misleidende reclames te noteren dat er gebruik is gemaakt van nep-wimpers (ik had op London airport een magazine gekocht) en dus ook bij de lL’oreal reclames staat er dus gewoon onder dat de dames hair-extensions dragen hahaha daar kom je er dus niet meer mee weg! Mogen ze hier ook wel eens gaan doen!

 2. 22 februari 2013 / 15:30

  het ergste vind ik nog wel van die opdringerige verkopers die je schaapachtig de winkel door volgen

 3. 22 februari 2013 / 15:34

  Pfoe allemaal zo herkenbaar :(! Ik heb echt een hekel aan traanogen.. Als ze bij mij eenmaal beginnen stoppen ze ook niet meer en dan zit ik daar half jakkend mooi opgemaakt bij een feestje en krijg je de vraag: gaat alles wel goed? Nee daar gaat m’n make-up 🙁

 4. 22 februari 2013 / 15:54

  Zo herkenbaar! Vooral de overspray! Koop daarom alleen al niets meer van Essence want alles daar is overspray haha

 5. 22 februari 2013 / 16:03

  Ah zo herkenbaar! 🙂 Vooral de nagellak die besluit vanzelf van je nagels te kruipen, echt heel vervelend! Die wimper-reclames, daar heb ik mezelf al lang over gezet, ain’t gonna happen. Ever.. 😀

 6. 22 februari 2013 / 17:47

  Ja, herkenbaar. Het ergste vind ik wanneer je een make-up product hebt gekocht en ze hebben er in de winkel plakband omheen gedaan. Als je er af haalt, blijft er altijd zo’n plakkerig randje zitten, wat zo lekker vies wordt. Heel irritant!

 7. Lise
  22 februari 2013 / 19:53

  Oversprays vind ik zo vervelend.. Ik moet trouwens zeggen dat ik je lettertype niet echt fijn lezen vind.

  • 22 februari 2013 / 22:00

   Bedankt voor het melden van het lettertype! Ik heb inmiddels weer terug gezet, is dit beter? 🙂

 8. 22 februari 2013 / 20:40

  Zo herkenbaar allemaal! Die opdringerige verkopers vind ik ook het ergste.

 9. 22 februari 2013 / 20:49

  Ik herken het allemaal ja. En bah, die verkopers die maar aan je hoofd blijven zeuren. Vreselijk. Ik kan er ook niet tegen als ze zo té lief willen doen, alsof alles voor jou gemaakt is terwijl jij gewoon even een shirtje wilt passen.

 10. 22 februari 2013 / 21:19

  Helemaal mee eens! Wat ik ook irritant vind zijn verpakkingen die je niet open krijgt zonder een nagel af te breken.

 11. 2 maart 2013 / 19:08

  Hahaha, leuk! Maar wat betreft “magische mascara’s van TV” trap ik er niet meer in, ik vorm mijn mening nu dankzij beautyblogs, en niet reclame’s. Het zijn inderdaad altijd nepwimpers, zo stom eigenlijk! Zoiets kun je toch niet maken?!

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx