Besteld op E-bay #1

Ik heb al wel eens vaker dingen besteld op E-bay. Ik heb door de jaren heen daardoor ook wel wat ervaring opgedaan, zowel positief als negatieve ervaringen.  China Glaze, Essie en O.P.I. lakjes besteld ik altijd via E-bay, omdat de prijzen daar vele malen lager liggen dan bij de Nederlandse webshops! Daarnaast heb ik ook zo nu en dan kleding en schoenen besteld. Met kleding heb ik wel dubbele ervaringen, want ik heb wel eens kleding besteld die ik ontzettend fijn vond, maar ook kleding die tegenviel, mini maatjes en ontzettend slechte kwaliteit qua kleding. Na een lange tijd geen kleding meer te hebben besteld, bestelde ik drie weken geleden deze twee items. Ik kon het echt niet laten, want vooral de maxi jurk vond ik er super leuk uitzien. Ik heb ook nog wat accessoires voor mijn camera besteld, maar dat is voor de rest niet zo interessant.  Ik had ‘aan foto’s’ gemaakt voor op Instagram bij gebrek aan een fotograaf, even wat selfies voor de spiegel, en daar kwamen leuke reacties op en er werden zelfs op linkjes gevraagd, vandaar dat ik heb besloten om het hier te delen!

Collage22Ik bestel wel vaker wat op E-bay, maar ik heb er eigenlijk veel te weinig over geschreven op mijn site. Jullie hebben een keer in deze outfit schoenen voorbij zien komen die ik op E-bay heb gescoord.  Ik heb een groene maxi jurk besteld en een kanten shortje. Ik ben gek op maxi jurken en voor mijn lengte kan ik ze dan ook makkelijk hebben. Ik had al meerdere maxi jurken gepast, tot dat ik deze leuke jurk tegenkwam op E-bay. Ik twijfelde tussen alle leuke kleuren en nu de groene bevalt heb ik ook de koraalkleurige besteld. Ik heb zelf een maat M, dus deze jurk valt gewoon normaal. Je moet er wel rekening mee houden dat heel veel kleding op E-bay klein valt vanwege de kleine Aziatische maatjes.

De maxi jurk zit nog aan de wijde kant, maar ik vind het lekkerder als kleding wat losser zit, dan dat ik continu mijn buik moet inhouden om in een jurk te passen. Van het kanten shortje heb ik ook een M besteld, maar die is nog vrij rekbaar. Een S was echt te klein geweest en een L had misschien nog net even lekker gezeten bij mij. Er zit een elastiek aan de bovenkant in, dus hij is nog redelijk rekbaar. Wat ik wel een nadeel vind aan het shortje is dat hij echt wel doorschijnt aan de voorkant. Al is dat natuurlijk naar het strand niet zo’n ramp, maar ik vind het niet zo’n fijn idee als mijn string zichtbaar is aan de voorkant.

De groene maxi-jurk is hier te vinden en heeft mij ongeveer 12 euro gekost.

De Lace Short is hier te vinden en heeft mij ongeveer 5,50 euro gekost.

Bestel jij wel eens op E-bay? Wat zijn jouw ervaringen en heb je nog leuke tips?

26 Reacties

 1. chucky1012
  21 juni 2013 / 06:39

  Wauw…… wat een schitterende dress en mooie short! De kleur van de jurk is erg mooi.
  Leuk dat de nagellakjes er veel goedkoper zijn dan in de gewone shop! 😉
  Happy Friday!
  Xoxo

 2. Wendy (B)
  21 juni 2013 / 07:16

  Ik heb nog niet vaak bij Ebay besteld.
  (nagelwielen, nagelstickers, dottingtool, kwasten, nagellak)
  Het is soms onvoorstelbaar hoeveel soms iets maar kost!
  Wel moet je geduld hebben voordat de bestelling binnen is maar dat neem je er dan wel bij!

  • 21 juni 2013 / 08:44

   Ja een bestelling kan soms wel even duren. De ene keer duurt het echt weken en soms is het er binnen een paar dagen! Daar is soms echt geen touw aan vast te knopen.

   • Wendy (B)
    21 juni 2013 / 08:49

    2 weken is te doen maar als je het na 1 maand nog niet hebt, begin je je toch vragen te stellen hoor.
    Dan kan het spelletje beginnen om bv je geld terug te krijgen.
    Waar let jij bv op bij een verkoper (prijs, percentage, aantal verkopen)?

    • 21 juni 2013 / 10:11

     Het gebeurt mij regelmatig dat het er pas na een maand is, vooral uit China duurt het lang. Maar dan betaal je ook vaak geen verzendkosten. Ik kijk altijd naar het percentage, die moet naar mijn mening boven de 97/98 zitten. Dan weet je dat de verkoper betrouwbaar is en mocht het uiteindelijk niet aankomen dan kan je gemakkelijk een mail sturen en vaak geven ze gelijk je geld terug 🙂

    • 21 juni 2013 / 21:15

     Ik heb dat zelf nog niet ervaren dat het zolang duurt, maar ik moet ook zeggen dat ik niet heel veel besteld heb op E-bay! Ik kijk ook zeker naar het percentage, als het onder de 96/97 zit dan bestel ik ook niet bij die verkoper.

 3. 21 juni 2013 / 08:06

  Jammer dat het shortje een beetje doorschijnt, maar je jurk is super leuk!

 4. Esther
  21 juni 2013 / 09:20

  Vind die jurk erg gaaf, wil hem ook gaan bestellen maar had er nog wel een vraagje over.
  Aan de bovenkan zit een losse stof, zit dit vast aan de mouwen boven en onder los als een soort gilletje, of zit het onder nog vast aan de jurk?
  Hopelijk kun je dat vertellen wat dat is bij de verkoper niet duidelijk te zien op foto’s!

  • 21 juni 2013 / 21:13

   Hoi Esther! De bovenkant zit zeg maar vast bij de schouders, maar de onderkant is gewoon los! Hij is echt heel erg tof en zit heerlijk!

 5. 21 juni 2013 / 10:59

  I love eBay! Dat shortje vind ik erg mooi. Zoiets zou ik alleen nooit op eBay bestellen omdat ik in NL maat 40 heb en online zijn het toch allemaal kleine Aziatische maatjes. Wel heb ik een oversized shirt gekocht met superleuke print. Riempje in de taille en zo past het altijd 🙂

 6. 21 juni 2013 / 13:24

  Mooie kleding, ik heb nog nooit iets via ebay gekocht.

 7. 21 juni 2013 / 13:54

  De maxi dress is leuk. Mag ik vragen hoe lang jij bent? Ik ben zelf namelijk 1,80 en ik zoek een maxi dress die echt tot de grond komt!

  • 21 juni 2013 / 21:13

   Hoi Marloes!
   Natuurlijk mag dat! Ik ben zelf ook 1,80/1,81, dus deze komt ook bij jou niet echt helemaal tot de grond.

 8. 21 juni 2013 / 21:07

  Leuke dingen, die Maxi jurk staat je moooi! Die foto is in Schoorl genomen toch? Komt m’n vriend vandaan (nouja, Groet) 😀

  • 21 juni 2013 / 21:14

   Ja klopt, deze foto is inderdaad in Schoorl genomen! Mooie omgeving hè!

 9. 21 juni 2013 / 23:54

  Wat een leuke kleding!!!! De jurk heeft een geweldige kleur! Van de shortjes ben ik fan omdat ik de onder een ander kort broekje draag. Het randje komt er dan onderuit en dat geeft een leuk effect 😀

 10. 2 juli 2013 / 19:53

  Yay, twin-shoppings hahaha! 🙂 Mij is de maxidress echt te groot, dus ik moet hem nog eventjes in gaan nemen en ‘m ietsjes korter maken. Het shortje vind ik zelf vooral erg leuk voor op vakantie! Met een witte of huidskleurige string is hij gelukkig wel goed draagbaar!

 11. 4 juli 2013 / 17:34

  Hele mooie aankoopjes! Sorry van de weinig comments ik was niet in nl xx

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx