Bietensalade

Simpele recepten kunnen ook heerlijk zijn. Vooral als ik tot laat moet werken, dan heb ik vaak geen zin om uren in de keuken te staan. Van de week besloot ik om weer een bietensalade te maken. Ik ben gek op gezond eten en voor een salade kan je mij echt wel wakker maken! Ik krijg wel eens ‘commentaar’ dat ik wel op een konijn lijk en veel te veel ‘groenvoer’ eet, maar ik vind het zo heerlijk! Zin in deze frisse bietensalade?

Benodigdheden voor twee personen:

 • Kant en klare bietjes met uitjes
 • 2 augurken
 • 2 appels
 • 3 gekookte aardappels
 • (verse) bieslook
 • Yogonaise

Kook de aardappels zoals je de aardappels normaal gesproken ook kookt. Dit kan je ook doen de avond van tevoren als je niet veel tijd hebt. Snijd de augurken, aardappels en de appel (zonder schil) in stukjes. Mocht je verse bieslook hebben snijd die in stukjes, maar je kan net zo makkelijk gewoon gedroogde bieslook gebruiken. Gooi de kant en klare bieten met uien erbij en maak het op smaak met yogonaise. Eventueel kan je ook nog wat peper en zout toevoegen, maar ik hou daar niet zo van, vandaar dat ik meestal de peper gewoon op tafel zet.

Heb jij nog een lekker recept voor mij? Ik ben gek op het uitproberen van nieuwe dingen!

8 Reacties

 1. 18 mei 2013 / 17:06

  Jammie, dit ziet er lekker uit! Ik heb nog niet eerder een salade met bietjes gegeten, binnenkort eens gaan maken 🙂

 2. 19 mei 2013 / 11:50

  Oke dit klinkt echt HEERLIJK! Ik ben gek op bieten haha! Ik ga deze pagina even bookmarken en een keer proberen, lijkt me super lekker voor in de zomer!

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx