Body Basics | Strawberry body butter (Action)

Al eerder reviewde ik een body butter van de Action waar ik erg tevreden over was. Deze body butter is iets goedkoper en heeft meer een zomers geurtje dan de Shea bodybutter die ik de vorige keer uitprobeerde. Ik vind deze body butter erg fijn dat ik hem zelfs afwissel met mijn favoriete body butters. Tijd voor deze zomerse body butter variant! 

De verpakking ziet er prima uit en ik krijg er helemaal een zomers gevoel van. De body butter bevindt zich in een lekkere grote pot van 200ml.

Als je de verpakking opendraait komt er meteen aardbeiengeur naar boven. Een aardbeiengeur waar je omheen kan en ik vind het zelf echt too much, om misselijk van te worden zelfs. Ik vind fruitige geuren vaak wel erg lekker, zolang ze maar niet te aanwezig zijn. Ik wil niet de hele naar een aardbeiengeur ruiken namelijk. Ik vind het zelf lastig om een product te testen als ik de geur al niet fijn vind.

Op de ingrediëntenlijst zie ik alcohol, parfum en parabenen voorbijkomen. Dit zijn voor mij geen ingrediënten om het product te laten staan in de winkel.

De body butter is aan de dunne kant en het is meer een lotion dan een body butter. Ik heb de body butter een paar dagen getest, toen werd ik echt gek van de geur. De body butter voedt mijn huid wel voor even, maar niet goed genoeg voor de hele dag. Mijn benen voelen bijvoorbeeld na 4/5 uur alweer droog aan en ik verwacht van een body butter dat die mijn huid wel langer voedt dan een paar uurtjes.

Ik ben er geen fan van om negatieve reviews te schrijven, het staat zo ongezellig. Ik vind het alleen wel belangrijk om eerlijk te zijn, dus er komen wel vaker producten langs waar ik niet helemaal tevreden over ben. Dit is dan ook mijn persoonlijke mening en er kunnen mensen zijn waarbij het product wel goed werkt, of het wel fijn vinden bijvoorbeeld.

Positieve punten:

 • Een leuke prijs namelijk €0,99 cent!

Minpunten

 • De geur is te sterk aanwezig en blijft lang hangen
 • De bodybutter is erg dun en het is meer een bodylotion/milk
 • De body butter voedt de huid niet gedurende de dag
 • Op de ingrediëntenlijst staat parfum, alcohol en parabenen en dat kan voor sommige mensen een nadeel zijn

Andere artikelen van producten van Action:

Shoplog Action

Review MAX oogschaduws Action

Review nagelstickers Action

Face scrub Byphasse Action

Lipsticks MAX action

Vanilla dry skin duo body butter The body shop

Deze body butter is verkrijgbaar voor €0,99 en is verkrijgbaar bij de Action. De body butter is naast de aardbei variant ook nog in een oranje variant verkrijgbaar.

11 Reacties

 1. 4 april 2013 / 06:31

  Hij lijkt me wel fijn, wel jammer dat er nog best veel minpunten zijn!

 2. 4 april 2013 / 06:59

  Hmm jammer! Deze lijkt me niet heel fijn.
  Als de geur te sterk is en de bodybutter niet goed verzorgt laat ik deze maar liggen.
  Fijne review!

 3. 4 april 2013 / 09:27

  Ik vind hem superfijn. Bij mij is hij een stuk dikker ( echt een boter, totaal geen lotion ) en ik vind de geur juist subtieler. Maar ik ben de extreem geurende bodybutters van TBS gewend, haha.

  • 4 april 2013 / 10:30

   Wat gek dat de bodybutter bij jou wel echt een butter is en geen lotion! Ik ben gewoon niet zo van de heftige geuren hihi.

 4. 4 april 2013 / 11:10

  hmmz, voor een euro lijkt hij me wel fijn maar als de geur te aanwezig is vind ik het ook niet lekker meer!

 5. Linda
  4 april 2013 / 11:35

  Bij mij is het wel echt een butter en voed mijn huid goed. De geur mag wel iets minder aanwezig zijn, maar toch gebruik ik deze met veel plezier. Er is ook een sinaasappel variant en die vind ik ook zo lekker.

  • 4 april 2013 / 12:02

   Fijn om te horen dat jij wel erg blij bent met deze bodybutter! 🙂 Ja de geur kan ik gewoon echt niet aan wennen.

 6. 4 april 2013 / 13:34

  Jammer dat hij tegen valt maar je bent teminste wel eerlijk en dat is belangrijk!!

 7. 4 april 2013 / 14:23

  Jammer van de minpunten, maar goed dat je uiteraard eerlijk bent 😀 xx

 8. 5 april 2013 / 00:58

  Ik heb deze ook, en ben er niet zo tevreden over.

 9. 8 april 2013 / 00:04

  Ah jammer dat hij tegenvalt! Sowieso dat hij meer naar lotion neigt dan butter, is al heel raar. De prijs is dan wel erg leuk, maar het is alsnog zonde als hij nooit gebruikt wordt!

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx