Catrice Liquid Metal oogschaduws & Essence Metal Glam

Al eerder deze week zijn er nieuwe producten van Catrice voorbij gekomen namelijk de Pure Shine Lip Balm waar ik ontzettend tevreden over ben. Ook nieuw bij Catrice zijn de Liquid Metal oogschaduws en bij Essence de Metal Glam oogschaduw. Ik besloot om deze oogschaduws samen te behandelen in een artikel, omdat ik het onzinnig vind om de oogschaduw van Essence helemaal alleen te behandelen in een review. Een cocktail van oogschaduws dus vandaag.

De Liquid Metal oogschaduws zagen er op de persberichten al erg goed uit en ik was blij om een paar van deze oogschaduws al in de winkels te zien liggen. Ik heb nog niet alle kleuren gezien, maar op verschillende blogs heb ik ook al heel wat mooie kleurtjes voorbij zien komen. Ik heb gekozen voor de 090 Nougat It Right en 040 Under Treasure. In totaal zijn er 9 kleuren verkrijgbaar. Essence brengt een soort gelijke mono oogschaduw uit, namelijk de Metal Glam oogschaduw. Deze is verkrijgbaar in 8 kleuren.

De verpakking van Catrice oogt heel erg luxe en dat is dan ook wel in de prijs te zien. De oogschaduw van Essence is veel goedkoper en heeft een simpel doosje.  Ik heb gekozen voor een roze kleur met gouden shimmers. De naam snap ik niet helemaal als ik de kleur zie namelijk frosted apple. Appel en roze? Die vergelijking zie ik niet helemaal, maar goed. De goud roze kleur vind ik erg pretty.

Liquid Metal: Kleuren met een hoge pigmentatie voor een buitengewone metallic glans: de zijdezachte poeder met uniek chroomeffect doet denken aan vloeibaar metaal. De maximale pigmentatie, zijdezachte textuur en intense kleur zorgen ervoor dat je ogen direct stralen. Negen metallic kleuren zijn een een hoogtepunt voor elke dag, elke stemming, elke stijl.

Metal ontmoet glam! Metallic en glanzende effecten op de ogen zijn dé trend voor het najaars- en winterseizoen 2013. De bijzonder zachte textuur met zeer hoge dekking creëert expressieve oogmake-up looks die de aandacht trekken. Van glamourous zilverwit en goud tot diep oranje, rood, helder turkoois en inktzwart – de variëteit aan laat elk beautyhart sneller kloppen!

Tijdens het swatchen van Liquid Metal oogschaduws van Catrice viel mij meteen het geweldige pigment op, ook heeft de Metal Glam van Essence hetzelfde perfecte pigment. De oogschaduws zijn wel heel erg poederig, want voor een heleboel fall out zorgt tijdens het aanbrengen op de oogleden. Ik vind de drie kleuren die ik heb uitgekozen erg leuk en ik denk dat ze ook nog wel ‘matchend’ zijn op de oogleden – let’s try!

 • Liquid Metal Eyeshadow van Catrice €3,99
 • Metal Glam Essence Eyeshadow €2,59.

Wel moet ik zeggen dat ik de mono’s van Catrice steeds duurder vind worden. €3,99 voor een mono oogschaduw vind ik net nog op het randje van budget. De Metal Glam van Essence heeft een mooier prijsje en daar zitten ook een heleboel leuke kleurtjes in het assortiment. Tijdens het event kwam ik nog veel meer leuke kleurtjes tegen, dus dit is zeker niet de laatste keer dat ik over de nieuwe mono’s van Essence en Catrice schrijf.

De nieuwe producten van Essence en Catrice komen langzamerhand de schappen in bij Kruidvat en Trekpleister.

25 Reacties

 1. chucky1012
  23 augustus 2013 / 06:19

  Dat ziet er prachtig uit! Wanneer liggen deze in de winkel?

  Fijne en zonnige dag!

  Xoxo

  • 23 augustus 2013 / 06:41

   Ze liggen al in de winkel! Het verschilt alleen wel per filiaal of het schap al is aangepast! Fijne dag, liefs!

 2. 23 augustus 2013 / 06:34

  Mooie oogschaduws! Inderdaad wel jammer dat ze niet zo budget zijn..

 3. 23 augustus 2013 / 06:53

  De Essence metal glam heb ik ook net gekocht, echt geweldige pigmentatie en superkleuren!

 4. 23 augustus 2013 / 08:01

  Ik vind ze allemaal echt heel mooi! Vooral die van Essence vind ik heel tof!

 5. Wendy (B)
  23 augustus 2013 / 08:02

  Mooie pigmentatie!

 6. 23 augustus 2013 / 12:09

  Ik vind de oogschaduws alle drie erg mooi. Ik vind het net als jij jammer dat Catrice steeds duurder wordt!

  • 30 augustus 2013 / 23:46

   Ja dat vind ik ook zeker wel jammer, want als de bedragen echt over de vijf euro heen gaan vind ik het budget er ook wel een beetje af. Nog even en de prijzen gaan richting Maybelline, L’oreal.

 7. linda
  24 augustus 2013 / 00:22

  Vind de nieuwe oogschaduws van Catrice erg mooi, 040 heb ik ook en vind ik erg mooi. Ook het kleurtje van Essence is prachrig. 🙂

 8. 24 augustus 2013 / 12:25

  Jammer dat ze zo poederig zijn maar ze zijn geweldig! Mooie kleuren!

  • 30 augustus 2013 / 23:45

   Ondanks dat ze zo poederig zijn vind ik het aanbrengen wel te doen en de pigmentatie maakt meer dan goed!

 9. 25 augustus 2013 / 13:28

  Ik heb gister ook 2 oogschaduws uit de Liquid Metal lijn gekocht, die mooie dieppaarse en een mauve kleur, echt supermooi zijn ze!

  • 30 augustus 2013 / 23:45

   De dieppaarse zou ik ook graag nog willen hebben, zag daar laatst swatches van, wow!

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx