De Dove vernieuwde Intense Repair-lijn

Herken jij het dat je haar – ondanks dat je vaak genoeg je puntjes laat knippen – nog steeds ontzettend droog aanvoelt bij de punten? Ik heb daar echt vreselijk veel last van, sowieso heb ik echt gewoon droog haar, dat meestal ook nog vreselijk pluist grr. Dove heeft de Intense Repair – lijn vernieuwd en uitgebreid met een uniek herstelproduct. 

Hair Intense Repair-lijn: De producten van Dove Intense Repair helpen droog, beschadigd haar diep van binnen te herstellen dankzij een unieke formule op basis van Keratin Repair Actives. Deze actieveingrediënten versterken en herstellen het kwetsbare haar tot op celniveau in slechts 2 weken. Hierdoor zal het het haar minder snel beschadigen en afbreken en voorkom je gespleten punten. De intens voedende haarverzorgingslijn van Dove zorgt ervoor dat je weer snel volop kunt genieten van je mooie haar – en zorgeloos je gebruikelijke stylinggewoontes kunt behouden. Het nieuwe product in deze lijn is de supersnelle herstelkuur in 60 seconden!

Wij doen van alles met ons haar, zoals föhnen, stijlen en verven wat schade aan je haar kan veroorzaken. Het is daarom erg belangrijk dat je je haar goed verzorgd en daarvoor de juiste producten gebruikt. Ik testte de laatste weken deze producten uit de Intense Repair lijn, inclusief het nieuwe herstelproduct, de Intense Repair 60 seconds treatment shot. Ik kan alvast vertellen dat het vernieuwde product echt een musthave is!

Er zit wel SLES is in deze shampoo, maar mocht je dat geen punt vinden dan kan je deze shampoo gewoon gebruiken.

De Intense Repair lijn bevat een shampoo en een conditioner.  Deze herstellen het haar op celniveau en beschermt het haar tegen haarbreuk.  De flessen vind ik er allemaal prima uitzien, ze stralen helemaal Dove uit. Je herkent ze meteen van een afstand. Ik vind het fijn als merken niet teveel wisselen met flacons en de uitstraling daarvan.

De shampoo vind ik net als vele andere shampoo’s heel erg fijn. Ik heb het al vaker gezegd, maar ik vind het maar lastig om onderscheid te ontdekken tussen de vele shampoo’s. Als de shampoo er maar voor zorgt dat mijn haar maar lekker schoon is. Conditioners en maskers vind ik daarentegen wel echt verschillenden bij andere merken, dus daar let ik dan ook heel erg op met het testen. Voedt de conditioner mijn haar en zorgt het er niet voor dat ik nog drogere punten heb dan daarvoor?

 • Dove Intense Repair Shampoo (adviesprijs) 250 ml € 3,89

De conditioner zit net als de shampoo in een dezelfde fles als wij gewend zijn van Dove en de geur is gewoon lekker neutraal. De conditioner maakt mijn haren heerlijk zacht en gedurende de dag blijven mijn haren ook zacht zonder ze ontzettend slap te laten aanvoelen.

 • Dove Intense Repair Conditioner (adviesprijs) 200 ml € 3,89

Dan is er ook nog een Intensieve Conditioner in deze lijn, die je haar intensief voedt en speciaal gemaakt is om dagelijks te gebruiken. Ik vind het wel fijn om mijn punten nog even een extra verzorgingsboost te geven, maar ik vind het nogal overdreven om na de shampoo en de conditioner, ook nog eens een intensieve conditioner te gebruiken.

 • Dove Intense Repair Dagelijkse Intensieve

  Conditioner (a

  dviesprijs) 180 ml € 4,99

Het Dove Intense Repair herstellend masker zit in een grote pot van 200 ml. De verpakking is niet heel erg praktisch, omdat je er continu met je hand in moet, wat niet heel hygiënisch is. Het masker moet 3 tot 5 minuten intrekken, wat ik nogal een lange tijd vind. Ik ben namelijk iemand die snel klaar onder de douche wil zijn en 3 tot 5 minuten wachten vind ik nooit zo geslaagd. Ik vind de werking van het masker prima, het maakt mijn haar echt ontzettend zacht en ik heb het idee dat het masker zeker mijn haar voedt en herstelt.

 • Dove Intense Repair Herstellend Masker (adviesprijs) 200 ml € 6,99

De Conditioner Spray gebruik ik tussen de wasbeurten door om mijn haar even lekker op te frissen. Ik gebruik deze Conditioner Spray niet als ik mijn haar net heb gewassen, omdat mijn haar dan nog lekker zacht is van de conditioner zelf. Wel vind ik deze spray ideaal voor tussendoor. Het is een zachte, maar vooral ook ontwarrende conditioner spray. Ik merk namelijk dat ik veel makkelijker door mijn haar kan komen. Het zorgt volgens Dove voor direct gehydrateerd en onweerstaanbaar zacht haar. De spray werkt op twee manieren, of te wel niveau’s. De Fiber Active technologie, die doordringt tot in iedere haarvezel, zorgt ervoor dat het diep gevoed wordt. Door de Micro Moisture Serum worden  ruwe oppervlaktes van het haar weggenomen, zodat het haar zacht en doorkambaar blijft, de hele dag. Ik heb haar dat heel erg snel in de knoop gaat en ik vind het erg prettig dat deze spray zeker een steentje bijdraagt aan de doorkambaarheid.

 • Intense Repair Conditioner Spray (adviesprijs) 200 ml € 4,49

Voelt je haar dof en broos aan? Dan is het waarschijnlijk verzwakt en heeft het extra verzorging nodig. Het MicroMoisture™ serum van Dove dringt tot diep in de haarwortels door en herstelt de schade helemaal tot aan de punten. Voor haar dat weer lekker sterk en gezond en is.

De Intense Repair-lijn is uitgebreid met een uniek herstelproduct: Intense Repair 60 Second Treatment Shot, een behandeling die maar 60 seconden inwerktijd nodig heeft om beschadigingen te repareren. Dankzij een extra hoge concentratie voedende ingrediënten maakt deze snelle conditiebooster zwak, dof en broos haar sterker. Deze supersnelle herstelkuur is los per behandeling te koop. Eerder vertelde ik al dat ik een inwerktijd van 3 tot 5 minuten veel te lang vind, wat het geval is bij het herstellend masker. Deze treatment hoeft maar 60 seconden in te trekken en ik vind het resultaat net zo goed als van het herstellend haarmasker. Bovendien is de verpakking een stuk hygiënischer, omdat het gewoon uit een tube komt, in plaats van uit een grote pot, waar je continu met je handen in moet. Ik ben groot fan van deze treatment, het herstelt mijn haar zeker en er zijn zichtbaar minder droge punten in mijn haar te vinden.

 • Dove Intense Repair 60 Seconds Treatment shot (adviesprijs) 14 ml € 1,29

Conclusie: Ik vind het zelf nogal overdreven om en een gewone conditioner, conditioner spray, intensieve conditioner, treatment shot en een herstellend masker – allemaal voedende producten – in één lijn te doen. Ik had liever nog een serum gezien in deze lijn, daar heeft mijn haar heel veel baat bij. Ik vind het herstellend masker wel fijn, maar ik vind de tijd dat het moet intrekken, 3 tot 5 minuten echt overdreven lang. Geef mij dan maar de 60 seconds treatment shot, ideaal want een minuutje onder de douche wil ik nog wel even wachten. De conditioner spray vind ik tussen de wasbeurten door ontzettend fijn, heerlijk om even je haar te sprayen met deze conditioner en dat je haar daarna makkelijk doorkambaar is, ideaal voor de drukke mens.

Alle prijzen van de Dove Intense Repair lijn nog even op een rij!

 • Dove Intense Repair Shampoo Adviesprijs 250 ml € 3,89
 • Dove Intense Repair Conditioner Adviesprijs 200 ml € 3,89
 • Dove Intense Repair Conditioner Spray Adviesprijs 200 ml € 4,49
 • Dove Intense Repair 60 Seconds Treatment shot  Adviesprijs 14 ml € 1,29 (NIEUW)
 • Dove Intense Repair Dagelijkse Intensieve Conditioner Adviesprijs 180 ml € 4,99
 • Dove Intense Repair Herstellend Masker Adviesprijs 200 ml € 6,99

Heb jij ervaring met de Dove Intense Repair lijn? Denk je dat het nieuwe product uit deze lijn – de treatment shot – iets voor jou is?

3 Reacties

 1. 12 augustus 2013 / 10:26

  Ik ben nog niet bekend met de lijn, maar g er zeker iets van proberen. Ik denk de 60 sec treatment. Mijn haar is super droog en pluizig en kan altijd wel een boost gebruiken haha
  Het zijn inderdaad erg veel verzorgingsproducten in 1 lijn…. Snap je punt!

 2. 12 augustus 2013 / 10:32

  Die 60 seconds treatment klinkt wel heel fijn! De lijn zit inderdaad overdreven vol met verzorgingsproducten, haha! Maar een serum mist dat inderdaad, hoewel de conditioner spray me daar ook wel fijn voor lijkt!

 3. Linda
  12 augustus 2013 / 17:50

  Het zijn inderdaad veel verzorgende producten, maar voor iedereen zit er wel iets bij, dat is ook weer een voordeel.
  Zelf lijkt me het masker wel erg fijn en die 3 tot 5 minuten vind ik nog wel meevallen. Ook de 60 sec treatment lijkt me fijn. Echt iets om in de gaten te houden als ik in de winkel ben 🙂

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx