De nadelen van de LE’s

Leuke, mooie en speciale limited editions daar kijk ik graag naar uit. Of het nou budget limited editions zijn of high-end LE’s, de mooie persfoto’s zijn altijd al prachtig om naar te kijken. Er zijn misschien mensen die het dom vinden, maar ik krijg echt een heerlijk gevoel als ik die ene blush heb weten te bemachtigen. Daarbij wil ik meteen zeggen dat ik niet mijn halve salaris uitgeef aan make-up, want dat vind ik doodzonde.  Producten van de LE’s van Catrice en Essence koop ik dan ook regelmatig, maar de duurdere LE’s zoals van MAC daar koop ik maar heel af en toe als ik het echt heel speciaal vind iets van. Vooral de blushes van MAC daar heb ik een groot zwak voor. Naast deze voordelen van de LE’s, zijn er ook nadelen. Wat als je de perfecte kleur blush heb gevonden en was een tijdelijk product? 

Er zijn producten die wel heb weten te bemachtigen, maar die ik echt heel erg mooi vind, waardoor ik er zuinig mee omga. Tuurlijk heb ik de producten gekocht om te gebruiken en niet voor de heb. Wat heb je er aan om van alles te sparen, maar dat je er voor de rest niets mee doet? Het product over datum te laten gaan? Daarom gebruik ik alle producten wel, maar gewoon met mate. Een blush daar kan je bijvoorbeeld ontzettend lang meedoen, wamt sommige heb ik al anderhalf jaar en er is nog net een deukje in te zien.

Alleen lipsticks, of bijvoorbeeld een oogschaduw die gaan bij mij altijd veel harder dan een blush of een gezichtspoeder. De lipsticks van Essence uit de 50 girls reloaded LE en dan vooral de peachy variant daar ben ik echt gek op. Dan baal je gewoon als een stekker dat je niet een voorraadje heb gekocht. Alleen voordat je merkt dat je het een heel fijn product vind is de LE al niet meer verkrijgbaar.. Naast de voordelen van LE’s kleven er dus ook een heleboel nadelen aan.

Zijn er producten uit een LE (zo ja welke dan?) waarvan jullie spijt hebben dat je geen back-up heb gekocht?

Share:

11 Reacties

 1. 19 oktober 2012 / 10:55

  Ik heb gelukkig nog twee Catrice Revoltaire LE lipsticks in de uitverkoopbak kunnen vissen. Bloedrood is blijkbaar niet zo populair.

 2. 19 oktober 2012 / 11:04

  Ik zoek dan meestal iets uit een ander merk wat er op lijkt. Maar ik merk wel bij catrice en essence dat heel veel producten terug komen in een andere LE collectie onder een andere naam of wat er heel erg op lijkt.

 3. 19 oktober 2012 / 11:22

  Dat is idd zo, je kan het vaak daarna niet meer krijgen. Volgens mij heb ik nog nergens spijt van gehad qua niet kopen of back-ups, ik kocht laatst nog een peel off base coat van Essence voor 1euro als back-up dus ik ben helemaal happy 😀

 4. 19 oktober 2012 / 11:53

  Die peel off base coat is toch in het vaste assortiment opgenomen?

 5. 19 oktober 2012 / 13:01

  Helemaal mee eens! Een makeup product heb ik nog nooit opgemaakt, op mascara na, dus ik koop eigenlijk nooit een back-up.

 6. 19 oktober 2012 / 15:45

  Heel herkenbaar haha! Vooral als je net een favoriete kleur heb inderdaad, probeer dan maar een soort gelijk te vinden, never dat het lukt haha

 7. 19 oktober 2012 / 18:45

  Ik ben niet zo van de LE’s.. Ik hou er totaal niet van om zuinig met producten te doen, vind ik zo zonde van mijn geld! Ik erger me ook altijd aan mensen die zuinig willen doen met een duur parfum, dus steeds zo weinig opspuiten dat je niks ruikt.. dat is pas zonde! en inderdaad, als je eens de perfecte kleur vind en hij is maar tijdelijk….

 8. 19 oktober 2012 / 19:29

  Ik heb eigenlijk nog geen producten gehad waarvan ik spijt had dat ik niet een backup heb gekocht. Ik probeer iets uit een LE zo vroeg mogelijk te kopen zodat ik nog tijd genoeg heb om te kijken hoe het mij bevalt. Bevalt het goed dan zorg ik altijd dat ik nog een backup ga kopen en lukt het niet, dan jammer. Er zal vanzelf ooit wel weer iets komen wat er op lijkt of ik ontdek nieuwe favorieten.

 9. 21 oktober 2012 / 00:34

  Hele lastige vraag! Ik denk dat er inderdaad best veel producten zijn die ik nog een keer wil hebben maar soms heb je nog het geluk dat andere ze verkopen. Dat had ik met de ripe peach en azalea blossom blushes van MAC

 10. Femke
  21 oktober 2012 / 10:03

  heb je ook een review over de lipsticks van essence gewoon nieuwschierig…

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx