Dislikes #2

In mijn likes en dislikes video zagen jullie al enkele tegenvallende producten (dislikes) voorbijkomen. Nadat ik deze video heb opgenomen ben ik nog twee producten tegengekomen waar ik totaal niet tevreden over ben. Dit is mijn eerste ervaring met de shampoo en de cremèspoeling van van Palmolive.  Ik vind de handzeeppompjes van Palmolive ook erg fijn en ook heb ik wel eens een douchegel geprobeerd en daar had ik voor de rest niets te klagen over. Ik kocht de producten bij Etos, omdat ze waren afgeprijsd en ik benieuwd was of ik dit fijne producten vond. Als ik de site van Palmolive zie zijn dit de oude verpakkingen en zullen ze daarom toen der tijd zijn afgeprijsd. 

Laten wij beginnen met de shampoo vitaliteit voor normaal tot vet haar. Ik heb redelijk normaal haar, alleen kunnen mijn punten wel eens enorm droog aanvoelen.  Deze shampoo beloofd gezond en vit haar en het haar wordt verstevigt vanaf de wortel. De shampoo is verrijkt met vitamecomplex dat bestaat uit de vitamines E, F en H.  Je haar krijgt er nieuwe energie van en valt soepel in model.

Ik heb mijn haar meerdere malen met deze shampoo gewassen, maar ik heb gewoon het idee dat mijn haar nog steeds niet schoon aanvoelt na het wassen van deze shampoo. Mijn haar voelt na het gebruik van deze shampoo ook erg droog/ruw aan en er is bijna niet doorheen te komen met een borstel. Deze shampoo is echt niet mijn ding, het doet echt weinig voor je haar. Ik vind de frisse geur van citrusvruchten die je duidelijk ruikt als je de shampoo aanbrengt op het haar erg lekker.

Er zitten ook wat ingrediënten die niet al te best zijn voor je haar en hoofdhuid, zoals SLS en parfum.. Ik let daar eigenlijk weinig op, dat is niet de reden dat ik deze shampoo niet fijn vind. Er zijn genoeg shampoo’s met SLS en parfum die ik wel fijn vind.

Na het gebruik van de tegenvallende shampoo die mijn haar vol ondoorkambare klitten achterliet, gaf ik de anti-klit crèmespoeling een kans. Een crèmespoeling die als goed is mijn haar weer doorkambaar zou moeten maken. Helaas moet ik eerst liters van deze crèmespoeling in mijn haar doen voordat ik het idee heb dat er een crèmespoeling in mijn haar zit. De Palmolive basics antiklit spoeling is verrijkt met amandelmelk en het bevat een bestanddeel daar je haar makkelijk doorkambaar wordt en niet statisch is. Van statisch haar heb ik ook totaal geen last als ik deze crèmespoeling gebruik, maar mijn haar is niet te kammen. Ik had gedacht dat deze crèmespoeling misschien echt een aanvulling was op de shampoo waardoor mijn haar niet meer als stro aanvoelde. Ik vind de crèmespoeling dus ook totaal geen succes! Mijn haar voelt normaal heerlijk zacht aan als ik een crèmespoeling gebruik en mijn kam glijdt er zo door heen, maar ik moest de klitten echt uit mijn haren kammen na het gebruik van deze producten. 

Alcohol en parfum zijn niet echt goede bestandsdelen voor een crèmespoeling, maar net als ik zei bij de shampoo daar let ik weinig op.  Ondanks veel allergieën heb ik nooit last van mijn haar of hoofdhuid.

De prijzen liggen volgens mijn rond de €2,00 – €2,50.

Heb je de laatste tijd nog producten gebruikt waar je ook totaal niet tevreden over was?

18 Reacties

 1. 16 december 2012 / 08:47

  Zo, dat is een tegenvaller. Ik heb een paar producten van Etat Pur die enorm uitdrogend werken- na het opbrengen krijg ik gelijk een gortdroge huid. Snel smeren met iets hydraterends helpt dan al niet meer.

  • 16 december 2012 / 13:22

   Ik hoor een heleboel goede verhalen over Etat Pur! Jammer dat het bij jou juist totaal niet fijn werkt.

 2. 16 december 2012 / 12:22

  Mm, ik had laatst ook een shampoo van palmolive die me helemaal niet beviel! Helaas had ik die niet met korting gekocht, het was gewoon een nieuwe. Kreeg er droge slierten van.

  • 16 december 2012 / 13:21

   Dat had ik nou ook echt met deze producten, droge slierten op mijn hoofd! Zonde dat je daar je geld aan hebt uitgegeven, had ik de review nou maar net wat eerder online gezet!

 3. 16 december 2012 / 20:20

  Dat klinkt niet echt bepaald goed! Jammer!

 4. Mieke
  16 december 2012 / 21:33

  Ik vind de conditioner kokos van Kruidvat eigen merk heerlijk ruiken, maar het maakt je haar op geen enkele wijze beter doorkambaar. Jammer dat de Palmolive tegenviel, dat is juist een goed betaalbaar merk:-)

  • 17 december 2012 / 09:19

   Ja Palmolive is inderdaad erg goed betaalbaar, erg jammer dat het totaal niets deed voor mijn haar.

 5. 17 december 2012 / 01:33

  Die cremespoeling heb ik ook. Vreselijk spul! Mijn haar is wel droog en pluizig in de winter maar de gemiddelde cremespoeling houdt dit goed tegen, van deze werd het vooral erger… En ik en mijn zusje (allebei lang haar) maken een fles in een week op om maar wat effect te kunnen krijgen!

 6. 17 december 2012 / 13:21

  Jammer dat ze tegenvallen! Ik heb de anti-klit versie ook hiervan, maar gebruik ‘m amper.. ik weet niet, ik gebruik eigenlijk alleen Loreal Elvive in m’n haar, nooit Palmolive of een ander merk.

 7. Nanda
  17 december 2012 / 22:26

  de roze cremespoeling van Palmolive is favoriet bij mij! mijn haar wordt er heerlijk zacht van en het ruikt lekker fris.

  • 17 december 2012 / 23:18

   Misschien moet ik dan die maar eens proberen! Van de witte wordt mijn haar totaal niet zacht, heb je die ook wel eens geprobeerd?

 8. Css
  10 mei 2015 / 00:19

  Beter laat dan nooit, maar toch even een reactie.
  Polmolive heeft zijn beste tijd gehad, sinds de verandering van formule in 2010 blijf ik ver weg van deze silecone flessen. Het is echt heel slecht voor je haar. Het wordt er na een aantal weken gebruik dof en droog van.

  • 10 mei 2015 / 00:37

   Bedankt voor je reactie! Inmiddels ben ik ook overgestapt van Palmolive, naar Andrélon/John Frieda of Guhl. Er zitten wel siliconen in, maar ik merk dat mijn haar beter gevoed wordt dan na het gebruik van Palmolive.

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx