DIY | O.P.I. Liquid Sand

De Liquid Sand lakjes van O.P.I. heb ik besteld op E-bay en zijn dus onderweg naar mijn huis. In de tussentijd wilde ik eens even kijken of ik met een spons-effect ook een soort liquid sand effect kon krijgen. Ik vind het leuk om af en toe eens wat dingen uit te proberen, dus vandaag kunnen jullie het resultaat zien van mijn DIY.

Ik heb mijn nagels eerst gelakt met een zwarte basislak, dit moet je vervolgens goed laten drogen. Wanneer de zwarte lak goed droog is kan je met een keukensponsje – die je in een paar kleine stukjes knipt – gaan stempelen. Ik heb meerdere kleuren over elkaar heen gestempeld voor een leuk effect met kleuren op mijn nagels.

Je brengt een paar druppels nagellak aan op je basislak, net zoveel als je zelf wilt. Je kan ook voorzichtig beginnen met kleur, want de kleuren zijn ook goed op te bouwen. Meteen als je de druppel(s) nagellak op je basislak heb gedaan, ga je met een keukenspons stempelen. Er ontstaat een relief op je nagels en naar mate je meerdere lagen aanbrengt en continu blijft stempelen wordt het relief groter en krijg je een soort liquid sand effect, zonder daar andere dingen aan toe te voegen dan nagellak.

Wat vinden jullie van deze DIY? Gaan jullie het uitproberen?

Share:

20 Reacties

 1. 27 januari 2013 / 16:04

  Wat tof bedacht 🙂 Misschien dat ik het wel een keer ga proberen ja 🙂

 2. 27 januari 2013 / 17:15

  Mooi gedaan, het komt er idd wel bij de buurt 🙂

 3. 27 januari 2013 / 17:41

  Ziet er heel tof uit! Hoe heet het lakje van Catrice?? Die ziet er echt geweldig uit!

  • 27 januari 2013 / 20:39

   Het is het lakje Catrice Forget me not, volgens mij is deze helaas al uit het assortiment 🙁

 4. Wendy (B)
  27 januari 2013 / 19:47

  Welke Liquid Sand-nagellakjes heb je gekozen?
  🙂

  • 27 januari 2013 / 20:40

   Ik heb gekozen voor het mini setje waar alle Liquid-sand lakjes inzitten!

   • Wendy (B)
    27 januari 2013 / 20:46

    Leuk!
    Het is echt tof hoor!
    Ikzelf heb het (nog) niet maar een vriendin heeft die zwart met rode glitters in 🙂

 5. Mieke
  27 januari 2013 / 20:25

  Leuk zeg! Ik ga het onthouden:-)

 6. 28 januari 2013 / 15:28

  Wat een goed idee- dat moet ik zelfs kunnen!

 7. 28 januari 2013 / 19:57

  haha ja! Die liquid lakjes zijn me te duur en zo gek ben ik er niet van. Maar dit is echt een leuk idee!

  • 28 januari 2013 / 20:52

   Dan is dit inderdaad een erg leuke oplossing om het eens uit te proberen!

  • 2 februari 2013 / 19:06

   Nee hoor Mirjam! Ik heb meerdere meiden gehoord die het 10 x niets vinden. Je kan ook niet alles geweldig vinden.

  • Wendy (B)
   2 februari 2013 / 21:34

   Als je er een topcoat overheen doet, dan gaat het weer helemaal veranderen 🙂

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx