Persoonlijk | Doelen voor 2013

Een nieuw jaar waarin vele mensen hele lijsten maken aan goede voornemens en dit een weekje volhouden en vervolgens weer in de oude patronen terug vallen.  Ik heb altijd geroepen dat ik nooit aan goede voornemens doe en daar doe ik nog steeds niet aan. Waar ik wel aan doe is dat ik voor mijzelf een handvol doelen opstel voor het komend jaar, of voor de komende jaren. Er zijn namelijk altijd wel wat dingen wat ik aan mijzelf kan verbeteren of waar ik nog in kan groeien. 

Talen willen verbeteren: Ik zou nog wat talen willen leren en talen willen verbeteren. Ik heb totaal geen talenknobbel en ook mijn Nederlands is echt geen 100%. Ik doe echt mijn best om foutloos Nederlands te schrijven, maar ik zit toch regelmatig nog in de knoop met de d’s en t’s. Mochten jullie mij daarop betrappen, laat het mij dan vooral weten, daar leer ik alleen maar van. Daarnaast is mijn Engels totaal beneden niveau en kan ik geen fatsoenlijk gesprek voeren op zijn engels.  Ik versta het allemaal prima, maar engels spreken is echt een leerpunt voor mij. Ik kan gewoon geen fatsoenlijke Engelse zin maken en ik schaam mij daar eigenlijk soms wel voor.  Ik probeer al regelmatig mijn woordenkennis te vergroten door films en series te kijken in het engels, want mijn woordenschat is ook echt rampzalig.

Met veel plezier aan BelessaNL werken: Ik ga nog meer mijn best doen voor mijn blog www.belessa.nl. Ik vind het namelijk erg leuk om te doen, maar het vergt naast mijn werk wel een strakke planning. Ik ga dingen wat beter plannen, waardoor ik ook goed vooruit kan werken. Halverwege dit jaar wordt het, als het zo doorgaat, ook drukker op het werk en zal ik ook meer moeten – en ook willen werken binnen het kinderdagverblijf. Toch wil ik iedere dag een blogpost online hebben en het liefst, als het mogelijk is twee artikelen op een dag. Belessa.nl is een grote passie van mij en ik werk daar met alle plezier aan!

Aan mijn conditie werken: Ik heb totaal geen conditie en ik zou daar graag iets aan willen doen. Ik probeer af en toe wel te gaan hardlopen, maar vaak speelt mijn astma weer op, waardoor ik het daarna dagenlang benauwd heb van deze inspanning. Voetbal heb ik hierdoor al op moeten geven, want na heel wat longontstekingen vond de dokter dat toch niet meer zo’n goed idee. Ik heb vorig jaar een tijdlang een paar keer gezwommen met mijn zusje, maar hoeveel doorzettingsvermogen ik ook heb alle andere dingen, met sporten is mijn uitstekende doorzettingsvermogen heel erg ver te zoeken. Gelukkig fiets ik iedere dag en beweeg ik op het werk ook voldoende, maar een sport kan ook wel heerlijk zijn als uitlaatklep voor na het werken.

Keihard inzetten voor het nieuwe kinderdagverblijf: Ik ben begonnen in een nieuw kinderdagverblijf (geopend november ’12) en ik doe en ik blijf daar mijn best voor doen. Hoe veel ik ook op mijn blog geef en hoe hard ik er ook aan werk, mijn werk in het kinderdagverblijf gaat voor alles. Ik hoop dat het, het jaar word van het kinderdagverblijf en dat twee groepen snel helemaal vol zitten. Op dit moment gaat het allemaal nog erg goed gelukkig en ik heb het heel erg naar mijn zin daar. Ik zet mij dan ook voor 200% in, want het doorzettingsvermogen en energie die ik mis met sporten, die heb ik met werken gelukkig voor 10. Ik ben wel een echte werker en ik vind werken ook helemaal niet erg.

 Wat zijn jullie doelen – en of goede voornemens voor 2013?

Share:

14 Reacties

 1. 7 januari 2013 / 06:59

  Mooie doelen! Leuk om zoiets te lezen. Ik hoop voor je dat het kinderdagverblijf leuk wordt, je zet je er hard voor in, dus t is je ook wel gegund!

 2. Nikita
  7 januari 2013 / 08:40

  Mooie voornemens, mijne zijn niet zo spectaculair, ook wat gezonder eten, wat meer sporten. Maar dat is moeilijk voor mij, ik hou echt niet van sporten in een bedompte sportschool en als ik thuiskom van het werk is het al donker 🙁

 3. 7 januari 2013 / 09:15

  Dat zijn stuk voor stuk prachtige doelen, Kelly. Hoop van harte dat ze dit jaar werkelijkheid mogen worden!

 4. 7 januari 2013 / 09:24

  Wat een mooie voornemens. 🙂 Als je echt een taal wil verbeteren is lezen ook een heel goed idee. Ik ben heel vroeg in het Engels begonnen met lezen en het vergroot je woordenschat ontzettend.

  • 7 januari 2013 / 20:50

   Bedankt voor de tip voor het lezen van boeken in het Engels! Ik lees erg vaak en ik ben zelf wel eens in een boek begonnen in het Engels, maar ik las het nooit uit. Nederlands leest sneller en fijner, maar ik moet mij er gewoon even over heen zetten om een boek in het Engels te lezen. Nogmaals bedankt voor je tip!!

 5. 7 januari 2013 / 12:44

  Hele goede doelen! Je stukje over de Engelse taal, herken ik mijzelf volledig in! Ik dacht altijd dat ik de enige was met slecht engels, iedereen lijkt er altijd super goed in te zijn! Goed dat je Engelse films enz kijkt, ik neem daar geen eens de moeite voor haha

  • 7 januari 2013 / 20:51

   Eindelijk heb ik een lotgenoot gevonden daarin! Ik hoor het eigenlijk ook nooit om mij heen dat iemand slecht is in Engels. Ik schaamde mij vroeger er ook enorm voor tijdens de Engelse lessen en nog steeds is het niet leuk om te moeten bekennen dat je daar enorm slecht in bent.

 6. 7 januari 2013 / 13:04

  Goed van je! Ik help je nu al met Nederlands voor je site en je kan met vragen altijd bij me terecht, maar dat wist je al (; Good luck!
  Liefs! Hel

 7. 7 januari 2013 / 17:17

  Erg mooie voornemens!! Aan mijn conditite werken wil ook gaan doen, helaas kan ik me er niet echt goed toe zetten….

 8. 7 januari 2013 / 23:58

  Goede doelen voor 2013. Ook goed om te lezen dat je nog steeds plezier hebt in je blog.
  Liefs, xxx

 9. 10 januari 2013 / 22:02

  Vergeet niet dat één van je vaste lezers docent Engels was hè:) Als ik je ergens mee kan helpen hoor ik het graag.

  Ik denk dat het wel gaat lukken met jouw doelen. Ik wil in 2013 lekker veel boeken lezen. Voornamelijk Engelstalige!

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx