Dove Split Ends Rescue-lijn

Deze Dove Split Ends Rescue lijn komt als geroepen, want ik heb regelmatig problemen met droge – en soms nog erger namelijk gespleten punten. Ondanks dat ik 4 keer per jaar de kapper bezoek, om mijn punten er af te laten knippen, behoud ik mijn gortdroge punten.  Ik probeerde de Split Ends Rescue lijn, waar drie producten inzitten die ervoor zorgen dat je punten voor 80 % hersteld zijn. Dat klinkt erg goed en ik ben erg benieuwd of het eindelijk gedaan is met mijn droge punten!

Als je haar maar goed zit…daar hebben we allemaal onze eigen maniertjes voor. Maar sommige favoriete verzorging-, of stylingtrucs kunnen ongemerkt de haarconditie belasten. Bijvoorbeeld doordat je elke 6 weken je haar kleurt of regelmatig je haar in model brengt met föhn, krul-, of stylingtang. Maar ook meerdere malen per dag borstelen kan al effect hebben op de haarconditie. Bovendien zijn er nog verschillende invloeden van buitenaf (wassen met te heet water, zwemmen in chloor-, of zeewater en zonnen) en de effecten van binnenuit (stress, ongezonde voeding) die hun sporen nalaten. Door al deze factoren kan de conditie achteruit gaan wat je terugziet in zwak, dof en futloos haar. Het voelt stug aan, pluist snel en is niet meer makkelijk te stylen. Wat heb je dan nodig om weer vrienden te worden met je haar? Liefde in de vorm van intensieve herstelproducten!

Dove ontwikkelt als huidverzorgingexpert al meer dan 50 jaar producten en initiatieven die het leven van vrouwen makkelijker en mooier maken waardoor zij lekkerder in hun vel zitten. De haarverzorgingsproducten van Dove zorgen dat droog en beschadigd haar optimaal hersteld en gevoed wordt zodat het weer een gezonde uitstraling krijgt en makkelijk in model valt. En als je haar goed zit, geeft dat ook een goed gevoel over jezelf. Wat ook weer kan doorwerken in je dagelijks leven: als je lekker in je vel zit, ben je actiever en doe je ook sneller dingen die je leuk vindt.

Split Ends Rescue-lijn
De schaar is niet meer de enige remedie om je haarpunten weer een gezonde uitstraling te geven: probeer de Split Ends Rescue-lijn, producten op basis van het Active Sealing Serum. Dove Split Ends rescue herstelt 80% van je gespleten haarpunten na slechts drie keer gebruiken (dit resultaat is gebasseerd op het gebruik van de drie producten bij elkaar). De verzorgingsproducten voeden en herstellen je haar vanaf de wortel tot in de puntjes zodat je langer kunt genieten van je gewenste haarlengte. Het serum hecht de uiteinden van de haarschacht weer aan elkaar waardoor droge ruwe punten mooi glad en zacht worden. De Split Ends Rescue-lijn bestaat uit een shampoo, conditioner en een leave on-behandeling.

De shampoo schuimt prima en ruikt erg neutraal. Van mij hoeft een shampoo ook geen heftige, aanwezige geur te hebben. Op een aanwezige geur raak je alleen maar snel uitgekeken, weet ik van ervaringen met aanwezige shampoo’s en of conditioners. Ik heb zelf niet het idee dat de shampoo ‘los’ iets aan mijn droge en gespleten punten doet. Wel bevat de shampoo agressieve ingrediënten zoals SLS, waardoor je daar last van je hoofdhuid kan krijgen, zoals jeuk.  Ik zelf heb daar geen last van, moet ook meteen eerlijk bekennen dat ik echt álles op mijn hoofd en haar kan smeren en ik krijg nergens last van *klopt af*. Wel heb ik gehoord dat er mensen zijn met een gevoelige hoofdhuid hebben, die wel last krijgen door SL(E)S en ook van deze shampoo. Naast SLS en SLES bevat de shampoo ook een milde vorm van (benzyl) alcohol, deze is niet uitdrogend voor je haar.

De conditioner schuimt licht en de geur is evenals de geur van de shampoo lekker neutraal. De conditioner voelt heerlijk romig aan en wanneer ik de conditioner in mijn haren doe en het even laat intrekken, voelt mijn gewoon met al zacht aan. Ik was al enthousiast dat het al zacht aanvoelde toen ik mijn haar aan het uitspoelen was. Ik zie ook echt dat mijn gortdroge haarpunten na 2 weken intensief gebruik (vier keer per week, alle drie de producten) wat minder droog worden en gezonder/dikker aanvoelen. Ook kom ik er makkelijker doorheen met het uitkammen van mijn haren. Wel bevat de conditioner ook niet al te verzorgende producten, ik zie namelijk alcohol, parfum en siliconen op de lijst staan.

Van de Leave on Treatment had ik hele hoge verwachtingen van. Ik ben namelijk vaak fan van de leave on treatments of een haarmasker. Ik vind deze leave on treatment geen musthave om te gebruiken in deze lijn, want ik vind het resultaat met de shampoo en conditioner al verbluffend en mijn gespleten haarpunten worden zichtbaar verminderd. Ik heb niet het idee dat deze leave on treatment het herstel van mijn haar verbeterd en het wordt juist door het gebruik van de Leave  on Treatment ontzettend slap en na één dag niet wassen ontzettend vet. Dit komt in combinatie met andere producten, waarschijnlijk zit er gewoon te veel serum in mijn haar waardoor het enorm verslapt. Los (in combinatie met een andere shampoo en conditioner) vind ik de Leave on treatment wel heel erg fijn. Het is dus de combinatie, waardoor ik de treatment niet fijn vind.

 • Split Ends Rescue Shampoo Adviesprijs 250 ml € 3,89
 • Split Ends Rescue Conditioner Adviesprijs 200 ml € 3,89
 • Split Ends Rescue Leave On Treatment Adviesprijs 125 ml € 5,99

Conclusie producten: Ondanks de SL(E)S in de shampoo vind ik de shampoo wel erg prettig en krijg ik er ook geen last van op mijn hoofdhuid. De geur van de producten vind ik heel erg fris en clean ruiken en dat vind ik fijner dan een aanwezige geur – die je op een gegeven moment tegen gaat staan. Van de romige conditioner ben ik een groot fan en in samenwerking met de shampoo merk ik écht verschil in mijn haarpunten. Ik heb zelf gortdroge haarpunten en die zijn niet meteen verdwenen met deze producten, droog haar is ook gewoon mijn haartype. Maar de Dove Split Rescue Shampoo en Conditioner helpen mijn haar zeker herstellen. Na een week merkte ik gelijk resultaat. Waar ik wat minder enthousiast over ben is de Leave on treatment. Doordat er ook nog eens een serum in de Leave on Treatment zit, verslapt het mijn haar heel erg.  De Leave on treatment vind ik wél fijn als ik hem gebruik in combinatie met een andere shampoo en conditioner.

Hou van je haar: elke dag een good hair day met Dove haarverzorging!

Feit: mooi, gezond haar draagt bij aan een goed gevoel over jezelf!

 De Split Ends Rescue lijn ligt al in de winkels!

11 Reacties

 1. 27 augustus 2013 / 06:41

  Ik ben de producten nu ook aan het uitproberen en vind ze best fijn!

 2. chucky1012
  27 augustus 2013 / 07:46

  Klinkt goed! Ik ben al zo addicted aan hun bodylotions dus dit ga ik zeker testen!

  Geniet van een prachtige dag….

  Xoxo

 3. 27 augustus 2013 / 10:39

  jammer dat je ze samen niet fijn vind, dat zou je toch wel mogen verwachten van een lijn als deze :O

 4. 27 augustus 2013 / 10:54

  Ik denk dat ik dan alleen voor de treatment zou gaan 🙂

 5. 27 augustus 2013 / 11:49

  Ik heb deze lijn ook en ben super enthousiast erover.
  Vooral het leave on serum werkt perfect.

 6. margriet kuper
  27 augustus 2013 / 20:35

  hmm, misschien de Leave on Treatment ook maar proberen

 7. Linda
  30 augustus 2013 / 01:23

  Duidelijke review, ik twijfel al een tijdje om deze shampoo te gaan proberen, moet het nu toch echt maar eens gaan doen.

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx