Essence | Kabuki brush

Essence is de laatste tijd echt heel erg goed bezig, naast hele fijne lipsticks, voegt Essence ook een Kabuki Brush toe. Het werd hoogtijd dat er een budgetmerk met een Kabuki Brush op de markt kwam. Hema had er tijdelijk één in het assortiment, maar voor de rest was er naar mijn weten geen budget Kabuki Brush te vinden. Is deze Kabuki lekker zacht voor mijn wangen, of kan je deze beter in de winkel laten liggen?

Een Kabuki Brush is een stevige kwast, met haren die dicht op elkaar staan en een kort handvat. Het handvat is zogemaakt dat je Kabuki Brush zo kan neerzetten op je make-up tafel. Waarvoor is een Kabuki Brush bedoeld? Om losse gezichtspoeder of (minerale) foundation aan te brengen. Op de verpakking van Essence staat dat je er ook je bronzer mee kan aanbrengen, maar dat vind ik toch niet zo’n goed idee.  Doordat de haren heel erg dicht op elkaar staan krijg je een ‘perfecte dekking’, een perfecte dekking zoals je die nodig hebt met een poeder of een minerale foundation. Echter met bronzer wil ik niet een dekkende streep op mijn wang, maar een subtiel aangebrachte bronzer.

De Kabuki van Essence komt in een leuke roze met zwarte kleur, dus dat vind ik al zeker een groot pluspunt. Toen ik de brush uit de plastic verpakking haalde, viel het mij meteen op dat de brush veel kleiner is dan in gedachten.

De brush valt zeker op dus alle andere kwasten en ik vind het juist leuk als ze een kleurtje hebben. De laatste kwasten die ik had uitgeprobeerd waren de kwasten van Real Techniques en daar ben ik nog steeds erg blij mee. Een fijne Kabuki Brush had ik nog niet, dus dat werd tijd dat daar verandering in wordt gebracht. Zo op het eerste oog bevat de brush echt een heleboel haren, die ook lekker dicht op elkaar staan. De haren voelen erg zacht aan als ik met mijn vingers erover heen ga.

Foundation – als ik het al gebruik –  breng ik toch het liefst aan met mijn vingers, zonder alle tools die je ervoor kan gebruiken. Ik vind het gewoon écht niet prettig werken om foundation aan te brengen met een beauty blender, of met een kwast.  Ideaal om het met mijn vingers te doen. Losse poeder gebruikt ik nooit, maar mijn MAC Mineralize Skinfinish breng ik wel graag aan met een grote kwast. Ik gebruik daar sinds ik de kwasten heb daar de RT kwasten voor. Tijd om die kwast te gaan vervangen voor de Kabuki.

Ik vind de Kabuki Brush al lekker zacht aanvoelen en ook op mijn wangen, met het aanbrengen van de MSF vind ik dat de brush gewoon lekker aanvoelt en zeker niet prikt. Geen harde kwastenharen op mijn wangen, maar gewoon prettig. De kwast is niet zo fluffy en zacht als de kwasten van RT, daar merk je wel het kwaliteitsverschil, maar ik vind dat de Kabuki Brush zeker niet slecht aanvoelt op mijn wangen. Vooral als je niet van die highend kwasten gewend bent, ben je zeker al erg blij met deze Kabuki.

Ik heb ook gelijk even uitgeprobeerd om deze kwast te wassen. Ik ging toch mijn andere kwasten wassen en ik vind het altijd wel fijn om te zien dat een kwast ook een ‘wasbeurt overleefd’. De Kabuki Brush verloor wel wat haren tijdens de wasbeurt, wat ik vaak toch merk met budgetkwasten. Toch ben ik erg blij met deze kwast en de Kabuki heeft ook zoveel haren dat die talloze wasbeurten zeker overleefd.

De Kabuki Brush is te koop bij Kruidvat en Trekpleister en als goed is overal het schap veranderd en de nieuwe producten toegevoegd aan het schap.

Heb jij al ervaring met kwasten van Essence?

21 Reacties

 1. chucky1012
  29 augustus 2013 / 07:24

  Zo handig…. dat ik dit gisteren had geshopt!

  Xoxo

 2. 29 augustus 2013 / 07:37

  Lijkt mij heel fijn!
  Essence is sowieso een heel fijn merk!

 3. 29 augustus 2013 / 07:43

  Ik heb deze bij ons in de Kruidvat nog niet gezien, maar ik wil hem ook graag proberen!

 4. 29 augustus 2013 / 08:56

  Dat ziet er goed uit! Ik vind een kabuki of stippling brush echt ideaal voor mijn minerale foundation!

 5. 29 augustus 2013 / 10:00

  Ik heb deze ook en vind hem echt super!
  X Saffira

 6. 29 augustus 2013 / 10:05

  Ik vind deze zo schattig roze. Inderdaad met het wassen bij budget kwasten verliezen ze altijd wel wat haren. Maar deze ziet er niet verkeerd uit.
  Liefs, xxx

 7. 29 augustus 2013 / 10:10

  Ziet er super goed uit! Ach, mijn super dure blush brush van MAC verliest ook haren als ik ‘m was.. Ben hier echt benieuwd naar!

 8. 29 augustus 2013 / 10:19

  Deze ga ik ook eens proberen 🙂 x

 9. 29 augustus 2013 / 10:20

  ik denk dat een kabuki met een net iets langer handvat voor mij handiger is :3

 10. 29 augustus 2013 / 16:12

  Klinkt goed! Essence is de laatste tijd ontzettend goed bezig.

 11. 29 augustus 2013 / 16:45

  klinkt goed. Ik vind de nieuwe collectie van Essence geweldig deze keer

 12. 29 augustus 2013 / 23:16

  Klinkt erg prettig! Hij ziet er leuk uit ook, met dat roze *hihi*. Binnenkort zelf maar eens voelen hoe zacht de haartjes zijn!

 13. me
  30 augustus 2013 / 01:14

  Klinkt goed maar ik kan hem nergens krijgen ondanks het feit dat hier minstens 6 Kruidvats zijn hahahaha

 14. Linda
  30 augustus 2013 / 01:21

  Fijne review. Ik heb meerdere kwasten van Essence en ze bevallen erg goed. Deze ga ik zeker kopen als ik hem tegen kom.

 15. 1 september 2013 / 17:57

  Ik was hier ook al benieuwd naar, ziet er fijn uit.

 16. 2 september 2013 / 22:20

  Ik heb ook een kabuki brush, maar dan van een ander merk, ik vind ze erg fijn!

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx