Hartig taartje met o.a. prei, gehakt en ham

Ik vind hartige taart echt zo ontzettend lekker en ik moet zeggen dat ik het veel te weinig maak. Ik had in mijn eigen huis (ben pas gaan samenwonen) nog niet eens een schaal waarin ik mijn hartige taart in kon doen. Snel maar even in mijn pauze richting de winkel om een ovenschaal te kopen. Hartige taart is erg simpel om te maken en je kan er echt alles in doen! Ik heb van alles en nog wat er door heen gedaan en wij hebben hier heerlijk van zitten smullen met een simpel soepje erbij.

Ingrediënten:

 • Bladerdeeg voor hartige taart (5 plakjes nodig)
 • 150 gram gehakt
 • 75 gram hamblokjes
 • 150 gram prei
 • Halve courgette
 • Crème fraiche
 • Ei
 • 150 gram geraspte kaas

Zet de oven aan op 200 graden. Laat ondertussen de bladerdeeg bladeren ontdooien zodat je ze straks kunt gebruiken. Bak de gehakt, ham, courgette en de prei even in een pan. Het hoeft niet helemaal gaar/zacht te zijn aangezien het gerecht nog een aantal minuten in de oven moet. Vet ondertussen de ovenschaal in met wat boter en puzzel met de bladerdeeg plakken hoe je de gehele schaal bedekt maakt.  De vulling (gehakt,prei, ham en courgette) kan je daar in de ovenschaal doen, maar let er goed op dat je je mengsel goed afgiet. Er kan namelijk tijdens het proces in de oven nog genoeg vocht afkomen van de groentes, waardoor anders je hartige taart ontzettend nat wordt.

Voor de saus voor boven op de harte taart maak je een mix van twee eieren, 150 gram geraspte kaas en 125 ml crème fraiche. Dit mix je allemaal door elkaar en giet je vervolgens boven op je groente/vlees mengsel. Ik ben gek op kaas, vandaar dat ik er ook nog wat plakken kaas op heb gelegd. Dit is niet nodig, maar ik vind dat extra lekker. Ik houd wel van een lekkere kaas smaak boven op mijn hartige taart.

De randjes van het bladerdeeg kan je omvouwen, zodat je er een echt taartje van maakt. Dit helpt meteen ook tegen het lekken van het mengsel. Het mengsel gaat namelijk koken in de oven, waardoor in combinatie met de saus het taartje nog iets omhoog kan komen. De hartige taart in het midden van de oven plaatsen en 40 minuten lang laten garen. Ondertussen af en toe wel even kijken of de hartige taart niet te hard gaat.

Share:

13 Reacties

 1. 8 oktober 2012 / 08:13

  zo, dat ziet er wel goed uit zeg! Ik zou er zelf alleen wat minder groente in doen en meer vlees hahaha 😛

 2. 8 oktober 2012 / 09:07

  oh hartige taart is zó lekker! Wij eten dat ook best vaak thuis, ook op deze manier maar ook met zongedroogde tomaatjes e.d. Krijg er honger van ^^

 3. Joyce
  8 oktober 2012 / 09:37

  ziet er goed uit! Binnenkort maar weer eens een keer maken! 🙂

 4. 8 oktober 2012 / 10:44

  Ziet er lekker uit! Lust zelf alleen geen prei dus die haal ik er tussen uit haah

 5. 8 oktober 2012 / 10:48

  Yummy, ziet er lekker uit! Ik houd echt van prei in gerechten 🙂

 6. 9 oktober 2012 / 03:15

  Thanks voor je recept! heb hem even overgenomen en ik ga hem er hier in gooien kijken wat de moeilijke eters hier ervan vinden haha!

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx