Hema Dip & Clean

Dat Hema een leuke aanvulling heeft gelanceerd dat is vast niemand ontgaan. Ook ik zag hele leuke nieuwe producten voorbij komen op andere blogs. Ik werd erg nieuwsgierig naar de Dip & Clean nagellakremover. Het concept bestaat al langer en meerdere merken hebben ook een soort Dip & Clean uitgebracht, maar dan met een andere naam. Echt nieuw is het natuurlijk niet, maar het is áltijd fijn als er een leuke budgetvariant op de markt is. Benieuwd hoe dit leuke flesje werkt en is het nou echt zoveel handiger dan de ouderwetse methode? 

Als ik nagellakjes ga swatchen dan gaat er een heleboel watjes met remover doorheen. Ik vind het zelf niet erg om aan de gang te gaan met watjes en een flesje remover. Ik zal deze remover van Hema dan ook alleen gebruiken voor ‘heftige lakjes’ die er moeilijk vanaf gaan. Het lijkt mij namelijk geweldig als ik mijn glitternagels in het potje steekt en de glitters er meteen af zijn. Dat zou nog eens ideaal zijn, maar is dat ook echt zo?

Removing nailpolish has never been easier 

Het potje nagellakremover bevat 75 ml, dat is voor een remover niet veel.  De knalroze verpakking vind ik echt wel super tof. Ook de strakke letters en etiketten van Hema vallen meteen op aan dit potje.

Je moet je nagel met nagellak in het potje steken en zo’n 5 tot 10 seconden rond draaien in het potje.  Zoveel gewone cream lakjes, als de prachtige glitterbom-lakjes heb ik getest om te kijken of de nagellakjes makkelijk verwijderd werden door middel van het ronddraaien in het potje met je vinger. Je nagellak wordt er zeker wel door verwijderd, maar ik vind het jammer dat er wel restjes nagellak op je nagelriemen en aan de zijkanten van je nagels blijven zitten. Je nagellak is er super snel af, maar van die restjes ben ik ook niet zo gediend. Daarnaast droogt de remover je nagels erg uit, nu heb ik hier bij alle removers die ik ooit heb geprobeerd last van. Dus even goed je vingers insmeren als je klaar ben met het verwijderen van je nagellak.

Ik zou hem wel een keer opnieuw kopen, maar dan zou ik hem alleen maar kopen voor bijvoorbeeld op vakantie. Ik vind het namelijk wel erg makkelijk werken, maar thuis gebruik ik net zo lief gewoon de ouderwetse methode met nagellakremover, alluminumfolie & wattenschijfjes en gewoon even laten weken. Ik vind namelijk dat deze methode ook net even iets beter de nagellak van mijn randjes en nagelriemen verwijderd. Wanneer ik mijn nagellak heb verwijderd met deze remover, moet ik toch nog even snel met een wattenschijfje wat restjes weghalen aan de zijkanten van mijn nagels + nagelriemen. Tevens vind ik de ouderwetse methode prima te doen onder je dagelijkse tv momentje (lees: gtst). Alleen heb ik daar op vakantie geen zin en tijd voor en dan draai ik wel even mijn vingers in zo’n potje en de rest werk ik wel even snel weg dan.

De dip & clean kost €4,50 en is dus te koop bij de Hema.

22 Reacties

 1. 9 mei 2013 / 06:56

  Vooral inderdaad als je televisie zit te kijken lijkt het me super handig!

 2. 9 mei 2013 / 08:35

  Ben er erg nieuwsgierig naar geworden maar ga hem pas uittesten als ik mijn 2 potten nagellakremover op heb, heb niet vaak nagellak op, dus dan vind ik het beetje zonde.

 3. 9 mei 2013 / 09:06

  Ik heb gisteren die van de kruidvat gekocht!

  Xoxo

 4. 9 mei 2013 / 09:55

  Jammer dat het niet super werkt! De oude methode is wat mij betreft ook prima:)

 5. 9 mei 2013 / 10:16

  Die van Kruidvat is nog meer budget- en tot en met zondag 1+1 gratis:) Die heb ik dan ook gekocht, maar nog niet getest. Daar zit trouwens geen aceton in en ik verwacht dat mijn vingers er wit van uitslaan. Niet zo handig voor een swatchfeest, want als ik mijn nagels weer moet insmeren met crème is dat wel een heel gedoe voordat ik aan de volgende lak kan beginnen.

 6. 9 mei 2013 / 10:27

  Ondanks dat het fijne producten zijn (en handig voor op vakantie!), blijf ik toch liever bij de ‘ouderwetse’ wattenschijfjes en nagellakremover 😉

 7. 9 mei 2013 / 10:34

  Ik vind die van Bourjois het beste tot nu toe. Die van de hema ga ik niet proberen

 8. 9 mei 2013 / 10:38

  zulke potjes drogen mijn nagels altijd heel erg uit >.< ik blijf bij het ouderwetse potje remover en wattenschijfjes!

 9. 9 mei 2013 / 11:32

  Hij lijkt me inderdaad wel handig voor mee op vakantie (:!

 10. 9 mei 2013 / 11:35

  Lijkt me toch makkelijk dit, jammer dat het niet helemaal perfect werkt, maar met alleen een watje moet ik toch als ik klaar ben nog eens alle randjes nakijken.. en het blijft jammer dat dit soort producten vaak je nagels toch nog wat uitdrogen, gelukkig is voor alles gewoon een oplossing 😉

 11. margriet kuper
  9 mei 2013 / 12:07

  ik heb hem ook en vind hem wel fijn, heb ook weinig last van zittenblijvende randjes. maar heb hem nog niet getest met glitterlak. Jij wel?

  • 9 mei 2013 / 13:30

   Ja ik heb hem en met glitterlak getest en met gewone lak en ik vind het bij beide lakken toch nog wat restjes op de randjes blijven zitten!

 12. 9 mei 2013 / 14:46

  Ik heb die van de Kruidvat en hij bevalt me erg goed!

 13. 9 mei 2013 / 17:55

  Jammer dat die niet echt alles weghaalt, maar ik wil toch nog wel een keer zoiets proberen!

 14. 9 mei 2013 / 23:15

  Ik draag eigenlijk bijna nooit nagellak dus ik zal dit niet snel kopen denk ik. Wel handig dat ze zoiets in het assortiment hebben. Ik heb een tijdje geleden wel de brush cleanser van HEMA gekocht, maakt niet helemaal perfect schoon, maar wel erg handig voor tussendoor.

 15. 13 mei 2013 / 21:36

  Hmm, jammer dat hij niet álles weghaalt! Verder vind ik ‘m erg goed klinken, binnenkort toch maar eens kijken.

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx