Himalaya Herbals: Foaming Face Wash

Vandaag een review over een natuurlijk product van het merk Himalaya Herbals. Ik heb al vaker iets gelezen over dit natuurlijke merk, maar had nog nooit eerder zelf een product van het merk geprobeerd. Deze week is daar verandering in gekomen. Ik heb er een filmpje bij opgenomen hoe ik voor het eerst deze face wash in gebruik neem. Over de geur kan ik alvast wel wat verklappen, die is echt heerlijk!

Neem Foaming Face Wash is een zeepvrije schuimende face wash voor dagelijks gebruik. De face wash reinigt en verfrist de huid, zonder deze uit te drogen. Verwijdert onzuiverheden (en make-up) en voorkomt puistjes. Zorgt voor een schone, zachte en soepele huid. Bevat Neem, kurkuma en vetiver. Alle drie de ingredi”enten hebben een aparte werking op de huid. Zo bestrijd Kurkuma acne en puistjes, Vetiver verkoelt en heeft een antibacteriële werking en Neem heeft een antibacteriële werking en doodt probleem veroorzakende bacteriën (later meer in het artikel over het kruid Neem).

Geschiedenis Himalaya Herbals:

Himalaya werd in 1930 opgericht door M. Manal. Zijn missie is de maatschappij kennis te laten maken met Ayurveda in een eigentijdse vorm. Hij wil het mysterie achter het 5000 jaar oude geneeskundesysteem ontrafelen. Eeuwen oude traditionele teksten zijn erop na geslagen, ingrediënten zijn geselecteerd en kruidenformules zijn aan moderne farmacologische, toxicologische en veiligheidsonderzoeken onderworpen. Zo konden nieuwe medicijnen en therapieën ontwikkeld worden.

Tachtig jaar geleden, tijdens een bezoek aan Birma, zag Mr. Manal dat onrustige olifanten een wortel te eten kregen. Deze wortel had een kalmerend effect op de dieren. De plant in kwestie was de Rauwolfia serpentina. Gefascineerd door het effect van deze plant, startte hij een uitgebreid wetenschappelijk onderzoek, waarna hij in 1934 werelds eerste geneesmiddel lanceerde tegen een hoge bloeddruk: Serpina®

Het daarop volgend jarenlang onderzoek, naar diverse natuurlijke ingrediënten, vormt de basis van Himalaya’s gedachtegoed. Himalaya maakt gebruik van een breed scala aan moderne wetenschappelijke onderzoeks-methoden om op Ayurveda gebaseerde producten te ontwikkelen. Ayurveda is een holistische en op kruiden gebaseerde gezondheidsleer uit India, die al meer dan 5000 jaar beoefend wordt. Deze basis is vertaald naar een compleet assortiment verzorgingsproducten, gewijd aan gezond leven en een lange levensduur. Vandaag de dag voorzien deze producten consumenten in meer dan 80 landen in hun health- en personalcare behoeften.

Filmpje over hoe ik de Foaming Face Wash gebruik op mijn gezicht: Vandaag dan ook geen uitgebreide review over dit product, maar een filmpje.

Brrrr mijzelf make-up loos zien is iets waar ik nog even aan moet wennen, denk ik.

Neem – Wonderkruid: Het Neem kruid is afkomstig van de Indiase Neemboom. In India staat deze boom bekend als “De Goddelijke Boom”. Het kruid wordt in India al eeuwenlang toegepast in de dagelijkse hygiëne en de Ayurvedische geneeskunst. De olie en zaden zijn afkomstig uit de bladeren en het schors van deze boom wordt al eeuwenlang gebruikt voor het ontgiften en zuiveren van de huid. Neem heeft een antibacteriële werking en doodt de bacteriën die huidproblemen kunnen veroorzaken. Het kalmeert de geïrriteerde en aangedane huid vanwege zijn verkoelende eigenschap en helpt bij de behandeling van o.a. acne. De toevoeging van Neem in tandpasta beschermt tanden en het tandvlees tegen bacteriën en zorgt voor een langdurig frisse adem. Hierdoor behoudt de mondflora zijn goede conditie.

De producten van Himalaya Herbals zijn te bestellen op de site. 

6 Reacties

 1. 26 oktober 2012 / 09:01

  Mijn puberzoon heeft dit product inmiddels ingepikt:)

 2. 26 oktober 2012 / 11:03

  Dit lijkt mij echt heel fijn om te gebruiken. Ook erg leuk om het in een filmpje te zien.

 3. 26 oktober 2012 / 12:48

  Ik kreeg deze face wash in een Glossybox! Echt heel fijn is ‘ie. 🙂

 4. 26 oktober 2012 / 14:19

  Ik kreeg deze in de Glossybox, best een fijn product!

 5. 26 oktober 2012 / 19:43

  ik vind deze echt super fijn 😀 en hij gaat ook echt lang mee in gebruik :3

 6. 27 oktober 2012 / 10:17

  Ik ben hier ook fan van! Gezien de prijs ben ik na een tijdje wel weer overgestapt op Superdrug. Werkt net zo goed en is even zacht voor je huid.

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx