
Hoe kan je je het beste voorbereiden op een verhuizing?
Verhuizen is hartstikke leuk! Je maakt in feite een nieuwe start op een nieuwe plek, wat de reden ook is dat je verhuist. Maar, een verhuizing kost ook veel meer energie en is lastiger te plannen dan je zou denken. Daarom is het slim om je goed voor te bereiden, zodat je er alles aan doet om de hele verhuizing volgens plan te laten verlopen. Maar wat moet je eigenlijk allemaal regelen? En hoe bereid je je op een verhuizing voor? Dat lees je hier! In dit stappenplan vind je precies wat je moet doen, zodat je niks vergeet. Doe er je voordeel mee!
1. Bestel inpakmaterialen op tijd
Veel mensen onderschatten hoeveel inpakmaterialen ze nodig hebben. Denk daarbij aan verhuisdozen, bubbeltjesplastic. Vrijwel niemand koopt genoeg dozen, en pas tijdens het inpakken heb je in de gaten dat die stapel oude kranten echt niet voldoende bescherming biedt. Gelukkig is inpakmateriaal voor het verhuizen helemaal niet duur, en kun je het in veel gevallen ook retourneren als het nog in de verpakking zit. Bestel dan ook zeker voldoende verpakkingen, want het is beter om teveel te hebben dan te weinig.
2. Schakel een professionele verhuisdienst in
Of je nu een verhuisbedrijf in Utrecht of in een andere stad zoekt, als je een goede service voor een scherpe prijs wilt moet je zijn bij Student Verhuis Service. Dit verhuisbedrijf is van origine opgericht door studenten, maar snel uitgegroeid tot professionele organisatie. Het enige verschil met andere verhuisbedrijven is dat ze nog steeds voor studententarieven werken. Klinkt dat je als muziek in de oren? Bekijk de verhuismogelijkheden op hun website, en reserveer ze direct voor de dag van jouw verhuizing. Ohja, en ze zijn in het hele land werkzaam, dus het maakt niet uit of je nu een verhuisbedrijf in Utrecht zoekt, in Amsterdam of in Groningen. Ze staan overal voor je klaar!
3. Geef op tijd adreswijzigingen door
Nog zo’n belangrijk punt dat je echt niet mag vergeten: het doorgeven van adreswijzigingen. Maak op tijd een lijstje van alle instanties waar je je adres moet wijzigen, en geef het bij officiële instanties het liefst twee weken vóór de verhuizing door. Soms kan er namelijk enige verwerkingstijd overheen gaan voordat de wijziging is doorgevoerd.
4. Maak goede afspreken met de nieuwe bewoner
Jij gaat natuurlijk op deze dag verhuizen, maar vergeet niet dat in jouw huis (doorgaans) ook nieuwe mensen komen te wonen. Het is dan ook slim om contact met ze te houden, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden. Is het bijvoorbeeld duidelijk welke gordijnen je mag laten hangen? Moet je perse alle lampen afhalen of niet? En wat doen ze met eventuele post die alsnog op je oude adres binnenkomt? Spreek dit soort zaken af, dan weet je zeker dat er geen miscommunicatie over kan bestaan.
5. Maak een duidelijke planning voor de verhuisdag
Zeker als je gaat samenwerken met een verhuisbedrijf is het slim om een goede planning te maken en daar alle benodigde informatie op te vermelden. Zorg ervoor dat de verhuizers weten welke meubels waar neergezet moeten worden, dat iedereen weet hoe laat die waar moet zijn, en denk na over wat jullie die dag eten. Misschien kun je dit alvast bestellen. Als je dit allemaal geregeld hebt moet het goedkomen!