Kneipp Arnica massageolie

Heb je wel eens last van je rug, of van spieren in je lichaam? Dan is het eens tijd om te gaan ontspannen met de Arnica massage olie. Ik heb zelf wel eens na een hele week hard werken, of een bepaalde periode in de maand wel eens last van mijn rug. Je merkt gewoon dat je eigenlijk teveel hebt gedaan in een te korte tijd en het is tijd om rustig aan te doen en te gaan ontspannen.  De laatste tijd kom ik helemaal tot rust en voelt mijn rug gelijk beter met de Arnica massageolie van Kneipp.

Niets is lekkerder dan een massage die ontspant tot diep in je spieren en gewrichten. Probeer nu de nieuwe Arnica massageolie van Kneipp. Deze verwarmende en reactiverende olie met arnica- en gemberextract bevordert het herstel van overbelaste spieren en gewrichten en heeft een kruidige frisse geur. De olie bestaat voor maar liefst 97% uit natuurlijke oliën waardoor het zich bijzonder goed over de huid laat verdelen en meteen de huid intensief verzorgt. Puur genieten dus!

Kneipp Arnica massageolie is geschikt voor alle soorten massages en voor warming-up en fysiotherapie. Deze olie bevat arnica-, en gemberextract, sheabutter en intensief verzorgende plantenoliën zoals zonnebloem-, jojoba- en amandelolie en etherische rozemarijnolie.

 • Het arnicaextract heeft een revitaliserende werking op spieren en gewrichten.
 • Het gemberextract werkt verwarmend en diep ontspannend.
 • De zonnebloem, jojoba- en amandelolie zijn de ideale tussenstof voor een massage en maken de huid tegelijkertijd heerlijk zacht en soepel.
 • De sheabutter heeft uitstekende hydraterende eigenschappen
 • Rozemarijn bevordert de bloedcirculatie.

Kortom een product dat helpt om spieren en gewrichten te ontspannen. Kneipp massageolie is vrij van siliconen en conserveringsmiddelen (zoals parabenen) en geschikt voor zelfs de meest gevoelige huid. De olie laat zich gemakkelijk over de huid verdelen en trekt langzaam in.

Met mijn gevoelige huid krijg ik geen last van irritaties of jeuk van deze massageolie. Ik heb wel eens last gehad van een massageolie dat ik mijn huid helemaal uitdroogde en begon te jeuken. Gelukkig heb ik dat niet ervaren met deze massageolie en was het alleen maar puur genieten en iedere keer wanneer ik deze massageolie zelf gebruik, of mij laat masseren geniet ik er onwijs van. Mijn huid voelt tevens ook nog verzorgt aan na de massage, twee vliegen in één klap dus.

Arnica? Wat is dat eigenlijk? Arnica staat in de kruidengeneeskunde bekend als een revitaliserend kruid. Extracten van arnica stimuleren de bloedcirculatie en verminderen pijn. Sebastian Kneipp, gezondheidspionier en oprichter van het merk Kneipp, gebruikte het kruid 120 jaar geleden al om mensen met verstuikingen en kneuzingen en spier- en gewrichtsklachten te helpen. “Dit kruid is met geen goud te betalen” schrijft hij in een van zijn boeken.

De arnica massageolie van Kneipp bevordert het herstel van overbelaste spieren en gewrichten na intensieve inspanning of sport. Tegelijkertijd kan een massage met Kneipp Arnica massageolie voorafgaand aan het sporten juist spierpijn voorkomen. Het is dus een hele fijne olie voor actieve en sportieve mensen en voor intensief ontspannende massages.

Of je je nu laat masseren of jezelf masseert, een massage is pure verwennerij voor je lichaam en geest. Het maakt spieren soepel, activeert de bloedcirculatie, helpt je lichaam om afvalstoffen af te voeren en werkt stressverlagend. Bij gebruik van een Kneipp massageolie wordt je massage nog intenser. Want Kneipp massageolie werkt op basis van aromatherapie en maakt tegelijkertijd je huid heerlijk zacht.

Deze massageolie raad ik echt aan als je snel last hebt van overbelaste spieren of je bent actief aan het sporten geweest. Je voelt gelijk dat je spieren/gewrichten beter aanvoelen na een massage met de Arnica van Kneipp! Puur genieten met deze olie en tevens nog heerlijk voor mijn ruggetje!

Verkrijgbaar bij de drogist voor de adviesprijs van € 8,12 (100 ml)

5 Reacties

 1. 1 april 2013 / 10:50

  Dit is echt heel fijn! Toen ik nog 3x in de week zwom en nog best jong was, smeerde mijn moeder me hier altijd lekker mee in! een echte aanrader! 😀

 2. Hilde
  1 april 2013 / 22:07

  Als je erg last van krampen in je spieren hebt dan is ook een bad met jeneverbesolie ook van Kneipp heerlijk. Het enige nadeel is dat je behoorlijk naar jenever ruikt..

  Als ik weer eens in Nederland ben zal ik op zoek naar deze massageolie gaan. Bedankt voor de tip!

 3. 8 april 2013 / 00:07

  Hmm, wat klinkt hij fijn zeg! Ik ben zo benieuwd naar de geur ^_^ Fijn ook dat je er tegen kan, met je gevoelige huid. Dan moet ik er ook tegen kunnen!

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx