Kruidvat | Oog make-up remover

Jarenlang ben ik groot fan van de reiningsdoekjes van nivea. Ik gebruik al jaren niets anders voor het afhalen van mijn make-up, omdat de rest van de producten ontzettend gaat irriteren onder mijn ogen en prikken. Voor de rest laten andere reinigers ook een waas achter op mijn ogen. Waarom als je zo tevreden bent over je reiningsdoekjes stap je over op deze make-up remover? Ik ben nog steeds tevreden over mijn reiningsdoekjes, maar met deze eyeliner die ontzettend stained, kreeg ik niet van mijn ogen af met mijn doekjes.

Het eigen merk van Kruidvat heeft een heleboel producten in het assortiment die ik ontzettend fijn vind. Ik besloot daarom om een remover te gaan proberen van het eigen merk van Kruidvat. Ik ben vooral erg benieuwd of deze reiniger wel mijn eyeliner eraf haalt en vooral ook of deze reiniger mijn huid niet te vet maakt en mijn ogen niet irriteren. Komt deze remover mijn test door?

Ik zal meteen erbij vermelden dat ik ontzettend gevoelige oogleden heb en dat mijn ogen weinig removers kunnen verdragen. De meeste removers/reinigers branden als een gek en laten een enorme irritatie op mijn ogen en de huid eromheen achter. Voor de rest zou deze remover je huid een schoon en verzorgt gevoel moeten geven.

De oog-en lip makeup remover van Kruidvat beloofd de huid niet uit te drogen en houdt de natuurlijke vochtbalans intact. Deze remover beloofd voor de rest de (longlasting) make-up doeltreffend te verwijderen. Dat klinkt goed, want mijn nieuwe eyeliner is echt mega longlasting!

Het is een twee fasen make-up remover. want betekent dat deze remover een combinatie is van een gewone lotion en een olie. 2 fasen reinigers staan er om bekend dat ze de huid vaak enorm vet maken, dus ik ben wel erg nieuwsgierig want deze twee fasen voor mij in petto heeft!

Het flesje waar de oog make-up remover inzit, vind ik er netjes uitzien. Deze fles doet zeker niet onder voor duurdere versies van drogisterij merken. De flessen van Nivea en L’orèal zijn een stuk duurder, maar qua uiterlijk vind ik ze allemaal erg op elkaar lijken. Voor de rest kan je prima je watje op dit flesje houden en even op zijn kop houden zodat er wat remover op het watje terecht komt.

Deze remover is geschikt voor alle huidtypen.

Doet de remover zijn werk? De remover doet zeker weten zijn werk. Eindelijk is mijn eyeliner lijn helemaal verwijderd! Deze remover maakt mijn oogleden toch wel aan de vettige kant, niet zo extreem als andere 2 fasen reinigers die ik in een ver ver ver verleden, voordat ik bij mijn geliefde doekjes uit kwam, getest had. Ik ben gewoon niet zo’n tester op het gebied van removers. Om het vette van mijn oogleden te halen heb ik gewoon even een nat washandje over mijn gezicht heen gehaald en voor de rest nog gereinigd met een tonic. Als je een klein vettig laagje niet erg vind, of gewoon net nog even een extra ‘reining-ronde’ erna doet is deze remover erg goed. Mocht je echt een hekel hebben aan zo’n vettig laagje dan zou ik hem skippen, maar onthou wel dat deze remover echt longlasting make-up er afhaalt die flink is gaan stainen gedurende de dag.

Deze oogmake-up remover is te koop bij Kruidvat (eigen merk) en kost maar €1,99

24 Reacties

 1. 19 maart 2013 / 06:30

  Ik heb deze oog make-up remover ook en vind hem erg fijn. Lekker budget 🙂

 2. 19 maart 2013 / 08:53

  klinkt goed, ik heb er nu een van de etos & eigenlijk het zelfde. Ik heb ook gevoelige ogen & ook droge plekjes na m’n gezicht gewassen te hebben, dus dat vettige laagje vind ik niet zo erg! Zeker niet als het al waterproof/stains er af haalt!

 3. Sanne
  19 maart 2013 / 08:57

  Ik krijg altijd branderige ogen, of een waas. Ik durf het ook niet meer te gebruiken.

  • 19 maart 2013 / 20:13

   Ik heb ook erg snel last van branderige ogen, gelukkig had ik er bij deze reiniger geen last van. Wat gebruik jij om je make-up af te halen?

   • Sanne
    19 maart 2013 / 22:46

    Ik gebruik nu eigenlijk alles van dr organic, mn make up haal ik af loreal voor gevoelige huid. Daarnaast een teatree facewash van dr organic (echt een aanrader bij onzuiverheden! Heb op een kant van mn gezicht ernstige acne na allergische reactie op antibiotica overgehouden. Zelfs die kant is nu zacht ontstekingen zijn bijna weg. Gebruik ook de face scrub’s en maskers van dr organic.

 4. 19 maart 2013 / 09:57

  Wat een mooi duidelijk review. Voor die prijs is het zeker het proberen waard.

 5. 19 maart 2013 / 10:26

  Ik gebruik deze nu ook voor watervaste make up. Hij werkt echt gewoon snel en niet te vet. Ik heb er ook een van Etos. Die werkt nog sneller maar is ook vetter..

  • 19 maart 2013 / 20:12

   Dan houd ik het toch lekker bij deze, vind een klein vettig laagje niet zo erg. Het moet alleen niet te vet worden!

  • 19 maart 2013 / 20:10

   Oh wat balen dat deze voor jou niet zo fijn werkte 🙁

 6. 19 maart 2013 / 11:04

  Deze staat op dit moment in mijn badkamer hij is bijna op, het is een fijn product

 7. 19 maart 2013 / 11:14

  Deze koop ik altijd opnieuw, hij is super goedkoop en doet goed zijn werk!!

  • 19 maart 2013 / 20:14

   Nog een fan van dit product! Heerlijk zo’n fijne reiniger voor een leuk prijsje hè!

 8. 19 maart 2013 / 11:43

  Deze gebruik ik ook! Ik vind ‘m zo fijn! Van alleen de lotiob kreeg ik prikkende ogen en van alleen de olie vond ik het te vettig, maar die 2 fase is perfect! De 2 fase van L’óreal is ook fijn trouwens! 🙂

  • 19 maart 2013 / 20:11

   Krijg je van de twee fasen reiniger van L’oréal ook geen prikkende ogen, of een waas? Ben ik even blij dat ik voor deze versie heb gekozen en niet voor alleen de lotion!

 9. 19 maart 2013 / 12:29

  Ziet er goed uit! En dat voor zo weinig geld, bedankt voor de tip! 🙂

 10. 19 maart 2013 / 14:14

  Ik heb de Sensitive skin cleaner ook uit dezelfde lijn.

 11. 19 maart 2013 / 17:08

  Ik ga de versie voor gevoelig huid proberen en hopelijk werkt het wel voor mij.

 12. 19 maart 2013 / 21:51

  Oh die klinkt nog best goed! Jammer van het licht vettige laagje, maar dat is niet te vermijden denk ik. Fijne review meis! Ik ga zeker eens naar dit product kijken als ik bij de Kruidvat ben.

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx