Lifestyle | Kattenspeeltjes..

Ik heb al talloze kattenspeeltjes gekocht. Ook voordat Senna bij ons kwam en wij wisten dat wij binnenkort onze kitten op mochten halen. Enthousiast als ik was kocht ik een grote tas vol speeltjes, niet wetende dat ze dat niets vond. Mijn kat Zoë, die bij mijn moeder woont, speelde juist – als ze niet buiten muizen en vogels aan het vangen was – graag met kattenspeeltjes. De grote muis is nog wel favoriet bij Sen, een klein balletje waar ze precies haar nagel in kan zetten en hem dan met flinke zwaai weggooit en naar haar mooie kerstcadeau kijkt ze ook wel eens naar om, maar naar de rest van haar speeltjes kijkt mevrouw echt niet om. Die liggen iedere dag keurig in het mandje en die hoef ik ook nooit meer op te ruimen.

Alles wat teveel geluid maakt, of te hard beweegt schrikt ze al van, dus die vallen af. Laatst nam ik nog een grote bal mee, met wat ijzeren balletjes erin, maar daar loopt ze met een grote boog omheen. Steeds weer zie ik allerlei leuke speeltjes, maar laat ik steeds meer in de winkels liggen. Ze speelt er toch gewoon niet mee en de dingen die geen speelgoed zijn zoals, papiertjes, theezakjes, kabelbinders, opvullingen voor pakketjes, lintjes, elastiekjes, blaadjes en ga zo maar door zijn veel leuker.  Deze week is helemaal fan van de lintjes, die op mijn plantje heen zaten die ik afgelopen week cadeau heb gekregen. De lintjes vliegen door het hele huis en ze rent er als een gek achteraan. Ze is zelfs met haar lintjes op haar mooie krabpaal geweest, die daar ook maar voor niks staat te staan. Senna heeft echt niets nodig qua speeltjes, die red zich wel met dingen die ze van de tafels plukt.

 

 

Share:

23 Reacties

  • 31 augustus 2013 / 00:08

   Hahaha grappig om te horen! Het verschilt toch echt wel per kat, sommige spelen echt heel graag met hun speeltjes!

 1. 29 augustus 2013 / 16:11

  Hahaha ja, die speeltjes kopen heeft geen zin, alle andere dingen zijn veel interessanter! Hier zijn ze gek van rietjes.

  • 31 augustus 2013 / 00:08

   Oh rietjes, wat leuk! Dat heb ik nog nooit geprobeerd, maar ze vind het vast wel leuk!

 2. 29 augustus 2013 / 18:55

  mijn kat speelde vroeger met balletjes, maar voor de rest ook niets. Nu is ze een ouw mem zoals we dat noemen en speelt ze nog minder. :p

 3. 29 augustus 2013 / 19:58

  Haha zo zijn alle katten hoor! Die van ons vinden een wasknijper of een kattenbakkorrel (wij hebben van dat houtkorrel spul) nog leuker om mee te spelen. Amy (onze jongste) vind alle speeltjes met de meeste gekke geluidjes juist leuk, vooral van die balletjes die zo lekker hard rinkelen, vind ze helemaal fantastisch. Laatst ook een ontdekking gedaan dat ze allebei stuiterballen ook echt fantastisch vinden, maffe beesten zijn het hoor!

  • 31 augustus 2013 / 00:09

   Hahaha wat zijn katten toch verschillende beesten hè! Het ene moment kunnen ze ook iets helemaal het einde vinden en er dan gewoon nooit meer naar omkijken vervolgens!

 4. 29 augustus 2013 / 20:04

  Haha herkenbaar. Lush en Lieve spelen/knuffelen wel graag met knuffeltjes met catnip er in. Het is altijd maar de vraag hoe hun pet staat. Soms kijken ze een week niet naar hun speeltjes om, andere keer kan ik iedere ochtend overal speeltjes rapen. :’) Maar elastiekjes zijn zeker favoriet!

  • 31 augustus 2013 / 00:10

   Ja het is ook zeker wel een kwestie, van waar ze zin in heeft. Senna is wel echt een grote eigenwijs, want die gaat gewoon echt niet spelen met dingen die je naar haar gooit. Ach, als ze maar wat te doen hebben en anders slopen ze wel een plant en liggen er overal blaadjes en aarde in het huis.

 5. Linda
  30 augustus 2013 / 01:18

  Wat een schattige foto’s. Mijn Porky speelde heel graag met muizen en met speeltjes met kattenkruid erin….ook een hengel was altijd zwaar favoriet. 🙂

 6. 30 augustus 2013 / 11:21

  Hahah wat schattig! Mijn kat vind juist bijna alles leuk! Het leukste vind ie mijn haarelastiekjes alleen… Vooral als ik ze wegschiet en hij er achter aan kan rennen! Maar we hebben laatst van die zachte rubberen balletjes gekocht en die stuiteren, dan springt ie er als een konijn achteraan, geweldig!
  Ik al crazt cat lady heb toen ook een kickeroo gekocht. Dat is een lang kussentje met een staart, dan kan ie er met zijn achterpoten tegen schoppen. Tjash, hij speelt met alles:P

  • 31 augustus 2013 / 00:11

   Wat leuk om te lezen! 😀 Rubberen balletjes, dat wil ik ook nog wel eens proberen. Balletjes vond ze eerst wel heel erg leuk, leukste is het natuurlijk onder de kast schieten en er vervolgens niet meer bij kunnen komen.

 7. 30 augustus 2013 / 12:01

  Herkenbaar! Gekochte speeltje: NEE. Propjes papier gooien: JA! 😀

 8. Tessa
  1 september 2013 / 10:37

  Ahhh jaa inderdaad verpakkingsmateriaal is nergens veilig. Rare beesten zijn katten ook. Vergeet je de Mr Beef sticks niet te halen 😉

  • 3 september 2013 / 09:26

   Nee ik was het nog niet vergeten, zal ze binnenkort even halen! Hopelijk lust ze dat wel gewoon haha, ze is nogal lastig met eten 🙂

 9. Laura
  1 september 2013 / 19:38

  Hahahaha zo herkenbaar! Onze katten spelen ook met spullen waarvan je het ’t minst verwacht 🙂 Wat een lieverd is Senna!

 10. 1 september 2013 / 20:28

  Een balletje van zilverfolie doet het bij mijn kat goed 😉

  • 3 september 2013 / 09:26

   Dat kan ik inderdaad ook wel eens proberen! 😀

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx