Lifestyle | Shop drama’s

Kleding issues, die kennen wij allemaal wel. Niet alleen vrouwen hebben deze issues, maar mannen daarentegen ook. Veel minder dan vrouwen, maar ik ken genoeg mannen die ook 100 items passen en niks zit goed, of lekker. Na een middagje shoppen, was ik weer erg bewust van mijn lange bovenlijf, waardoor geen één trui goed zat. Ik heb er al zoveel gepast, maar alles is veel te kort. Ja misschien in maat XL dat hij lang genoeg is voor mij, maar dan zit het als een hobbezak op mij heen, omdat het gewoonweg niet de goede maat voor mij is. Veel mensen denken dat ik een hele gangbare maat heb, als ik het er wel eens met iemand over heb, dan krijg ik continu te horen ‘ja maar jij hebt makkelijk praten met je gewone maat 38’. Als ik dan vertel dat ik wel eens problemen heb met mijn lengte, dat ik de helft niet pas, of dat ik het pas en dat het niet in de goede verhouding is met mijn breedte, dan kijken mensen mij toch vreemd aan. Je hebt niets te klagen, want je bent zo slank.  Lees verder voor nog meer drama´s, iedereen heeft wel wat met kleding passen.

 • De shirtjes die met de jaren steeds korter lijken te worden. Nee ik wil niet dat mijn buik zichtbaar is als ik een trui aan heb. Ik heb er al minstens 20 gepast en ik heb écht truien nodig.
 • Schoenen die in maat 39 te klein zijn en in maat 40 weer te groot, ik wil maat 39,5 in iedere winkel.
 • Uberhaupt overal een tussenmaat in hebben. Tussen alle maten die er zijn kleding, schoenen, bikini’s, bh’s. Ik zit áltijd tussen twee maten in.
 • Naast shirtjes zijn jurkjes ook ultra kort, mini jurkjes zijn het allemaal voor mij. In maat 38 is de lengte voor mij vaak nog niet normaal en ik zou niet kunnen bewegen in zo’n jurkje. Het is meer een lang shirtje, dan echt een jurkje. Hallo, er zijn ook mensen met lange benen?
 • Jumpsuits zijn ook een jarenlang probleem geweest, maar sinds kort heb ik bij Only er twee gevonden die gemaakt zijn voor mijn lichaam.
 • Wollen vesten en truien, wie verzint dat nou? Wat een gekriebel brrr!
 • Winkels waar de broeken allemaal in lengte maat 30 zijn? Die komen tot mijn kuit helaas. Iedere winkel moet minstens lengte maat 34 ook in zijn collecties hebben zitten.

Ik heb dus de meeste drama’s met mijn lengte, vooral in winkelketen die uit Spanje of Italië komen, dan kan ik het eigenlijk wel vergeten met broeken kopen. Voor de rest is het vreselijk vervelend als je echt een tussenmaat heb, een maatje van 37 van kleding en een 39,5 van schoenen. Halve maten zou ideaal zijn hihi.

Wat zijn voor jou drama’s met het passen van kleding?

Share:

19 Reacties

 1. 31 augustus 2013 / 15:39

  Ik ben juist heel klein, dus broeken zijn voor mij vaak te lang. Ook zie je dan soms kleding die echt prachtig staat op lange modellen, maar mij door m’n lengte echt niet staan.. Echt vervelend! x

 2. 31 augustus 2013 / 15:39

  Haha! Volgens mij heeft iedereen dat wel hoor. Ik heb met schoenen eigenlijk nooit problemen en zo wel, boeie, dan vind ik wel wat anders! Ik heb maat 38/40 en ben 1.70 (niet heel slank dus, maar wel in verhouding gelukkig) en kan meestal zowel voor bovenkleding als voor broeken goed slagen. Wel heb ik smalle schouders, 65/70D is niet echt een gangbare Bh maat :p en schouders in shirts en colberts zakken vaak af!

 3. 31 augustus 2013 / 15:58

  Ik herken jouw kledingdrama’s behoorlijk, waarschijnlijk omdat ik ook slank en relatief lang ben. Broeken van Zara en Mango vallen bij mij meestal als enkelmodellen, dat is wel eens jammer ja. En veel mensen denken ook dat ik het makkelijk heb met kleding kopen heb, omdat ik slank ben en ze gaan er vanuit dat ik maat 36 heb, maar blouses, broeken, jasjes en jurkjes koop ik toch vaak in 38 vanwege de lengte. Bij broeken heb ik dan nog dat ze vaak openvallen bij mijn rug (zo irritant om bijna altijd een riem te moeten dragen) en pak ik een maat kleiner, dan passen mijn bovenbenen en ‘behind’ er weer niet in… Ow en dan heb je ook nog dat veel topjes/shirtjes/jurkjes wel weer voor een veel grotere cupmaat gemaakt lijken te zijn… Maar ja, op zich ben ik wel erg blij met mijn figuur (en jij vast ook met jouw figuur), dus dit met kleding neem ik dan maar voor lief en ik denk dat vrijwel iedereen kledingissues heeft en daarom is het passen, passen, passen en goed weten wat bij je staat/past.

 4. 31 augustus 2013 / 16:08

  ik heb nogal bolle billen XD dus vaak moet ik een maat 38 ipv mijn gewoonlijke 36 nemen, maar dan staat de achterkant bij je rug ‘open’.. zo annoying >.<

 5. Ianthe
  31 augustus 2013 / 16:33

  Leuk geschreven!
  Ik ben vrij klein (1.62) en broeken zijn bij mij altijd te lang. Ook heb ik een kort bovenlichaam waardoor shirt vaak te lang zijn voor mij. Misschien moet jij een stukje ovenlichaam aan mij geven, dan passen we beiden in de normale maten 😉
  Mijn grootste kledingergernis zijn mijn schouders. Ik heb verschrikkelijk smalle schouders die ook nog eens wat afhangen (bedankt pap!), waardoor ik in bijna geen enkele blazer/colbert of jasje pas! Ik heb welgeteld één blazer die niet te wijd is aan mijn schouders, maar hij is maat 34 en ik krijg hem dus niet toe, haha! Gelukkig heb ik nu de kinderafdeling van H&M en Zara ontdekt. Ik vond er onlangs na lang zoeken eindelijk het perfecte (fake) leren jasje, score!

 6. 31 augustus 2013 / 16:52

  Wat een super grappig en herkenbaar artikel!

 7. 31 augustus 2013 / 17:07

  Bij mij ook vooral mijn lange benen. Ik ben niet lang, maar heb een heel kort bovenlijfje haha! Mijn benen zijn dan dus weer super lang, dus broeken zijn bij mij altijd te kort. En omdat ik ook nog vrij dun ben is een maatje groter dan weer veeel te breed aan de bovenkant. Van de te korte truien en shirts heb ik dus geen last. Bij mij valt alles dus langer door mijn korte bovenlijf, wat soms ook juist weer voor problemen kan zorgen haha! Iedereen heeft wel van die dingen 🙂

 8. Annette
  31 augustus 2013 / 17:19

  Grrrr die broeken van tegenwoordig. Gek word ik ervan. Ik heb een normale maat 36/38 maar die skinny’s zijn echt een drama. Ik neem vaak al een maat groter 40 dus en dan nog kom ik er vaak niet verder in dan tot mijn knieën. Dan ben ik er alweer klaar mee…. Hoop dus dat de wintermode ook een beetje normale broeken heeft 🙂

  • 31 augustus 2013 / 17:32

   Ik heb precies hetzelfde met die skinny, heb nu ook maar een maat groter dan ik normaal heb omdat ik er anders met mijn bovenbenen niet in kom, heb maar een riem erbij gekocht om het bij mijn heupen strak te trekken want daar zit ie wel weer te los!

 9. 31 augustus 2013 / 17:31

  Ik heb er altijd last van dat broeken te lang zijn, of dat ze perfect passen en ze bij mijn heupen weer veel te los zitten, vooral met die skinny broeken is dat erg frustrerend! Heb helaas een peervorm en daar houden ze tegenwoordig ook niet echt rekening mee geloof ik, volgens mij denken ze dat iedereen superdun is ofzo (en ik ben zelfs net boven goed gewicht, moet je nagaan). Kleding zoeken is echt mega frustrerend af en toe!

 10. 31 augustus 2013 / 18:32

  De ene x lukt het prima en kom ik met 10 tassen thuis en de andere x lukt het niet en kan ik beter naar huis gaan. Als ik eenmaal 1 ding heb komt de rest heel snel.

 11. me
  31 augustus 2013 / 18:49

  Broekpijpen stanndaard te lang, past het om mijn heupen heen heb ik een halve meter stof over bij mijn voeten hahaha

 12. Eveline roos
  31 augustus 2013 / 18:51

  Wat grappig om dit te horen. Want ik heb nooit geen probleem met kleding en schoenen. Kom elke week wel met iets thuis. Of ze moeten mijn maat niet hebben.

 13. 31 augustus 2013 / 23:23

  Precies dit! Voor mij werkt H&M en Gsus super, maar bijvoorbeeld Zara is echt verschrikkelijk!

 14. Wendy (B)
  1 september 2013 / 07:36

  Die maten vervloek ik ook.
  Tussenmaten zouden ideaal zijn!
  (Alhoewel at bij schoenen bestaat maar amper te vinden is.)

 15. 1 september 2013 / 20:04

  Maat 39,5 I hear you! Ook passen truitjes en vooral bloesjes vaak niet in mijn gewone maat omdat ik een flinke boezem heb

 16. chucky1012
  2 september 2013 / 05:31

  Hahaha…. heel goed dat je hier een post over geplaatsd hebt!
  Omdat dit zo herkenbaar is.
  Ik heb dus ook een probleem met mijn lengte wat broeken betrefd en dan komen de shoes in wel 3 verschillende maten.
  Dit laatste wisselt van mt 41 t/m mt 43.

  Fijne dag….

  Xoxo

 17. 2 september 2013 / 22:18

  Herkenbaar wel, ik heb altijd vooral problemen met spijkerbroeken. De jeans die in mijn kast liggen zijn maar met z’n vieren en zijn stuk voor stuk oud en veel te wijd, maar nieuwe spijkerbroeken kopen lukt gewoon niet. Ik zit ook bijna altijd tussen twee maten in en wil ook echt niet meer dan 30 á 40 Euro uitgeven aan een jeans, ik presteer het om broeken te passen die op de bovenbenen en de heupen te wijd zijn, maar waar je bij de tailleband toch weer lovehandles krijgt. Omdat ik toch al heel onzeker over mezelf ben, krijg ik dan echt het idee dat ik een heel afwijkend figuur heb en krijg daardoor nog een grotere hekel aan mijn lichaam. Ook schoenen is lastig, ik heb maar 42 en de meeste schoenen gaan maar tot 41 en uitgerekend de leukste 🙂 Shoppen is inderdaad niet altijd leuk 🙂

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx